Κεραμέως: Εκτός μαθήματος όσοι μαθητές δεν φορούν μάσκα - «Με ό,τι αυτό συνεπάγεται»

Κεραμέως: Εκτός μαθήματος όσοι μαθητές δεν φορούν μάσκα - «Με ό,τι αυτό συνεπάγεται» Facebook Twitter
EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
0

«Εκτός μαθήματος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται» θα μένουν οι μαθητές που δεν φορούν μάσκα, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, που επανέλαβε ότι σκοπός είναι οι τάξεις να λειτουργήσουν σε πλήρη σύνθεση.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η υπουργός Παιδείας κατέστησε σαφές ότι «δε νοείται να είναι κανείς στο σχολείο χωρίς μάσκα» και ότι οι μαθητές που δε θα φορούν μάσκα «δε θα συμμετέχουν στο μάθημα».

«Στα σχολεία, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές είναι όλοι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα» είπε, προσθέτοντας ότι «σε περίπτωση άρνησης ή προτροπής από γονείς για μη χρήση μάσκας θα ακολουθηθούν «όλα τα παιδαγωγικά μέτρα που προβλέπονται».

Η υπουργός χαρακτήρισε τη χρήση μάσκας ένα αυστηρό μέτρο, που ωστόσο λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας. Παράλληλα η υπουργός Παιδείας έκανε αναφορά και στη χρήση των αντισηπτικών αλλά και στην πρόβλεψη για τον συχνότερο καθαρισμό των σχολικών μονάδων και κατά την ώρα λειτουργίας των σχολείων και μετά το πέρας των μαθημάτων.

Για τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη, όπου είχε δηλώσει ότι ο μέσος όρος είναι 17 στην επικράτεια, τόνισε ότι «η πρόταση των ειδικών είναι η λειτουργία σε πλήρη σύνθεση, αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας,» και επανέλαβε ότι οι τελικές αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου.

Λινού: Πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων

 

Το πρωί, η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, εξέφραζε την αντίθεσή για το ζήτημα του αριθμού των μαθητών, εκτιμώντας πως δεν αρκεί ως μέτρο η μάσκα: «Δεν αρκεί η μάσκα, πρέπει να επιτύχουμε και την κοινωνική απόσταση, και αυτό θα γίνει μόνο αν μειωθεί ο αριθμός των μαθητών [...] δεν υπάρχει άλλη λύση, το έχω πει και προσωπικά στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως».

Κατά την κα Λινού, είναι επίσης ανάγκη να αυξηθεί ο αριθμός των εκπαιδευτικών αλλά και ο αριθμός των αιθουσών για την ανάσχεση της πανδημίας.

 
Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Πολιτική / Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Στόχος η διασφάλιση του ιστορικού καθεστώτος και της νομικής προσωπικότητας της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης – Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για θεσμική λύση
LIFO NEWSROOM
Διπλωματικό θρίλερ για τη Μονή Σινά: Το Κάιρο αμφισβητεί ιδιοκτησία – Κρίσιμη συνάντηση Γεραπετρίτη

Πολιτική / Μονή Σινά: Στο Κάιρο ο Γεραπετρίτης - Η ελληνική στάση και οι διπλωματικές παγίδες

Στο Κάιρο κρίνεται το μέλλον της Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης του Σινά - Η Ελλάδα επιδιώκει σεβασμό των συμφωνιών με την Αίγυπτο για τη διατήρηση της ιδιοκτησίας και της θρησκευτικής φυσιογνωμίας της Μονής
LIFO NEWSROOM
Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή

Πολιτική / Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή

Μετά τα επεισόδια στο ΣΕΦ και την αναβολή του 3ου τελικού Παναθηναϊκού–Ολυμπιακού, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού προειδοποιεί για άμεση διακοπή του πρωταθλήματος σε περίπτωση επανάληψης βίας
LIFO NEWSROOM