Δραπέτης κατέληξε ξανά στη φυλακή όταν βγήκε από την κρυψώνα να αγοράσει βιντεοπαιχνίδι

Δραπέτης κατέληξε ξανά στη φυλακή όταν βγήκε από την κρυψώνα να αγοράσει βιντεοπαιχνίδι Facebook Twitter
0

Ένας δραπέτης κατάδικος κατέληξε ξανά στη φυλακή όταν βγήκε από τη κρυψώνα του για να αγοράσει το νέο Call Of Duty. 

Ο Clint Butler επιτέθηκε σε δυο αστυνομικούς και χρειάστηκε να τον ακινητοποιήσουν στο έδαφος όταν τον σταμάτησαν στο κέντρο του Μπέρμινχαμ στις 13 Ιανουαρίου.

Υλικό από τις κάμερες που φέρουν πάνω τους οι αστυνομικοί δείχνει τον Butler να κλωτσά έναν από αυτούς στα γεννητικά όργανα και να γίνει γροθιές στο πρόσωπο του άλλου πριν τελικά τον ακινητοποιήσουν με τη βοήθεια άλλων αντρών ασφαλείας. 

Δραπέτης κατέληξε ξανά στη φυλακή όταν βγήκε από την κρυψώνα να αγοράσει βιντεοπαιχνίδι Facebook Twitter
Δραπέτης κατέληξε ξανά στη φυλακή όταν βγήκε από την κρυψώνα να αγοράσει βιντεοπαιχνίδι Facebook Twitter

Ο Butler δραπέτευσε από τη φυλακή πέρυσι όπου κρατείτο με ποινή κάθειρξης 17 ετών για εγκλήματα όπως ληστεία και ένοπλες επιθέσεις.

Από τότε που έφυγε από τη φυλακή τα μεσάνυχτα της 28ης Νοεμβρίου, η αστυνομία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

Ωστόσο η επιθυμία του Butler να βγει από την κρυψώνα του για να αγοράσει ένα καινούργιο βιντεοπαιχνίδι, τον οδήγησε στο κέντρο της πόλης παρέα με έναν φίλο σε ένα περιττό -όπως αποδείχθηκε- ταξίδι. 

Δραπέτης κατέληξε ξανά στη φυλακή όταν βγήκε από την κρυψώνα να αγοράσει βιντεοπαιχνίδι Facebook Twitter

Οι αστυνομικοί Mark Owen και Allison Brown εντόπισαν τους δυο τους να αλλάζουν κατεύθυνση όταν τους είδαν και αμέσως τους κίνησαν υποψίες.

Όταν ρωτήθηκαν γιατί κυκλοφορούν στην πόλη εν μέσω lockdown, ο φίλος του Butler απάντησε: «Ήρθα να πάρω το καινούργιο Call Of Duty επειδή δεν μπορώ να κάθομαι συνεχώς μέσα στο lockdown».

Ο Owen είπε στη συνέχεια ότι θα ελέγξει τα στοιχεία των δυο αντρών, με αποτέλεσμα ο Butler να του επιτεθεί, ρίχνοντάς του κλωτσιά στα γεννητικά όργανα. 

Οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν καλώντας ταυτόχρονα για ενισχύσεις, ενώ ο Butler έδωσε μια γροθιά στο πρόσωπο του Brown. 

Τελικά σταμάτησε να αντιστέκεται και του πέρασαν χειροπέδες, δίνοντας αρχικά ψεύτικο όνομα πριν οι αστυνομικοί καταλάβουν ότι στην πραγματικότητα επρόκειτο για δραπέτη κατάδικο.

Ο Butler καταδικάστηκε εκ νέου σε 13 μήνες φυλάκισης για την απόδραση και έξι μήνες για επίθεση σε αστυνομικούς, επιπλέον της αρχικής καταδίκης του, που θα τον κρατήσει εντός φυλακής μέχρι το 2024. 

«Γιατί αποφάσισε να ρισκάρει την επιστροφή στη φυλακή παίρνοντας μια τόσο ηλίθια απόφαση να έρθει στην πόλη εν μέσω lockdown ώστε να αγοράσει ένα βιντεοπαιχνίδι θα παραμένει μυστήριο», σχολίασε εκπρόσωπος της αστυνομίας. 

Ο ίδιος εξήρε επίσης τα αντανακλαστικά των αστυνομικών που «ενήργησαν βάσει ενστίκτου πως κάτι δεν πήγαινε καλά». «Η κατάσταση κλιμακώθηκε πολύ γρήγορα αλλά οι δυο αστυνομικοί εφάρμοσαν επιτυχώς την εκπαίδευσή τους, συλλαμβάνοντας τον Butler», πρόσθεσε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπέρνι Σάντερς:

Διεθνή / Ο Μπέρνι Σάντερς επαίνεσε τον Τραμπ και άσκησε κριτική στον Μπάιντεν - «Έκανε καλύτερη δουλειά»

«Δεν πρόκειται να καθίσω εδώ και να σας πω ότι έκανε συνολικά καλή δουλειά - γιατί δεν ήταν καλή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός γερουσιαστής, αναφερόμενος στην πολιτική μετανάστευσης του Τζο Μπάιντεν
LIFO NEWSROOM
Βιετνάμ: Η νέα γεωπολιτική ισορροπία Ρωσίας, Κίνας και ΗΠΑ στην Ασία

Διεθνή / Βιετνάμ: Η νέα γεωπολιτική ισορροπία Ρωσίας, Κίνας και ΗΠΑ στην Ασία

Πώς το Βιετνάμ μεταμορφώνει τις διεθνείς συμμαχίες του, αναθερμαίνει τις σχέσεις με τη Ρωσία, αναζητά νέες ισορροπίες με τις ΗΠΑ και την Κίνα, και επαναπροσδιορίζει τον ρόλο του στην Νοτιοανατολική Ασία
LIFO NEWSROOM
Η Λιθουανία κλείνει τα σύνορα με τη Λευκορωσία: «Δεν θα ανεχθούμε υβριδικές επιθέσεις», διαμηνύει η πρωθυπουργός

Διεθνή / Η Λιθουανία κλείνει τα σύνορα με τη Λευκορωσία: «Δεν θα ανεχθούμε υβριδικές επιθέσεις», διαμηνύει η πρωθυπουργός

Η πρωθυπουργός Ρουτζινιένε δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη συντάξει το διάταγμα, το οποίο περιλαμβάνει μόνο πολύ περιορισμένες εξαιρέσεις για τους πολίτες της Λιθουανίας και της ΕΕ
LIFO NEWSROOM
Ο βασιλιάς Κάρολος συμμετείχε για πρώτη φορά σε εκδήλωση για τους ΛΟΑΤΚΙ+ βετεράνους του στρατού

Διεθνή / Ο βασιλιάς Κάρολος συμμετείχε για πρώτη φορά σε εκδήλωση για τους ΛΟΑΤΚΙ+ βετεράνους του στρατού

Ο βασιλιάς Κάρολος συμμετέχει στην πρώτη του επίσημη εκδήλωση για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ ως μονάρχης, αποτίοντας φόρο τιμής στα μέλη της ένοπλης δύναμης που υπέστησαν διακρίσεις λόγω της σεξουαλικής τους ταυτότητας
LIFO NEWSROOM
Πρόσφυγες: Οι ΗΠΑ τους απομάκρυναν από το Αφγανιστάν και τώρα είναι αποκλεισμένοι στην έρημο του Κατάρ

Διεθνή / Πρόσφυγες: Οι ΗΠΑ τους απομάκρυναν από το Αφγανιστάν και τώρα είναι αποκλεισμένοι στην έρημο του Κατάρ

Η ιστορία της παγιδευμένης κοινότητας Αφγανών προσφύγων στη βάση Camp As Sayliyah στο Κατάρ αποτυπώνει τις επιπτώσεις της αμερικανικής παρέμβασης, της μεταναστευτικής πολιτικής και της γεωπολιτικής αβεβαιότητας
LIFO NEWSROOM
Eurofighter: Στην Τουρκία ο Στάρμερ για τη συμφωνία - Τι σημαίνει για τον Ερντογάν η προμήθεια 40 μαχητικών

Διεθνή / Eurofighter: Στην Τουρκία ο Στάρμερ για τη συμφωνία - Τι σημαίνει για τον Ερντογάν η προμήθεια 40 μαχητικών

Νέα εποχή στην αμυντική συνεργασία Βρετανίας-Τουρκίας: Ο Σερ Κιρ Στάρμερ επισκέπτεται την Άγκυρα για να ολοκληρωθεί η συμφωνία προμήθειας 40 Eurofighter Typhoon
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ