Περίεργο καιρικό φαινόμενο στην Ιρλανδία - Χωριό καλύφθηκε από θαλάσσιο αφρό [ΒΙΝΤΕΟ]

Περίεργο καιρικό φαινόμενο στην Ιρλανδία - Χωριό καλύφθηκε από θαλάσσιο αφρό [ΒΙΝΤΕΟ] Facebook Twitter
Περίεργο καιρικό φαινόμενο στην Ιρλανδία - Χωριό καλύφθηκε από αφρό ( Jody Sutton)
0

Ένα ασυνήθιστο καιρικό φαινόμενο έλαβε χώρα στην Ιρλανδία όταν ένα ολόκληρο χωριό στην ακτή του Copper στο Co Waterford καλύφθηκε από έναν παράξενο αφρό.

Σε βίντεο, από την Κυριακή, φαίνεται πως ένα σπίτι στο κέντρο του χωριού Bunmahon έχει καλυφθεί πλήρως από τον αφρό μετά από τρεις ημέρες ισχυρών ανέμων.

Το φαινόμενο περιγράφεται ως «ασυνήθιστα μαγικό» καθώς όλη η περιοχή έμοιαζε σαν ένα γιγάντιο αφρόλουτρο.

Και μπορεί το φαινόμενο να έχει ξανασυμβεί στην περιοχή, ωστόσο ήταν η πρώτη φορά που συνέβη σε τέτοιο μέγεθος καλύπτοντας τεράστιες εκτάσεις.

«Αυτό ήταν σπάνιο» δήλωσε η Jody Sutton, που απαθανάτισε τις εικόνες.

«Δεν είναι ασυνήθιστο σαν φαινόμενο, μετά από κακές καιρικές συνθήκες, αλλά δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο στο παρελθόν» σημείωσε.

Ο θαλάσσιος αφρός που καλύπτει το χωριό πιστεύεται ότι σχηματίζεται όταν αναδύονται φύκια στην επιφάνεια της θάλασσας, προκαλώντας τη δημιουργία φυσαλίδων.

Οι ισχυροί άνεμοι το Σαββατοκύριακο έριξαν τον αφρό πάνω στα κτίρια στο Bunmahon δημιουργώντας τις συναρπαστικές εικόνες, που φαίνονται στο βίντεο. Ανάλογα φαινόμενα έχουν παρατηρηθεί σε Ισπανία και Αυστραλία στο παρελθόν.

 

Με πληροφορίες των irishTimes/Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ιδρύει αρχή διέλευσης για να εισπράττει τέλη από τα πλοία

Η Τεχεράνη προχώρησε στη δημιουργία επίσημου φορέα για τη διαχείριση και την επιβολή χρεώσεων στα πλοία που διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ, σε μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη κίνηση, την ώρα που δεξαμενόπλοια συσσωρεύονται στη θαλάσσια οδό και οι ειρηνευτικές συνομιλίες παραμένουν σε αδιέξοδο
THE LIFO TEAM