Πέτσας: Τι θα αλλάξει στο ωράριο & την απαγόρευση κυκλοφορίας στις γιορτές - Ίσως καθυστερήσει η άρση μέτρων

Πέτσας: Τι θα αλλάξει στο ωράριο & την απαγόρευση κυκλοφορίας στις γιορτές - Ίσως καθυστερήσει η άρση μέτρων Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Πιθανές αλλαγές στα ωράρια του lockdown εν μέσω εορτών. 

Μέχρι το Σάββατο θα έχουν ανακοινωθεί οι αποφάσεις για το άνοιγμα των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, γνωστοποίησε προ ολίγου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, που αναφέρθηκε στις ενδεχόμενες αλλαγές στο ωράριο και την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Για την απαγόρευση κυκλοφορίας

 

Όπως είπε, η κίνηση τις ημέρες των εορτών, το ωράριο και η βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας θα τροποποιηθούν ανάλογα με το ενδεχόμενο άνοιγμα του λιανεμπορίου και, εφόσον ανοίξουν τα καταστήματα, «φυσικά και θα υπάρξει μία επέκταση» με γνώμονα τη λειτουργία των καταστημάτων. 

Πώς θα γιορτάσουμε

Σε ό,τι αφορά την παραμονή Χριστουγέννων, την ημέρα των Χριστουγέννων, το βράδυ του ρεβεγιόν και ανήμερα την Πρωτοχρονιά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «θα υπάρξει κάποια διευθέτηση», για τον εορτασμό κατ' οίκον το πολύ με μία ακόμα οικογένεια και σε κάθε περίπτωση με ανώτατο όριο τα εννέα άτομα. 

Το πρωί έγινε μια σύσκεψη για τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα ακολουθήσουν κι άλλες καθώς υπάρχει μεν πτώση στους δείκτες των κρουσμάτων και των νοσηλειών, αλλά δεν θεωρείται ικανοποιητική. «Αυτή η αργή βελτίωση μας έχει φέρει σε καθυστέρηση στην άρση των περιοριστικών μέτρων. Ενδεχομένως να καθυστερήσουν και άλλο. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να κάνουμε οποιαδήποτε κίνηση για άνοιγμα κάποιων τομέων της οικονομικής δραστηριότητας με πολλή προσοχή για να αποφύγουμε να ανοίξουμε χωρίς ασφάλεια».

Όσο για την λειτουργία των εκκλησιών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε ότι χθες έγινε μια καλή συζήτηση μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου εκτιμώντας πως θα εξευρεθεί μια «χρυσή τομή». 

Τέλος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αλλάξει το όριο της δεκαήμερης καραντίνας που έχει τεθεί για τους Έλληνες που επιστρέφουν από το εξωτερικό για τις γιορτές.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΘΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πολιτική / Τσίπρας από Κοζάνη: Κόκκινη γραμμή η μη χρήση στρατιωτικών βάσεων που μπορεί να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και την γενικευμένη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή του Ιράν
THE LIFO TEAM