Το Ισραήλ ξεκινά τον εμβολιασμό εφήβων 16 έως 18 ετών - Έχει ήδη εμβολιάσει 2,5 εκατομμύρια πολίτες

Το Ισραήλ ξεκινά τον εμβολιασμό εφήβων 16 έως 18 ετών - Έχει ήδη εμβολιάσει 2,5 εκατομμύρια πολίτες Facebook Twitter
0

Το Ισραήλ θα ξεκινήσει τον εμβολιασμό εφήβων μαθητών βάζοντας στόχο μια πληθυσμιακή ομάδα «ύποπτη» για την ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα. 

Με δυνατότητα εμβολιασμού περίπου 200.000 ατόμων καθημερινά, οι υγειονομικές αρχές είναι σε θέση να εμβολιάσουν σχεδόν 300.000 εφήβους ηλικίας 16-18 ετών αρκετά άμεσα, αρκεί να βεβαιωθούν πως όλοι αυτοί θα εμφανιστούν για το εμβόλιο. 

Η χώρα έχει εγκρίνει το εμβόλιο για οποιονδήποτε άνω των 16 ετών και δεν σκοπεύει να εμβολιάσει νεαρότερες ηλικίες. 

Στοιχεία του Υπουργείου Υγείας έδειξαν πως ο νεαρότερος πληθυσμός του Ισραήλ είναι μακράν πιο πιθανό να μολυνθεί με κορωνοϊό, με τους ηλικίας 10-19 ετών να αποτελούν το 21% των γνωστών κρουσμάτων. Η ηλικιακή ομάδα 20-29 ετών ευθύνεται για το 19% γνωστών μολύνσεων. 

«Είναι υπερμεταδότες» σχολίασε ο Ido Hadari, διευθυντής των Υπηρεσιών Υγείας. «Αν εμβολιάσουμε αυτά τα παιδιά, θα πάψουν να είναι μεταδότες». 

Η χώρα ξεκίνησε τα εμβόλια κατά της Covid-19 στα τέλη Δεκεμβρίου, στην πιο γρήγορη εκστρατεία εμβολιασμού παγκοσμίως, έχοντας ήδη εμβολιάσει σχεδόν το 30% του πληθυσμού της, ενώ ήδη 900.000 άνθρωποι έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση.

Οι αρχές έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα απέναντι στο χρόνο καθώς το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού, που ξεκίνησε από τη Βρετανία, έχει ήδη φτάσει στη χώρα με τους Ισραηλινούς να διανύουν την ίδια στιγμή τρίτο καθεστώς lockdown. 

Τα καθημερινά κρούσματα κορωνοϊού άγγιξαν περίπου τις 10.000 στις αρχές της εβδομάδας, ωστόσο χθες παρασκευή έπεσαν στις 7.000.

  

«Αν βλέπουμε φως; Βλέπουμε μια χαραμάδα φωτός», δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Γιόαβ Κις, σχολιάζοντας την πτώση του δείκτη αναπαραγωγής της COVID-19 κάτω του 1, την οποία πίστωσε στο lockdown και τους εμβολιασμούς, καθώς πάνω από το ¼ των 9 εκατομμυρίων κατοίκων έχει εμβολιαστεί.

«Πετύχαμε μια παύση, αλλά την πετύχαμε στα υψηλά ποσοστά νοσηρότητας», σημείωσε προσθέτοντας πως τα εμβόλια «μείωσαν κυρίως τις περιπτώσεις σοβαρής νοσηρότητας, όχι απαραίτητα τον αριθμό των φορέων».

Με πληροφορίες από Wall Street Journal, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΜΕΤΟΧΕΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΛΩΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ έχασε την προθεσμία για τη δημοσιοποίηση χρηματιστηριακών συναλλαγών αξίας εκατομμυρίων δολαρίων

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι υποχρεωμένος να δημοσιοποιεί τις συναλλαγές που σχετίζονται με μετοχές, οι οποίες υπερβαίνουν τα 1.000 δολάρια, εντός 45 ημερών
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / CNN: Το Ιράν αναζητά νέο «όπλο ισχύος» στα βάθη των Στενών του Ορμούζ

Το Ιράν επιχειρεί να μετατρέψει τα Στενά του Ορμούζ σε νέο πεδίο γεωπολιτικής πίεσης, βάζοντας στο στόχαστρο τα υποθαλάσσια καλώδια που στηρίζουν το παγκόσμιο διαδίκτυο και τις διεθνείς οικονομικές συναλλαγές
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Δεν υπάρχουν πραγματικές παραχωρήσεις» στην απάντηση των ΗΠΑ, λέει το Ιράν

Η Τεχεράνη κατηγορεί τις ΗΠΑ για αδιάλλακτη στάση στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου, προειδοποιώντας παράλληλα για σοβαρές συνέπειες σε περίπτωση νέας επίθεσης κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΟΡΟΥ

Διεθνή / Η χρηματοδότηση για την αίθουσα χορού των 400 εκατ. δολαρίων του Τραμπ κινδυνεύει έπειτα από απόφαση της Γερουσίας

Οι Δημοκρατικοί έχουν χαρακτηρίσει την αίθουσα χορού ακριβή και περιττή πολυτέλεια, σε μια περίοδο που οι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν αυξανόμενο κόστος ζωής, όπως οι υψηλότερες τιμές καυσίμων
THE LIFO TEAM