Έλον Μασκ: Η Tesla παύει τις συναλλαγές με Bitcoin λόγω κλιματικής αλλαγής

Έλον Μασκ: Η Tesla παύει τις συναλλαγές με Bitcoin λόγω κλιματικής αλλαγής Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Στην αναστολή των αγορών οχημάτων με τη χρήση του Bitcoin προχώρησε η Tesla λόγω ανησυχιών για την κλιματική αλλαγή, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της Έλον Μασκ μέσω Twitter.

Μετά από αυτή την ανακοίνωση, η αξία του Bitcoin μειώθηκε κατά 10%, ενώ πτώση κατέγραψαν και οι μετοχές της Tesla.

Όταν το Μάρτιο η Tesla ανακοίνωσε ότι θα δεχόταν συναλλαγές με Bitcoin, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από περιβαλλοντολόγους και επενδυτές.

Σύμφωνα με το BBC, η ηλεκτρονική αυτοκινητοβιομηχανία αποκάλυψε τον Φεβρουάριο ότι είχε αγοράσει 1,5 δισ. δολάρια από το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο. Ωστόσο, όπως την Πέμπτη την ανησυχία της για τις συναλλαγές αυτού του τύπου.

«Ανησυχούμε για την ταχέως αυξανόμενη χρήση ορυκτών καυσίμων για την εξόρυξη και τις συναλλαγές με Bitcoin, ειδικά άνθρακα, ο οποίος επιφέρει τις χειρότερες εκπομπές καυσίμου», έγραψε χαρακτηριστικά ο Έλον Μασκ, ενώ σημείωσε πως «τα κρυπτονομίσματα είναι μια καλή ιδέα… αλλά όχι με οποιοδήποτε κόστος στο περιβάλλον».

Μάλιστα, ανέφερε ότι η ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία δεν θα πουλούσε κανένα από τα Bitcoin της και πως σκοπεύει να το χρησιμοποιήσει για συναλλαγές μόλις η εξόρυξη στραφεί στη χρήση πιο βιώσιμης ενέργειας.

Οι αναλυτές της αγοράς βλέπουν την κίνηση αυτή ως μία προσπάθεια της Tesla να μετριάσει τις ανησυχίες των επενδυτών που επικεντρώνονται στην αλλαγή του κλίματος και τη βιωσιμότητα.

Η «δίψα» για ενέργεια προέρχεται από την υπολογιστική ισχύ που απαιτείται για την εξόρυξη του Bitcoin. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας τα μηχανήματα συνδέονται με το δίκτυο για να επαληθεύσουν τις συναλλαγές.

Ορισμένοι «ανθρακωρύχοι» Bitcoin (επεξεργάζονται συναλλαγές που χρησιμοποιούν την υπολογιστική ισχύ εξειδικευμένου hardware και κερδίζουν μια ανταμοιβή σε Bitcoins για την υπηρεσία αυτή) έχουν εγκατασταθεί ακόμη και σε μέρη όπως η Ισλανδία για να μειώσουν το κόστος της εξόρυξης του κρυπτονομίσματος, καθώς η γεωθερμική ενέργεια εκεί είναι άφθονη, ενώ ο κρύος αέρας της Αρκτικής επιταχύνει την ψύξη.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τσάρλι Κερκ: Η ρητορική του ακροδεξιού ακτιβιστή που ενέπνευσε υποστηρικτές και εξόργισε αντιπάλους

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η ρητορική του ακροδεξιού ακτιβιστή που ενέπνευσε υποστηρικτές και εξόργισε αντιπάλους

Ένας προκλητικός ρήτορας, που τα τελευταία χρόνια έγινε διάσημος στους κύκλους του κινήματος MAGA και ενέπνευσε μια γενιά φοιτητών να πολιτικοποιηθούν και να στηρίξουν τον Ντόναλντ Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Επιστολή Τραμπ στο ΝΑΤΟ: Είμαι έτοιμος για κυρώσεις στη Ρωσία αν όλα τα μέλη του συμφωνήσουν να κάνουν το ίδιο

Διεθνή / Επιστολή Τραμπ στο ΝΑΤΟ: Είμαι έτοιμος για κυρώσεις στη Ρωσία αν όλα τα μέλη συμφωνήσουν να κάνουν το ίδιο

Ζητά από τα μέλη του ΝΑΤΟ να σταματήσουν να αγοράζουν πετρέλαιο από τη Ρωσία και να επιβάλουν δασμούς έως και 100% στην Κίνα, για την οποία θεωρεί ότι «ασκεί κυριαρχία» πάνω στη Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Τζέφρι Έπσταϊν: Το Υπουργείο Οικονομικών θα κοινοποιήσει τα οικονομικά αρχεία του στο Κογκρέσο

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Το Υπουργείο Οικονομικών θα κοινοποιήσει τα οικονομικά αρχεία του στο Κογκρέσο

Το υπουργείο δεσμεύτηκε να παραδώσει έγγραφα που αναμένεται να περιλαμβάνουν αναφορές ύποπτης δραστηριότητας σχετικά με τον Τζέφρι Έπσταϊν και την πρώην σύντροφό του και συνεργό του, Γκιζλέιν Μαξγουέλ
LIFO NEWSROOM
Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Απόλυτο σκάνδαλο» - Ο άγνωστος καυγάς με τον βασιλιά Κάρολο στη Νέα Ζηλανδία

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Απόλυτο σκάνδαλο» - Ο άγνωστος καυγάς με τον βασιλιά Κάρολο στη Νέα Ζηλανδία

«Περίμενα να πάω να της βάλω την τιάρα και άκουγα τον πρίγκιπα που ωρυόταν και φώναζε στο διπλανό δωμάτιο» θυμάται ο κομμωτής της αείμνηστης πριγκίπισσας
LIFO NEWSROOM
«Προδοτική επίθεση» του Ισραήλ: Σαουδική Αραβία και Εμιράτα ξεσπούν - Κίνδυνος για τις «Συμφωνίες του Αβραάμ»

Διεθνή / «Προδοτική επίθεση» του Ισραήλ: Σαουδική Αραβία και Εμιράτα ξεσπούν - Κίνδυνος για τις «Συμφωνίες του Αβραάμ»

Η αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ σε στελέχη της Χαμάς στη Ντόχα προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στον Περσικό Κόλπο - Σαουδική Αραβία, Εμιράτα και Κατάρ καταγγέλλουν παραβίαση διεθνούς δικαίου, ενώ οι Συμφωνίες του Αβραάμ κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα
LIFO NEWSROOM
«Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Διεθνή / «Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Ο διορισμός της Σουσίλα Κάρκι ήταν απαίτηση των φοιτητών που βγήκαν μαζικά στους δρόμους καταγγέλλοντας τη διαφθορά και την απαγόρευση των social media.
LIFO NEWSROOM