Η Πολωνία σχεδιάζει να κηρύξει παράνομη την λογοκρισία στα social media

Η Πολωνία σχεδιάζει να κηρύξει παράνομη την λογοκρισία στα social media Facebook Twitter
pixabay
0

Η Πολωνία σχεδιάζει να κηρύξει παράνομη τη λογοκρισία λογαριασμών κοινωνικών μέσων.

Αξιωματούχοι της πολωνικής κυβέρνησης έχουν καταγγείλει την απενεργοποίηση των λογαριασμών του Ντόναλντ Τραμπ στα social media και δήλωσαν ότι ετοιμάζεται νομοσχέδιο που θα απαγορεύει στις εταιρείες τεχνολογίας να λογοκρίνουν λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην Πολωνία.

Είναι ενδεικτικό, ότι ο πρωθυπουργός της Πολωνίας αποδοκίμασε εκ νέου την «πολιτική ορθότητα» των ψηφιακών πλατφόρμων που απέκλεισαν τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ από τα μέσα τους κοινωνικής δικτύωσης και διαβεβαίωσε ότι η Βαρσοβία θα αγωνιστεί για μια ευρωπαϊκή νομοθεσία που θα προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης σε αυτά τα μέσα.

Ο Μοραβιέτσκι, του οποίου η κυβέρνηση έχει δείξει την εγγύτητά της με τον εν ενεργεία πρόεδρο των ΗΠΑ, δήλωσε ότι το κομμουνιστικό παρελθόν της Πολωνίας είναι ο λόγος για τον οποίο «βλέπουμε όλες τις προσπάθειες περιορισμού της ελευθερίας με τόσο μεγάλη ανησυχία».

Eν συνεχεία, σε μια ανάρτηση στο Facebook, ο Πολωνός πρωθυπουργός είπε ότι ο στόχος των ψηφιακών πλατφόρμων είναι «να επιτύχουν πολιτική ορθότητα με τον τρόπο που τους ταιριάζει και να πολεμήσουν εκείνους που τους αντιτίθενται».

«Αντιμετωπίζουμε ολοένα και περισσότερο πρακτικές που ανήκουν στο παρελθόν. Η λογοκρισία και ο περιορισμός της ελευθερίας της έκφρασης, ο ολοκληρωτισμός και τα αυταρχικά καθεστώτα επιστρέφουν σήμερα... για να πολεμήσουν αυτούς που σκέφτονται διαφορετικά», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, αρχηγός του κυβερνώντος δεξιού λαϊκίστικου κόμματος Νόμου και Δικαιοσύνης (PiS).

«Οι αλγόριθμοι και οι ιδιοκτήτες ψηφιακών κολοσσών δεν μπορούν να αποφασίζουν ποιές απόψεις είναι σωστές και ποιές δεν είναι», πρόσθεσε ο Μοραβιέτσκι, διαβεβαιώνοντας ότι η Πολωνία θα στηρίξει την «κατάλληλη» νομοθεσία για την υπεράσπιση της ελευθερίας της διαδικτυακής έκφρασης εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός προέβη σε αυτές τις δηλώσεις σχολιάζοντας την απόφαση του Twitter και άλλων ψηφιακών πλατφορμών να αναστείλουν τους προσωπικούς λογαριασμούς του Ντόναλντ Τραμπ, μετά την εισβολή υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο την περασμένη εβδομάδα.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ θεώρησε «προβληματική» αυτή την απόφαση αποκλεισμού του Αμερικανού προέδρου από τις μεγάλες ψηφιακές πλατφόρμες.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Διεθνή / Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Η άνοδος του «νέου Ελ Τσάπο», Μέντσο Οσεγέρα, του πιο ισχυρού άρχοντα ναρκωτικών παγκοσμίως. Πώς κυριαρχεί στην κοκαΐνη, ελέγχει καρτέλ και συνεργάζεται με πρώην εχθρούς
LIFO NEWSROOM
Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην τους από δικαστήριο της Μόσχας

Διεθνή / Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην από δικαστήριο της Μόσχας

«Το παράδοξο είναι πως βιαστές και δολοφόνοι στη Ρωσία καταδικάζονται σε 3 με 4 χρόνια, ενώ οι ακτιβιστές λαμβάνουν τερατώδεις ποινές για τις απόψεις τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του μέλος του συγκροτήματος
LIFO NEWSROOM