Omnivore • Mouth habits: Η νέα άφιξη στο κέντρο της Αθήνας που δημιουργεί γευστικές συνήθειες

Omnivore • Mouth habits: Η νέα άφιξη στο κέντρο της Αθήνας που δημιουργεί γευστικές συνήθειες Facebook Twitter
0

Κάθε φορά που βρίσκεις μπροστά σου τον τίτλο «member of Kastelorizo group», ξέρεις ότι αυτό που υπάρχει από πίσω είναι ένα πρότζεκτ που συνδυάζει ξεχωριστές γεύσεις, υψηλή αισθητική, ασυμβίβαστη ποιότητα και πολλή φροντίδα σε κάθε λεπτομέρεια.

Όταν αυτός ο τίτλος έρχεται να σφραγίσει μια νέα άφιξη στο κέντρο της Αθήνας, τότε δεν μπορεί παρά να ενθουσιαστείς, πριν ακόμα δεις από κοντά τον νέο χώρο που δημιούργησε ο Όμιλος Καστελόριζο. Όσο για την πρώτη επίσκεψη, αυτή μετατρέπει τον ενθουσιασμό σε θαυμασμό για το άρτι αφιχθέν Omnivore • Mouth habits.

Omnivore • Mouth habits: Η νέα άφιξη στο κέντρο της Αθήνας που δημιουργεί γευστικές συνήθειες Facebook Twitter

Στο νέο χώρο του ξενοδοχείου Athens 1890 στο κέντρο της Αθήνας, πίσω ακριβώς από την πλατεία Αγίας Ειρήνης, στεγάζεται το ολοκαίνουριο Omnivore που για άλλη μία φορά αποδεικνύει πως η εμμονή στη λεπτομέρεια είναι εκείνη που κάνει τη διαφορά - κι αυτό ισχύει τόσο για την ατμόσφαιρα όσο και για τις γεύσεις, τις οποίες επιμελείται ο executive σεφ Βασίλης Καφαλούκος, που εδώ και χρόνια βρίσκεται πίσω από τις γευστικές προτάσεις του ομίλου. Το Omnivore • Mouth habits παρουσιάζει αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος του, δηλαδή νέες συνήθειες που αφορούν την αίσθηση της γεύσης, παρασύροντας και τις υπόλοιπες αισθήσεις σε μια παλέτα γεύσεων, χρωμάτων και αρωμάτων μέσα από τη fusion multiethnic προσέγγιση της κουζίνας.

Omnivore • Mouth habits: Η νέα άφιξη στο κέντρο της Αθήνας που δημιουργεί γευστικές συνήθειες Facebook Twitter

Ξεκινώντας από το πρωί, το Omnivore παρουσιάζει έναν εξαιρετικό κατάλογο breakfast-brunch, όπου θα βρεις ένα ιδιαίτερο section με smoothies ‒ αποτέλεσμα συνεργασίας με διατροφολόγο από την ομάδα του σεφ ‒ αλλά και πιάτα εμπνευσμένα από την ελληνική κουζίνα με σαφείς κατευθύνσεις προς την υγιεινή διατροφή. Το μπολ με τραχανά, φέτα και κρεμμυδάκι, η κινόα με μαύρα φασόλια, αβοκάντο και achiote chicken αλλά και η crème brûlée ρυζόγαλο με παστέλι και μαστίχα είναι στα must-try. Εξαιρετική πρόταση το πλατό Greek breakfast με ελληνικά αλλαντικά και τυριά, μέλι, σπιτικές μαρμελάδες, φρούτα εποχής, λαλάγγια και χειροποίητα παξιμάδια, που αποτελεί και μια εισαγωγή στην ελληνική γεύση για τους επισκέπτες του ξενοδοχείου.

Omnivore • Mouth habits: Η νέα άφιξη στο κέντρο της Αθήνας που δημιουργεί γευστικές συνήθειες Facebook Twitter

Παρόμοια η φιλοσοφία και στις επιλογές για lunch ή dinner, με μοντέρνες και εμπνευσμένες σαλάτες, vegan επιλογές και προτάσεις όπως το ταρτάρ καπνιστής τσιπούρας, τα Mousaka bites με μελιτζάνα, γέμιση μουσακά και ξινόγαλο, τα χειροποίητα ζυμαρικά με ραγού αγριογούρουνο, αλλά και το εξαιρετικό ριζότο με άρωμα «γεμιστά» και μους φέτας. Στα κυρίως πιάτα ξεχωρίζει η πανσέτα, που μαγειρεύεται για 24 ώρες, με άρωμα γύρου, αλλά και μια αέρινη μπουγιαμπέσα με γιουβαρλάκια σφυρίδας και αφρό λεμόνι. Οι επιλογές σε επιδόρπια αναδεικνύουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία του σεφ, με πρώτο το γλυκό Χωριάτικη, μια namelaka φέτας με γλυκό ντοματάκι, μαρμελάδα ελαιόλαδο, κρεμμύδι λευκής σοκολάτας και ντάκο από χαρούπι, αλλά και τη μους σοκολάτας 70% με dacquoise φουντούκι και καραμέλα, ένα «χώμα» από μαρέγκα με αστεροειδή γλυκάνισο και βρώσιμα βότσαλα.

Omnivore • Mouth habits: Η νέα άφιξη στο κέντρο της Αθήνας που δημιουργεί γευστικές συνήθειες Facebook Twitter

Στο Omnivore όλα είναι μελετημένα για να μπορείς να απολαμβάνεις κάθε στιγμή όπως ακριβώς επιθυμείς. Γι' αυτό, ο κατάλογος με τις προτάσεις του fingerfood θα συνοδεύσουν τα κοκτέιλ αλλά και τα παλαιωμένα κρασιά που μπορείς να διαλέξεις από μια εκλεκτή κάρτα με ετικέτες. Εξάλλου, στο πλούσια διαμορφωμένο κελάρι τα αρώματα των λουλουδιών, η υγρασία από το χώμα, τα μπαχάρια, οι ξηροί καρποί και το ξύλο από τα βαρέλια περιμένουν να σου προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία. Η φινέτσα των κοκτέιλ συνδυάζεται με τη δημιουργικότητα στη μείξη διαφόρων blends και αναδεικνύεται μέσα από το εξαιρετικό bartending, δημιουργώντας το ιδανικό κλίμα για χαλάρωση μετά το γραφείο ή για ένα συναρπαστικό night out.

Η κλασική κομψότητα και η minimal αισθητική συνδυάζονται αρμονικά στο Omnivore • Mouth habits που σου ξυπνά από την πρώτη στιγμή την αίσθηση της οικειότητας, όπως ακριβώς αρμόζει σε ένα στέκι του κέντρου. Γιατί αυτό το new entry ήρθε για να γίνει ο all-day προορισμός που θα αλλάξει τη διασκέδαση στο κέντρο της Αθήνας.

Omnivore • Mouth habits: Η νέα άφιξη στο κέντρο της Αθήνας που δημιουργεί γευστικές συνήθειες Facebook Twitter

 

Info:

Πλατεία Αγίας Ειρήνης 10, Αθήνα, 210 3221865

Facebook

Instagram

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ