Αυγενάκης: Δημιουργία μητρώου με τους προπονητές που αναλαμβάνουν την προετοιμασία παιδιών

Αυγενάκης: Δημιουργία μητρώου με τους προπονητές που αναλαμβάνουν την προετοιμασία παιδιών Facebook Twitter
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Τη βούληση της κυβέρνησης για διαφάνεια σε όλες τις Ομοσπονδίες εξέφρασε από το βήμα της Βουλής, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Είναι συνειδητή επιλογή μας και «θα το πάμε μέχρι τέλους», για να υπάρξει «φως, διαφάνεια, τάξη και δημοκρατικότητα σε όλες τις ομοσπονδίες», τόνισε συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Αθλητισμού απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού Α' Αθηνών της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή για την υπόθεση Μπεκατώρου και την ανάγκη λήψης μέτρων για την εξάλειψη ανάλογων φαινομένων.

«Θα κάνουμε ότι πρέπει για να υπάρξει φως, διαφάνεια, τάξη και δημοκρατικότητα σε όλες τις ομοσπονδίες και ιδιαιτέρως σε αυτές που έχουν καταγραφεί και καταγγελθεί περιστατικά κακής διαχείρισης, κακής διοίκησης ή περιστατικών όπως αυτά που συνέβησαν με τη Σοφία Μπεκατώρου», είπε ο κ. Αυγενάκης και πρόσθεσε: «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε το χατήρι κανενός. Είμαστε υποχρεωμένοι να δουλέψουμε για το κοινό καλό. Δουλεύουμε με τους πολλούς για τους πολλούς, ενοχλούμε τους λίγους και τους μόνιμους. Αλλά είναι συνειδητή επιλογή μας, είναι κυβερνητική απόφαση. Και θα το πάμε μέχρι τέλους».

Από την πλευρά της, η κ. Πιπιλή ζήτησε από τον υφυπουργό να βρει νομικό τρόπο ώστε να ακυρωθεί η παρουσία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, υπό το βάρος «της προκλητικής τους στάσης». «Βρείτε τρόπο να μας απαλλάξετε και κυρίως τους γονείς που τους εμπιστεύονται τα παιδιά τους, από την παρουσία αυτών των ανθρώπων, που με τις πράξεις τους είναι κατάπτυστοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε στην ανταπάντησή του ο κ. Αυγενάκης, η διοίκηση της ΕΙΟ ανήκει στη μειοψηφία της αθλητικής κοινότητας, «που θεωρούσαν τους εαυτούς τους ότι είναι αμετακίνητοι και ανίκητοι και ότι κανένας δεν πρόκειται να τους ακουμπήσει. Για κακή τους τύχη [..] βρέθηκαν μπροστά σε μια κυβέρνηση, που με βούληση και αποφασιστικότητα, θα θέσει τέλος και θα φέρει φρέσκο οξυγόνο ανανέωσης στις διοικήσεις και το αθλητικό οικοδόμημα», είπε ο υφυπουργός. Σημείωσε μάλιστα ότι το υγιές κομμάτι της αθλητικής οικογένειας «είναι υπέρ της αθλητικής μεταρρύθμισης και της κατάργησης των ισόβιων μελών των ΔΣ των ομοσπονδιών».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού επανέλαβε και από το βήμα της Βουλής ότι τις επόμενες ημέρες ανεβαίνει στη δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την αθλητική μεταρρύθμιση. «Πολύ άμεσα δημιουργούμε μητρώο προπονητών ώστε να υπάρχουν σαφή κριτήρια για το ποιος αναλαμβάνει να προπονήσει το παιδί μας».

Τέλος, αναφέρθηκε στη εκστρατεία που ετοιμάζει το υπουργείο για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής και κάθε άλλης μορφής βίας στον αθλητισμό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Μαζωνάκης: «Παίρνει δύναμη για να συνεχίσει» - Η πρώτη αντίδραση της οικογένειάς του μετά τη μήνυση

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: «Παίρνει δύναμη για να συνεχίσει» - Η πρώτη αντίδραση της οικογένειάς του μετά τη μήνυση

«Η αγάπη αυτή είναι κάτι που μας ευχαριστεί» ανέφερε το οικογενειακό περιβάλλον του τραγουδιστή εν μέσω της δικαστικής διαμάχης που βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσά τους
THE LIFO TEAM
Γιώργος Μαζωνάκης: Εν αναμονή προκαταρκτικής έρευνας - Ο τραγουδιστής θα κληθεί για εξηγήσεις μετά τη μήνυση

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: Εν αναμονή προκαταρκτικής έρευνας - Ο τραγουδιστής θα κληθεί για εξηγήσεις μετά τη μήνυση

«Το να κατηγορείται κάποιος ότι έκανε μία πρόταση για να συνευρεθεί με κάποιον άλλον ενήλικα, δεν νομίζω πια ότι είναι και το πιο σοβαρό πράγμα στον κόσμο» ανέφερε ο δικηγόρος του δημοφιλούς τραγουδιστή
THE LIFO TEAM
Αγρότες:

Ελλάδα / Αγρότες: Κλείνουν και τις παρακαμπτήριες οδούς - Τι αποφάσισαν για τις γιορτές

Μετά το τέλος της χθεσινής πανελλαδικής σύσκεψης στις Σέρρες, οι αγρότες της χώρας αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, απαντώντας αρνητικά στην πρόταση της κυβέρνησης για συνάντηση
THE LIFO TEAM