Πέτσας: 300.000 δόσεις του εμβολίου στην Ελλάδα τον Ιανουάριο - Μόλις 150.000 θα εμβολιαστούν

Πέτσας: 300.000 δόσεις του εμβολίου στην Ελλάδα τον Ιανουάριο - Μόλις 150.000 θα εμβολιαστούν Facebook Twitter
0

Μόλις 300.000 δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού θα διατεθούν τον πρώτο μήνα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. 

«Κάτι που σημαίνει πως θα εμβολιαστούν τον Ιανουάριο 150.000 πολίτες» δήλωσε στα Παραπολιτικά Fm ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, καθώς το εμβόλιο θα γίνεται σε δύο δόσεις, καλώντας τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί την περίοδο των εορτών ώστε να μην υπάρξει αναζωπύρωση των κρουσμάτων.

Ο κ. Πέτσας διευκρίνισε ότι «φαίνεται ότι θα πάρουμε γρηγορότερα τα εμβόλια, αλλά θα πάρουμε λιγότερα». Χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή ως κακό νέο καθώς η χώρα μας υπολόγιζε να λάβει γύρω στο 1 εκατ. δόσεις, αλλά όπως τόνισε, όλη η Ευρώπη θα πάρει λιγότερα εμβόλια. 

Όπως πρόσθεσε, όλοι οι πολίτες πρέπει να τηρούν τα μέτρα και ότι είναι βέβαιο πως οι μάσκες, οι αποστάσεις και όλα τα άλλα μέτρα ασφαλείας δεν πρόκειται να μας εγκαταλείψουν για αρκετούς μήνες μέσα στο 2021.

Επίσης, ο κ. Πέτσας προανήγγειλε σκληρότερα μέτρα σε περιφερειακές ενότητες όπου τα κρούσματα δεν υποχωρούν, ή πέφτουν αργά ή παρατηρούνται αναζωπυρώσεις.

Για τα ρεβεγιόν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «κάθε οικογένεια θα πρέπει να έχει έναν στενό κύκλο με τον οποίο θα συναναστρέφεται ώστε να μην υπάρξει διασπορά του ιού στην κοινότητα».

Αναφορικά με την μείωση ενοικίου 80% Ιανουάριο και Φεβρουάριο, επισήμανε πως πρόκειται για μέτρο στήριξης των επιχειρήσεων, ενώ για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 είπε πως θα αρχίσει τον Ιανουάριο.

Τέλος, ο κ. Πέτσας διευκρίνισε πως «στο ειδικό αποθεματικό υπάρχουν 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ για την στήριξη όσων πλήττονται από την πανδημία».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM