ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Γεωργιάδης: Δάνεια έως 50.000 ευρώ σε μικρές επιχειρήσεις

Γεωργιάδης: Δάνεια έως 50.000 ευρώ σε μικρές επιχειρήσεις Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στα δάνεια έως 50.000 ευρώ στις μικρές επιχειρήσεις αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως έκανε γνωστό, υπάρχουν σκέψεις από τον Ιανουάριο, το κράτος να αναλάβει να καταβάλει όχι μόνο τους τόκους αλλά και ένα μέρος της δόσης των επιχειρηματικών δανείων.

«Συμφωνήσαμε μέσα στην ελληνική αναπτυξιακή τράπεζα και δεσμεύσαμε ένα πόσο 450 εκατ. ευρώ. Αυτό το ποσό και η προκήρυξη θα βγει μέσα στον Ιανουάριο στον αέρα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όπως σημείωσε, ο κ. Γεωργιάδης, η διαφορά με το τρέχον εγγυοδοτικό είναι πως οι επιχειρήσεις θα χρειάζονται λιγότερες εγγυήσεις για να πάρουν τα δάνεια, και περισσότερες μικρές επιχειρήσεις θα περνάνε τον πήχη για να πάρουν το δάνειο έως 50.000 ευρώ.

Το ποσοστό που δε θα επιστρέψουν οι δικαιούχοι στην «επιστρεπτέα προκαταβολή 5» θα είναι μεγάλο, τόνισε μεταξύ άλλων και σημείωσε ότι δεν είναι ο ίδιος αρμόδιος να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις. Υπογράμμισε ότι στόχος είναι να διατηρηθεί η ρευστότητα στην αγορά.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι την Δευτέρα το υπουργείο Εργασίας προχώρα σε δυο ρυθμίσεις, το κράτος θα βάλει όλη την αναλόγια του δώρου για τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή, ενώ θα ψηφιστεί η τροπολογία η όποια θα επιφέρει πολύ αυστηρές κυρώσεις στους εργοδότες «που εκβιάζουν τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή».

Σχετικά με το μετρό του click away υποστήριξε ότι πάει όλο και καλύτερα, ωστόσο σημείωσε ότι οι χώρες που άνοιξαν νωρίς το λιανεμπόριο είδαν μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων.

Πολιτική
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Ευρωεκλογές 2024 / Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Η δεύτερη φάση της επικοινωνιακής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξεκίνησε σήμερα με ένα συγκινητικό βίντεο που τονίζει τη σημασία της ψήφου στις φετινές Ευρωεκλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

Πολιτική / Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

«Η προαποφασισμένη θυσία τους αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και πηγή έμπνευσης για όλους μας» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
NEWSROOM