Pop up χορτοφαγικό δείπνο σε ένα κατάστημα ποδηλάτων στο Κουκάκι

Pop up χορτοφαγικό δείπνο σε ένα κατάστημα ποδηλάτων στο Κουκάκι Facebook Twitter
Κατσικίσιο τυρί με ελαιόλαδο και μυρωδικά
0



ΕΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΟ, vegetarian/vegan δείπνο με την υπογραφή της designer και part time σεφ Χριστίνας Κοτσιλέλου θα φιλοξενήσει για λίγες μέρες το κατάστημα ποδηλάτων και bike café 48Χ17 Cycles στο Κουκάκι. Ξεκινώντας από σήμερα, Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, το pop up εστιατόριο «End of summer» θα μείνει ανοιχτό μέχρι και την Κυριακή σερβίροντας ένα χορτοφαγικό μενού, βασισμένο στα φρούτα και τα λαχανικά του καλοκαιριού που είναι ακόμα διαθέσιμα, παρατείνοντας λίγο ακόμα την καλύτερη εποχή του χρόνου, πριν αποδεχτούμε το φθινόπωρο.

Ροδάκινα, ντομάτες, μελιτζάνες, σταφύλια – οι τελευταίες απολαύσεις του καλοκαιριού (μαζί με μερικά από τα πρώτα ωραία του φθινοπώρου) είναι η έμπνευση για τα πιάτα του «End of summer». Εξ ολοκλήρου vegetarian και vegan για όποιον το επιθυμεί, το μενού της Χριστίνας Κοτσιλέλου είναι σχεδιασμένο για να μοιράζεται στη μέση και περιλαμβάνει από μεζέδες (όπως το πατέ που φτιάχνει από ελληνικές φακές belunga, μανιτάρια, κρασί Πόρτο και καρύδια ή τη χειροποίητη μαρμελάδα της από πράσινο τσίλι) και κρύα σούπα gazpacho με ντομάτα και ροδάκινο μέχρι vegan παγωτό σοκολάτα.

Το κυρίως πιάτο είναι μια «μεσογειακή tostada» με μελιτζάνα και ντοματίνια ψημένα στον φούρνο πάνω σε μία ζεστή και τραγανή πίτα, μαζί με κρέμα γιαουρτιού, chutney κόλιανδρου και κρεμμύδια με σουμάκ.

Ροδάκινα, ντομάτες, μελιτζάνες, σταφύλια- οι τελευταίες απολαύσεις του καλοκαιριού είναι η έμπνευση για τα πιάτα του «End of summer». 


«Ήθελα να είναι ένα μενού casual, να ταιριάζει με τον χώρο» λέει η ίδια. Το 48x17 Cycles στη Βεΐκου, όπου θα βρεις όμορφα, χειροποίητα ποδήλατα από ανεξάρτητα brands, ποδηλατικά εξαρτήματα και αξεσουάρ, επέκτεινε πρόσφατα τη δραστηριότητά του, λειτουργώντας πλέον παράλληλα και ως bike café με premium καφέ, κοκτέιλ, μπίρες από εγχώριες μικροζυθοποιίες, DJ sets αλλά και «ελληνικά tacos».

Pop up χορτοφαγικό δείπνο σε ένα κατάστημα ποδηλάτων στο Κουκάκι Facebook Twitter
Gazpacho με ντομάτα και ροδάκινο


Ως συνδημιουργός του Greece is for Lovers η Χριστίνα είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με το 48x17 Cycles σχεδιάζοντας ένα ποδηλατικό jersey, για να επιστρέψει τώρα με την άλλη ιδιότητα της, αυτή της vegetarian/vegan σεφ.


Οι αρχικές σπουδές της ήταν πάνω στο product design, αλλά πάντα αγαπούσε την μαγειρική. «Πριν από επτά χρόνια αποφάσισα να πάω σε μια σχολή vegan μαγειρικής στο Λος Άντζελες που ειδικεύεται σε raw vegan παρασκευές». Από τότε μαγειρεύει αποκλειστικά χορτοφαγικά και vegan συνδυάζοντας την μαγειρική με το design, δημιουργώντας νόστιμα, όμορφα και υγιεινά πιάτα και χρησιμοποιώντας κατά βάση φρέσκα, εποχικά υλικά, δημητριακά ολικής άλεσης, καλά λιπαρά και εναλλακτικά γλυκαντικά.

«Κάνω κατά καιρούς πράγματα σε εστιατόρια φίλων, catering σε ιδιωτικά δείπνα, pop up, μικρά θεματικά events σε ενδιαφέροντες χώρους». Κάπως έτσι καταφέρνει να ισορροπεί τις δυο της ιδιότητες και να διατηρεί την δημιουργικότητά της.

Pop up χορτοφαγικό δείπνο σε ένα κατάστημα ποδηλάτων στο Κουκάκι Facebook Twitter
Vegan παγωτό σοκολάτα, σιρόπι με αχλάδι, λουίζα και κάρδαμο

Το μενού

Meze to share:

Κατσικίσιο τυρί με ελαιόλαδο και μυρωδικά

Μαρμελάδα με πράσινο chilli

Πατέ με φακές και μανιτάρια, Πόρτο και καρύδια

Σταφύλια με ελαιόλαδο και δεντρολίβανο

Crackers και ψωμί

Κρύα σούπα:

Gazpacho με ντομάτα και ροδάκινο

Κυρίως πιάτο:

Μεσογειακή tostada με ψητή μελιτζάνα και ντοματίνια, κρέμα γιαουρτιού, chutney κόλιανδρου και κρεμμύδια με sumac (vegan επιλογή με κρέμα από tofu)

Γλυκό:

Vegan παγωτό σοκολάτα, σιρόπι με αχλάδι, λουίζα και κάρδαμο

End of summer pop up

8-11 Οκτωβρίου

48Χ17 Cycles, Βεΐκου 2, Κουκάκι

Τιμή μενού/άτομο: 26 ευρώ (μενού τεσσάρων πιάτων)

Κρατήσεις στο τηλ: 2109225488 ή στο Facebook Messenger

Κρατήσεις γίνονται για τραπέζια των 2, 4 ή 6 ατόμων. Θα υπάρχουν 2 slots κρατήσεων καθημερινά, 19:30-21:30 και 21:30-23:30. 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ