Δραπέτης κατέληξε ξανά στη φυλακή όταν βγήκε από την κρυψώνα να αγοράσει βιντεοπαιχνίδι

Δραπέτης κατέληξε ξανά στη φυλακή όταν βγήκε από την κρυψώνα να αγοράσει βιντεοπαιχνίδι Facebook Twitter
0

Ένας δραπέτης κατάδικος κατέληξε ξανά στη φυλακή όταν βγήκε από τη κρυψώνα του για να αγοράσει το νέο Call Of Duty. 

Ο Clint Butler επιτέθηκε σε δυο αστυνομικούς και χρειάστηκε να τον ακινητοποιήσουν στο έδαφος όταν τον σταμάτησαν στο κέντρο του Μπέρμινχαμ στις 13 Ιανουαρίου.

Υλικό από τις κάμερες που φέρουν πάνω τους οι αστυνομικοί δείχνει τον Butler να κλωτσά έναν από αυτούς στα γεννητικά όργανα και να γίνει γροθιές στο πρόσωπο του άλλου πριν τελικά τον ακινητοποιήσουν με τη βοήθεια άλλων αντρών ασφαλείας. 

Δραπέτης κατέληξε ξανά στη φυλακή όταν βγήκε από την κρυψώνα να αγοράσει βιντεοπαιχνίδι Facebook Twitter
Δραπέτης κατέληξε ξανά στη φυλακή όταν βγήκε από την κρυψώνα να αγοράσει βιντεοπαιχνίδι Facebook Twitter

Ο Butler δραπέτευσε από τη φυλακή πέρυσι όπου κρατείτο με ποινή κάθειρξης 17 ετών για εγκλήματα όπως ληστεία και ένοπλες επιθέσεις.

Από τότε που έφυγε από τη φυλακή τα μεσάνυχτα της 28ης Νοεμβρίου, η αστυνομία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

Ωστόσο η επιθυμία του Butler να βγει από την κρυψώνα του για να αγοράσει ένα καινούργιο βιντεοπαιχνίδι, τον οδήγησε στο κέντρο της πόλης παρέα με έναν φίλο σε ένα περιττό -όπως αποδείχθηκε- ταξίδι. 

Δραπέτης κατέληξε ξανά στη φυλακή όταν βγήκε από την κρυψώνα να αγοράσει βιντεοπαιχνίδι Facebook Twitter

Οι αστυνομικοί Mark Owen και Allison Brown εντόπισαν τους δυο τους να αλλάζουν κατεύθυνση όταν τους είδαν και αμέσως τους κίνησαν υποψίες.

Όταν ρωτήθηκαν γιατί κυκλοφορούν στην πόλη εν μέσω lockdown, ο φίλος του Butler απάντησε: «Ήρθα να πάρω το καινούργιο Call Of Duty επειδή δεν μπορώ να κάθομαι συνεχώς μέσα στο lockdown».

Ο Owen είπε στη συνέχεια ότι θα ελέγξει τα στοιχεία των δυο αντρών, με αποτέλεσμα ο Butler να του επιτεθεί, ρίχνοντάς του κλωτσιά στα γεννητικά όργανα. 

Οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν καλώντας ταυτόχρονα για ενισχύσεις, ενώ ο Butler έδωσε μια γροθιά στο πρόσωπο του Brown. 

Τελικά σταμάτησε να αντιστέκεται και του πέρασαν χειροπέδες, δίνοντας αρχικά ψεύτικο όνομα πριν οι αστυνομικοί καταλάβουν ότι στην πραγματικότητα επρόκειτο για δραπέτη κατάδικο.

Ο Butler καταδικάστηκε εκ νέου σε 13 μήνες φυλάκισης για την απόδραση και έξι μήνες για επίθεση σε αστυνομικούς, επιπλέον της αρχικής καταδίκης του, που θα τον κρατήσει εντός φυλακής μέχρι το 2024. 

«Γιατί αποφάσισε να ρισκάρει την επιστροφή στη φυλακή παίρνοντας μια τόσο ηλίθια απόφαση να έρθει στην πόλη εν μέσω lockdown ώστε να αγοράσει ένα βιντεοπαιχνίδι θα παραμένει μυστήριο», σχολίασε εκπρόσωπος της αστυνομίας. 

Ο ίδιος εξήρε επίσης τα αντανακλαστικά των αστυνομικών που «ενήργησαν βάσει ενστίκτου πως κάτι δεν πήγαινε καλά». «Η κατάσταση κλιμακώθηκε πολύ γρήγορα αλλά οι δυο αστυνομικοί εφάρμοσαν επιτυχώς την εκπαίδευσή τους, συλλαμβάνοντας τον Butler», πρόσθεσε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός ανακοινώνει νέους νόμους κατά της ρητορικής μίσους, παραδεχόμενος ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα πριν από τη σφοδρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της χώρας
THE LIFO TEAM
O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να περηφανευτεί για τον εαυτό του και να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν

Διεθνή / O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν και να περηφανευτεί για τον εαυτό του

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρουσίασε καμία νέα πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής στις ΗΠΑ, αντ' αυτού τα έβαλε με τους μετανάστες και τους τρανς
THE LIFO TEAM
Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει θανατική ποινή

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και θανατική ποινή

Οι δύο κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού περιλαμβάνουν έναν επιβαρυντικό παράγοντα, που σημαίνει ότι αν κριθεί ένοχος, μπορεί να του επιβληθεί η αυστηρότερη δυνατή ποινή
THE LIFO TEAM
Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Ο πρόεδρος Μάρκος «απορρίπτει κατηγορηματικά την περιγραφή των Φιλιππινών ως κέντρου εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους», μετά τη σύνδεση της χώρας με την τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ
THE LIFO TEAM