Τσιάρας: Έως 3 χρόνια φυλάκιση για fake news για τον κορωνοϊό

Τσιάρας: Έως 3 χρόνια φυλάκιση για fake news για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, το ενδεχόμενο για αυστηροποίηση των ποινών που επιβάλλονται για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων για τον κορωνοϊό.

Ο κ. Τσιάρας υπενθύμισε ότι το άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικα προβλέπει φυλάκιση έως και 3 χρόνια για αυτές τις περιπτώσεις fake news. «Υπάρχει μια επιτροπή που αντιμετωπίζει τα ζητήματα του ποινικού κώδικα. Αν ενδεχομένως οι ποινές είναι μικρές ή η ζημιά είναι μεγαλύτερη του αναμενόμενου, είναι πολύ πιθανό με μια πρόταση της επιτροπής να αναγκαστούμε να προβούμε σε αναμόρφωση του ισχύοντος νομικού πλαισίου», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σε ερώτηση για την παραβίαση της καραντίνας, ο κ. Τσιάρας σημείωσε ότι αυτό έγκειται στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα, που προβλέπει πολύ αυστηρότερες ποινές και φυλάκιση έως 10 ετών αν κάποιος κριθεί υπεύθυνος για τον θάνατο ενός ανθρώπου.

Παρέμβαση για τα fake news για τον κορωνοϊό έκανε την Κυριακή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Είναι επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία οι ψευδείς ειδήσεις και οι αντιεπιστημονικές θεωρίες που αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη και προτρέπουν τους πολίτες σε αντικοινωνικές και ανεύθυνες συμπεριφορές», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή της στο Facebook η κ. Σακελλαροπούλου.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM