Οι δικηγόροι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη κατά της υπουργικής απόφασης για τη λειτουργία των δικαστηρίων

Οι δικηγόροι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη κατά της υπουργικής απόφασης για τη λειτουργία των δικαστηρίων Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Μετά από απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των προέδρων της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, οι δικηγόροι θα στραφούν δικαστικά κατά της κοινής υπουργικής απόφαση που αφορά την λειτουργία των δικαστηρίων.

Παράλληλα, η επιτροπή ζητεί οι δικηγόροι να εμβολιαστούν, στην ίδια σειρά προτεραιότητας με τους δικαστικούς λειτουργούς και υπαλλήλους.

Η συντονιστική επιτροπή καλεί τα Διοικητικά Συμβούλια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας να συναντηθούν, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τους βουλευτές του νομού τους «προκειμένου να τους ενημερώσουν για τη δεινή οικονομική και επαγγελματική θέση που έχουν περιέλθει οι δικηγόροι, λόγω των συνεπειών της πανδημίας και να ζητήσουν την ενεργή στήριξή τους για την υλοποίηση του διεκδικητικού πλαισίου της Ολομέλειας.»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής έχει ως εξής:
«Η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, που συνεδρίασε έκτακτα στις 13.2.2021, μέσω τηλεδιάσκεψης , στα πλαίσια των διεκδικητικών δράσεων του δικηγορικού σώματος, αποφάσισε τα παρακάτω:
1. Η συντονιστική επιτροπή, σε συνέχεια προηγούμενων αποφάσεών της ως προς την ανάγκη διαρκούς και ακώλυτης λειτουργίας της Δικαιοσύνης, ως πυλώνα της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, αποφάσισε να κινηθεί δικαστικά ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων κατά των διατάξεων της αριθ. Δ1α/Γ.Π.οικ.9147/10.2.2021 κοινής υπουργικής απόφασης (Β 534), που αφορούν στη λειτουργία των δικαστηρίων, των εισαγγελιών, των υποθηκοφυλακείων και των κτηματολογικών γραφείων όλης της χώρας.
2. Η συντονιστική επιτροπή έχει εκπονήσει σχέδιο δικογράφου για άσκηση ομαδικών αγωγών, το οποίο θα διανείμει σε όλους τους συναδέλφους, λόγω του αδικαιολόγητου αποκλεισμού τους, κατά παράβαση της αρχής της ισότητας, από την ενίσχυσή τους μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής 1, 2 και 3.
3. Η συντονιστική επιτροπή καλεί τα Διοικητικά Συμβούλια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας να συναντηθούν, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τους βουλευτές του νομού τους προκειμένου να τους ενημερώσουν για τη δεινή οικονομική και επαγγελματική θέση που έχουν περιέλθει οι δικηγόροι, λόγω των συνεπειών της πανδημίας και να ζητήσουν την ενεργή στήριξή τους για την υλοποίηση του διεκδικητικού πλαισίου της Ολομέλειας.
4. Τέλος, η συντονιστική επιτροπή, λαμβάνοντας υπόψη την εξέλιξη του εθνικού προγράμματος εμβολιασμού, ζητά τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των δικηγόρων, που επιθυμούν, στην ίδια σειρά προτεραιότητας με τους δικαστικούς λειτουργούς και υπαλλήλους, καθώς επίσης, και τον τακτικό δωρεάν έλεγχο για την ανίχνευση του κορωνοϊού, όπως προβλέπεται για άλλες κατηγορίες εργαζομένων, προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα και πλήρως η λειτουργία της Δικαιοσύνης, που αποτελεί, άλλωστε, και βασική πολιτειακή λειτουργία».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ασανσέρ έπεσε από τον 3ο όροφο στο «Γεννηματάς» – Εργαζόμενη σώθηκε την τελευταία στιγμή

Ελλάδα / Ασανσέρ έπεσε από τον 3ο όροφο στο «Γ. Γεννηματάς» – Εργαζόμενη σώθηκε την τελευταία στιγμή

Η εργαζόμενη βγήκε από τον ανελκυστήρα λίγο πριν ο θάλαμος κατεβεί απότομα στο ισόγειο - Ο ανελκυστήρας διαθέτει εν ισχύ όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά συντήρησης αναφέρει το νοσοκομείο
LIFO NEWSROOM
Εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη – 271 κιλά εντοπίστηκαν σε κοντέινερ από τη Λατινική Αμερική

Ελλάδα / Εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη – 271 κιλά εντοπίστηκαν σε κοντέινερ

Κατά τη διάρκεια ελέγχου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο εσωτερικό του κοντέινερ, όπου είχαν αποκρυφτεί 271 κιλά και 150 γραμμάρια κοκαΐνης, αξίας 5,5 εκατομμύρια ευρώ
LIFO NEWSROOM