Γεωργιάδης: Ανοικτό το σενάριο «κόφτη» στα SMS για μετακινήσεις

Γεωργιάδης: Ανοικτό το σενάριο «κόφτη» στα SMS για μετακινήσεις Facebook Twitter
Pixabay
0

Προβλήματα στη λειτουργία των σούπερ μάρκετ έφερε η απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα, καθώς παρατηρήθηκαν μεγάλες ουρές έξω από τα καταστήματα, όπως παραδέχθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης.

«Πρέπει να δούμε το πρόβλημα, το οποίο θα ενταθεί σε περίπτωση που δεν λειτουργήσουν και οι λαϊκές αγορές το Σάββατο», είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Απαντώντας στις πληροφορίες που φέρουν την κυβέρνηση να σκέφτεται να βάλει «κόφτη» στις μετακινήσεις μέσω sms, ιδίως στους κωδικούς 2 και 6, που αφορούν τις αγορές και την άθληση, σημείωσε ότι όντως αυτό το σενάριο υπάρχει στο τραπέζι. Ωστόσο, εξέφρασε την αντίθεσή του σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς το θεωρεί πρακτικά ανεφάρμοστο.

Για τη λειτουργία του take away, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο ιστορικό της απόφασης λέγοντας πως αυτή ελήφθη μετά από εισήγηση της επιτροπής των ειδικών, της οποίας η συνεδρίαση τελείωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής, αλλά θα έπρεπε να υλοποιηθεί από το πρωί του Σαββάτου. Όπως δήλωσε, «όμως, όταν κληθήκαμε να την εφαρμόσουμε, είδαμε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και μέσα σε λίγες ώρες αποφασίσαμε να την ακυρώσουμε αντιδρώντας άμεσα».

Ερωτηθείς για τα αυστηρά μέτρα που ίσχυσαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00, ο υπουργός απάντησε ότι τα μέτρα θα ισχύσουν και το επόμενο Σαββατοκύριακο και από εκεί και πέρα θα συνεκτιμηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα αυτής της εβδομάδας και θα ληφθούν οι αποφάσεις για τη συνέχεια.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι το θέμα δεν είναι μόνο η αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και το πώς θα μείνει ζωντανή η οικονομία. Πρέπει λοιπόν να βρεθεί, όπως είπε, μία ισορροπία κι αυτό αποτελεί μία δύσκολη εξίσωση.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα ανθοπωλεία που ζητούν να λειτουργήσουν ενόψει της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου και παραδοσιακά κάνουν τον μεγαλύτερο τζίρο της χρονιάς, ανέφερε ότι είναι ένα λογικό αίτημα και σήμερα θα έχει τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους του κλάδου, αλλά, όπως συμπλήρωσε, τα πάντα θα εξελιχθούν από την πορεία της πανδημίας.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΟΥΛΗ LIVE ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης από Βουλή: Νομοθετική πρωτοβουλία για επιτάχυνση υποθέσεων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα

«Οσα εσείς καταγγέλλετε κ. Ανδρουλάκη, ο ΟΟΣΑ τα χαιρετίζει» είπε ο πρωθυπουργός προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που είχε ζητήσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή
THE LIFO TEAM
ΥΠΕΞ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΡΑΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ

Πολιτική / ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Η Συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει με σαφήνεια το χαρακτήρα της Μουσουλμανικής Μειονότητας

«Επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις με ανάλογο περιεχόμενο ούτε δίκαιο παράγουν ούτε συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών
THE LIFO TEAM
ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM