«Ανυπομονώ να σε δω»- Επιστολές του Κένεντι σε Σουηδέζα ερωμένη του πωλούνται σε δημοπρασία

«Ανυπομονώ να σε δω»- Πωλούνται σε δημοπρασία επιστολές του Κένεντι σε Σουηδέζα ερωμένη του Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Οι επιστολές που έστελνε ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι σε Σουηδέζα ερωμένη του πωλούνται σε δημοπρασία.

 

«Είσαι υπέροχη και μου λείπεις», έγραφε στα τέλη του Φεβρουαρίου του 1956 ο Κένεντι στην Γκουνίλα φον Ποστ, μια αριστοκράτισσα από τη Σουηδία, ενώ ήταν ήδη παντρεμένος.

 

Ο Κένεντι γνώρισε την φον Ποστ στις Κάννες το 1953, λίγες εβδομάδες πριν από τον γάμο του με την Ζακλίν Μπουβιέ. Εκείνη την εποχή ήταν γερουσιαστής των Δημοκρατικών στη Μασαχουσέτη. Μάλιστα, οι χειρόγραφες επιστολές που βγαίνουν στο «σφυρί» είναι γραμμένες σε επιστολόχαρτο της Γερουσίας.

 

«Ανυπομονώ να σε δω»- Πωλούνται σε δημοπρασία επιστολές του Κένεντι σε Σουηδέζα ερωμένη του Facebook Twitter

 

Η Γκουνίλα φον Ποστ είχε γράψει βιβλίο με τίτλο «Love, Jack», το 1997, για τη σχέση της με τον Κένεντι. Σε αυτό ανέφερε ότι οι δυο τους πέρασαν μια ευτυχισμένη εβδομάδα στη Σουηδία τον Αύγουστο του 1955.



Στα απομνημονεύματά της η Σουηδέζα γράφει για τις προσπάθειες του Κένεντι να βάλει τέλος στον γάμο του και να φέρει την ίδια στις ΗΠΑ. Όμως, τελικά τα σχέδια αυτά ανατράπηκαν από τον αυταρχικό πατέρα του Κένεντι, τις πολιτικές φιλοδοξίες του μελλοντικού προέδρου, αλλά και το γεγονός ότι η σύζυγός του απέβαλε το 1955 και έμεινε ξανά έγκυος ένα χρόνο αργότερα.

 

Οι δυο τους τελικά συναντήθηκαν μόνο άλλη μία φορά, τυχαία. Ήταν σε ένα γκαλά στο ξενοδοχείο Waldorf Astoria στη Νέα Υόρκη το 1958, όταν εκείνη ήταν έγκυος στο πρώτο της παιδί. Η φον Ποστ πέθανε το 2011 στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα.

 

Στην πρώτη επιστολή που πωλείται στη δημοπρασία, ο Κένεντι της έγραφε το 1955: «Αγαπητή Γκουνίλα, πρέπει να πω ότι φαινόσουν καλά και χαρούμενη στη φωτογραφία που μου έστειλες από τη Ρεγκάτα». Στη συνέχεια της αναφέρει τα σχέδιά του να πάει στην Ευρώπη στις αρχές Αυγούστου εκείνης της χρονιάς.

 

«Θα είμαι στη Σουηδία στις 12. Πού πάω; Στείλε μου τη διεύθυνσή που θα είσαι στο Μπάστααντ», έγραφε ακόμη.

 

Στην άλλη επιστολή, από το 1956, εξέφραζε τη λύπη του γιατί η φον Ποστ δεν θα ταξίδευε τελικά στις ΗΠΑ, όπως ήλπιζε εκείνος. «Πρέπει να πω ότι λυπάμαι που έμαθα ότι, τελικά, δεν θα έρθεις στις ΗΠΑ και ότι παντρεύεσαι έναν αγρότη», της έγραφε, σημειώνοντας ότι σχεδίαζε να πάει να την δει ξανά εκείνο το καλοκαίρι.

 

«Αν δεν παντρευτείς, έλα εδώ καθώς θα ήθελα να σε δω. Πέρασα υπέροχα πέρυσι το καλοκαίρι μαζί σου. Είναι μια φωτεινή ανάμνηση της ζωής μου. Είσαι υπέροχη και μου λείπεις», έγραφε. «Ανυπομονώ να σε δω. Δεν είναι περίεργο έπειτα από τόσους μήνες;», ανέφερε ακόμη.

 

Με πληροφορίες από AP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πώς μεγαλώνουν την πριγκίπισσα Σαρλότ ως «αναπληρωματική» του μελλοντικού διαδόχου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πώς μεγαλώνουν την πριγκίπισσα Σαρλότ ως «αναπληρωματική» του μελλοντικού διαδόχου

«Το να είσαι δεύτερος σε μια αυστηρά ιεραρχική οικογένεια και θεσμό έχει τις προκλήσεις του» αναφέρει ο βασιλικός βιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «The Making of a King»
LIFO NEWSROOM
Κασμίρ: Ποιες είναι οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που στόχευσε η Ινδία στο Πακιστάν

Διεθνή / Κασμίρ: Ποιες είναι οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που στόχευσε η Ινδία στο Πακιστάν

Η Ινδία εξαπέλυσε αεροπορικά πλήγματα εναντίον των Lashkar-e-Taiba και Jaish-e-Mohammed στο Κασμίρ - Ποιες είναι οι τρομοκρατικές οργανώσεις και πώς επηρεάζουν τις σχέσεις Ινδίας–Πακιστάν
LIFO NEWSROOM
Έξι ευρωπαϊκές χώρες κατά των σχεδίων του Ισραήλ για τη Γάζα

Διεθνή / Έξι ευρωπαϊκές χώρες κατά των σχεδίων του Ισραήλ για τη Γάζα

Σαφές μήνυμα προς το Τελ Αβίβ στέλνουν Ισπανία, Ιρλανδία, Νορβηγία, Ισλανδία, Σλοβενία και Λουξεμβούργο, εκφράζοντας ανησυχία για πιθανή στρατιωτική κλιμάκωση και ανθρωπιστική καταστροφή στη Λωρίδα της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Η Disney ανακοινώνει το πρώτο της θεματικό πάρκο στη Μέση Ανατολή, στην καρδιά του Άμπου Ντάμπι

Διεθνή / Η Disney ανακοινώνει το πρώτο της θεματικό πάρκο στη Μέση Ανατολή, στην καρδιά του Άμπου Ντάμπι

Στην Ήπειρο της Ερήμου επεκτείνεται η αυτοκρατορία της Disney, με την ανακοίνωση δημιουργίας ενός υπερσύγχρονου θεματικού πάρκου στο Άμπου Ντάμπι, σε συνεργασία με τη Miral Group
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ εντείνουν τις μυστικές επιχειρήσεις τους στη Γροιλανδία – Ο Τραμπ επιμένει στην απόκτηση του νησιού

Διεθνή / Οι ΗΠΑ εντείνουν τις μυστικές επιχειρήσεις τους στη Γροιλανδία – Ο Τραμπ επιμένει στην προσάρτηση του νησιού

Οι ΗΠΑ αυξάνουν τη συλλογή πληροφοριών για τη Γροιλανδία, στο πλαίσιο των σχεδίων του Ντόναλντ Τραμπ να αποκτήσει τον έλεγχο του νησιού - Ποιοι είναι οι στόχοι και οι αντιδράσεις από Δανία και Γροιλανδία;
LIFO NEWSROOM