Με πολιτικό όρκο στο νέο κυβερνητικό σχήμα οι Γιώργος Αμυράς και Νικόλας Γιατρομανωλάκης

Με πολιτικό όρκο στο νέο κυβερνητικό σχήμα οι Γιώργος Αμυράς και Νικόλας Γιατρομανωλάκης Facebook Twitter
Με πολιτικό όρκο στο νέο κυβερνητικό σχήμα οι Γιώργος Αμυράς και Νικόλας Γιατρομανωλάκης (Eurokinissi)
0

Με πολιτικό όρκο ορκίστηκαν οι νέοι υφυπουργοί Γιώργος Αμυράς και Νικόλας Γιατρομανωλάκης νωρίτερα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Οι υφυπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Πολιτισμού και Αθλητισμού αντίστοιχα ορκίστηκαν τελευταίοι στη σειρά μετά την ορκωμοσία των 18 νέων μελών του κυβερνητικού σχήματος που προηγήθηκαν σε τρεις δόσεις, λόγω των έκτακτων μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Είχε προηγηθεί η ορκωμοσία της πρώτης ομάδας στις 11 το πρωί με τους Κωστή Χατζηδάκη, Κώστα Σκρέκα, Μάκη Βορίδη, Σπήλιο Λιβανό, Βασίλη Κοντοζαμάνη και Στέλιο Πέτσα.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι Θοδωρής Λιβάνιος, Χρήστος Ταραντίλης, Ζέττα Μακρή, Άγγελος Συρίγος, Μαρία Συρεγγέλα και Γιώργος Κώτσηρας στις 11:45.

Τελευταίοι στις 12:30 ορκίστηκαν οι κ.κ. Αμυράς και Γιατρομανωλάκης.

Ο έως τώρα Γενικός Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, υπέρμαχος των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, προερχόμενος από το Ποτάμι, ορίστηκε χθες υφυπουργός αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού και μετά την ορκωμοσία του νέου κυβερνητικού σχήματος θα είναι το πρώτο ανοικτά ομοφυλόφιλο άτομο σε κυβέρνηση της χώρας.

Λίγο μετά την ανακοίνωσή του ονόματός του ο κ Γιατρομανωλάκης έκανε την πρώτη του δήλωση αποκλειστικά στο Lifo.gr: «Στη σημερινή Ελλάδα δεν έχουν χώρο στερεότυπα και προκαταλήψεις. Μια συμπεριληπτική κοινωνία στην οποία όλα τα μέλη της έχουν ίση μεταχείριση και ίσες ευκαιρίες παρά τις διαφορές τους, δεν είναι μόνο το σωστό και δίκαιο, είναι και προς όφελος όλων. Το ίδιο και μια συμπεριληπτική κυβερνητική πολιτική που αναγνωρίζει τον σύγχρονο πολιτισμό ως πυλώνα της κοινωνικής συνοχής και της ανάπτυξης της χώρας μας».

Με πολιτικό όρκο στο νέο κυβερνητικό σχήμα οι Γιώργος Αμυράς και Νικόλας Γιατρομανωλάκης Facebook Twitter
Ορκίστηκαν ο Γιώργος Αμυράς και Νικόλας Γιατρομανωλάκης (Eurokinissi)

Ο Γιώργος Αμυράς το 2010 εξελέγην δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων, ως επικεφαλής ανεξάρτητου συνδυασμού, ενώ στις ευρωεκλογές του 2014 εντάχθηκε στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και κατέλαβε την έβδομη θέση.

Τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015 εξελέγη βουλευτής της Β' Αθηνών με το Ποτάμι, από το οποίο αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2019 λόγω της αντίθεσής του στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Παραιτήθηκε από βουλευτής τον Απρίλιο του ίδιου έτους προκειμένου να κατέβει υποψήφιος στην Ευρωβουλή. Στις εκλογές του Ιουλίου του 2019 διεκδίκησε και κατέλαβε θέση στη Βουλή με τη Νέα Δημοκρατία, ως υποψήφιος βουλευτής στα Ιωάννινα.

Με πολιτικό όρκο στο νέο κυβερνητικό σχήμα οι Γιώργος Αμυράς και Νικόλας Γιατρομανωλάκης Facebook Twitter
Με τον πολιτικό όρκο των Αμυρά και Γιατρομανωλάκη ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία του νέου κυβερνητικού σχήματος (Eurokinissi)
Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Μήνυμα του πρωθυπουργού για τη συμπλήρωση 51 ετών από την τουρκική εισβολή – Σαφές κάλεσμα για πρόοδο στις διακοινοτικές συνομιλίες, στον απόηχο της επίσκεψης Ερντογάν στα Κατεχόμενα
LIFO NEWSROOM
Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM