Οργή στη Γαλλία: Χτύπησαν φοιτήτρια «επειδή φορούσε φούστα» - Έρευνες από την αστυνομία

Οργή στη Γαλλία: Χτύπησαν φοιτήτρια «επειδή φορούσε φούστα» - Έρευνες από την αστυνομία Facebook Twitter
0

Η γαλλική αστυνομία ερευνά την καταγγελία μίας νεαρής γυναίκας που υποστηρίζει ότι τρεις άνδρες της επιτέθηκαν και τη γρονθοκόπησαν, δημοσίως, επειδή «φορούσε φούστα». 

Η κυβέρνηση κατήγγειλε το «πολύ σοβαρό» περιστατικό και το χαρακτήρισε απαράδεκτο. Το συμβάν σημειώθηκε εν μέσω εντεινόμενων αντιδράσεων για τη σωματική και τη λεκτική κακοποίηση προς τις γυναίκες με αφορμή τα ρούχα που φορούν. Η φοιτήτρια, που έγινε γνωστό μόνο το μικρό της όνομα, «Elisabeth», ανέφερε ότι γρονθοκοπήθηκε στο πρόσωπο, το απόγευμα της προηγούμενης Παρασκευής. 

Της επιτέθηκαν τρία άτομα που βωμολοχούσαν για τη φούστα της. Η Elisabeth επέστρεφε στο σπίτι της όταν άκουσε έναν από τους τρεις άνδρες είπε «Κοίτα αυτή τη π******», σύμφωνα με όσα δήλωσε η ίδια στον ραδιοφωνικό σταθμό «France Bleu Alsace». Οι δύο άνδρες την κρατούσαν και ο τρίτος τη γρονθοκόπησε, μαυρίζοντας το ένα μάτι της, ανέφερε η ίδια στον ραδιοφωνικό σταθμό. Οι άνδρες έφυγαν. 

Παράλληλα υποστήριξε πως περισσότερα από δώδεκα άτομα υπήρξαν μάρτυρες του περιστατικού αλλά κανείς δεν παρενέβη ή δεν καταδίωξε τους δράστες. Μία φωτογραφία τους προσώπου της Elizabeth δημοσιεύτηκε στο επίσημο Twitter του σταθμού και έγινε αμέσως viral προκαλώντας οργή στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ο εκπρόσωπος Τύπου της γαλλικής κυβέρνησης, Gabriel Attal, έκανε λόγο για «πολύ σοβαρό» γεγονός.

«Στη Γαλλία πρέπει να είμαστε σε θέση να βγαίνουμε ντυμένοι όπως θέλουμε. Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ότι σήμερα στη Γαλλία, μια γυναίκα αισθάνεται κίνδυνο, παρενοχλείται, απειλείται, και γρονθοκοπείται λόγω του τρόπου με τον οποίο ντύνεται», πρόσθεσε. Από την πλευρά της, η Marlène Schiappa, υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδια για θέματα ισότητας, επισκέφθηκε το Στρασβούργο την Τετάρτη και συζήτησε για την ασφάλεια των γυναικών στον δημόσιο χώρο.

«Όταν είμαστε μάρτυρες παρενόχλησης στον δρόμο, σεξιστικών προσβολών ή σεξουαλικών επιθέσεων κατά των γυναικών στο δημόσιο χώρο, πρέπει να αντιδρούμε και να καλούμε την αστυνομία ή τη χωροφυλακή», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό LCI. 

Την Πέμπτη, ένας άνδρας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο μηνών σε αναστολή, καθώς επιτέθηκε σε δύο γυναίκες με αφορμή το ντύσιμο της μίας. Ο 18χρονος συνελήφθη την Τετάρτη και καταδικάστηκε την επόμενη βάσει μίας ταχείας διαδικασίας που προβλέπεται από τον γαλλικό νόμο. 

Οι δύο γυναίκες περίμεναν το τραμ στη Μυλούζ όταν ο άνδρας είπε σε εκείνη που φορούσε ένα κοντό σορτς: «Δεν θες να βάλεις κάτι ακόμη πιο κοντό;» και στη συνέχεια την έσπρωξε στο έδαφος. Πέρα από την ποινή, στον δεκαοχτάχρονο επιβλήθηκαν 75 ώρες κοινωφελούς εργασίας ενώ θα πρέπει να παρακολουθήσει και μαθήματα αγωγής του πολίτη.  

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Διεθνή / Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Στην «ανοικτή επιστολή» της, η οργάνωση διακηρύσσει ότι έχει το νόμιμο δικαίωμα «να αμυνθεί κατά ενός εχθρού που επιβάλλει τον πόλεμο στη χώρα μας και δεν σταματά τις επιθέσεις του».
LIFO NEWSROOM
Miss Universe 2025: Στέλεχος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Διεθνή / Miss Universe 2025: Εκπρόσωπος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Η Fatima Bosch αντιμετώπισε μια ιδιαίτερα αγενή συμπεριφορά από τον 60χρονο Nawat Itsaragrisil, ο οποίος την επέπληξε δημόσια με τον ισχυρισμό ότι η διαγωνιζόμενη δεν ανήρτησε προωθητικό περιεχόμενο στα social media
LIFO NEWSROOM
Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

«Aν δεν υποβάλω μήνυση, τι θα συμβεί με τις υπόλοιπες Μεξικανές γυναίκες; Αν το κάνουν αυτό στην πρόεδρο, τι θα γίνει με όλες τις άλλες;», δήλωσε η πρόεδρος του Μεξικού
LIFO NEWSROOM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΦΡΑΝΚΟ

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας εξομολογείται τον «βαθύ σεβασμό» του για τον Φράνκο

Στα απομνημονεύματά του, ο έκπτωτος βασιλιάς της Ισπανίας κατηγορεί επίσης τον γιο του, βασιλιά Φελίπε, για εγκατάλειψη - «Είμαι ο μόνος Ισπανός που δεν έχει σύνταξη, μετά από σαράντα χρόνια υπηρεσίας» γράφει
LIFO NEWSROOM