H Καμάλα Χάρις γράφει ιστορία- Η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ

H Καμάλα Χάρις γράφει ιστορία- Η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Facebook Twitter
EPA
0

Η Καμάλα Χάρις γράφει ιστορία, καθώς γίνεται η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, στο πλευρό του Τζο Μπάιντεν.

Η 56χρονη γερουσιαστής της Καλιφόρνια γίνεται η πρώτη γυναίκα, πρώτη μαύρη και πρώτη με καταγωγή από την Ασία που εκλέγεται στη θέση του αντιπροέδρου.

Η Χάρις, της οποίας η μητέρα και ο πατέρας μετανάστευσαν στις ΗΠΑ από την Ινδία και την Τζαμάικα αντίστοιχα, αρχικά ήταν αντίπαλος του Τζο Μπάιντεν, για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές, καθώς ονειρευόταν να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος.

Αποχώρησε τελικά από αυτή την «κούρσα» και- παρότι είχε ασκήσει κριτική στον Μπάιντεν όσο διεκδικούσε το χρίσμα- εκείνη την επέλεξε ως υποψήφια αντιπρόεδρο. Αποδείχθηκε πολύτιμη, καθώς είχε απήχηση ιδιαίτερα στις γυναίκες, τους προοδευτικούς και τους έγχρωμους ψηφοφόρους, όλοι τους ιδιαίτερα σημαντικοί για την προσπάθεια των Δημοκρατικών να επιστρέψουν στον Λευκό Οίκο.

Όταν ρωτήθηκε τον προηγούμενο μήνα γιατί- δεδομένης της ηλικίας του- πιστεύει ότι η Χάρις μπορεί να είναι έτοιμη να τον αντικαταστήσει αν κάτι του συμβεί, ο Μπάιντεν γρήγορα έδωσε πέντε λόγους.

«Πρώτον οι αξίες της, δεύτερον είναι έξυπνη σαν διάολος, τρίτον, έχει τσαγανό. Τέταρτον, είναι πραγματικά ηθική. Και πέμπτον, έχει σημαντική εμπειρία στο υπουργείο Δικαιοσύνης της μεγαλύτερης πολιτείας, που είναι το δεύτερο πίσω από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ», απάντησε.

Η Καμάλα Χάρις έχει γράψει και στο παρελθόν ιστορία. Ήταν η πρώτη γυναίκα γενική εισαγγελέας του Σαν Φρανσίσκο και στη συνέχεια η πρώτη μαύρη που διετέλεσε υπουργός Δικαιοσύνης της Καλιφόρνια.

Γεννήθηκε στο Όκλαντ και μετά το διαζύγιο των γονιών τη μεγάλωσε η μητέρα της, Σιαμάλα Γκόπαλαν Χάρις, ερευνήτρια για τον καρκίνο και ακτιβίστρια για τα πολιτικά δικαιώματα. Έζησε για πέντε χρόνια στον Καναδά, όταν η μητέρα της εργάστηκε στο πανεπιστήμιο McGill.

Το 2014 η Καμάλα Χάρις παντρεύτηκε τον δικηγόρο Νταγκ Έμχοφ και έγινε μητριά των δύο παιδιών του. Έγινε γενική εισαγγελέας του Σαν Φρανσίσκο το 2003 και έγινε η πρώτη γυναίκα και πρώτος μαύρος άνθρωπος που διετέλεσε υπουργός Δικαιοσύνης της Καλιφόρνια.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΜΕΤΟΧΕΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΛΩΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ έχασε την προθεσμία για τη δημοσιοποίηση χρηματιστηριακών συναλλαγών αξίας εκατομμυρίων δολαρίων

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι υποχρεωμένος να δημοσιοποιεί τις συναλλαγές που σχετίζονται με μετοχές, οι οποίες υπερβαίνουν τα 1.000 δολάρια, εντός 45 ημερών
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / CNN: Το Ιράν αναζητά νέο «όπλο ισχύος» στα βάθη των Στενών του Ορμούζ

Το Ιράν επιχειρεί να μετατρέψει τα Στενά του Ορμούζ σε νέο πεδίο γεωπολιτικής πίεσης, βάζοντας στο στόχαστρο τα υποθαλάσσια καλώδια που στηρίζουν το παγκόσμιο διαδίκτυο και τις διεθνείς οικονομικές συναλλαγές
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Δεν υπάρχουν πραγματικές παραχωρήσεις» στην απάντηση των ΗΠΑ, λέει το Ιράν

Η Τεχεράνη κατηγορεί τις ΗΠΑ για αδιάλλακτη στάση στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου, προειδοποιώντας παράλληλα για σοβαρές συνέπειες σε περίπτωση νέας επίθεσης κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΟΡΟΥ

Διεθνή / Η χρηματοδότηση για την αίθουσα χορού των 400 εκατ. δολαρίων του Τραμπ κινδυνεύει έπειτα από απόφαση της Γερουσίας

Οι Δημοκρατικοί έχουν χαρακτηρίσει την αίθουσα χορού ακριβή και περιττή πολυτέλεια, σε μια περίοδο που οι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν αυξανόμενο κόστος ζωής, όπως οι υψηλότερες τιμές καυσίμων
THE LIFO TEAM