Πέθανε ο εφοπλιστής Παναγιώτης Λαιμός

Πέθανε ο εφοπλιστής Παναγιώτης Λαιμός Facebook Twitter
0

Ο εφοπλιστής Παναγιώτης Λαιμός πέθανε σε ηλικία 88 ετών, μετά από νοσηλεία στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Όπως έγινε μόλις σήμερα γνωστό, ο εφοπλιστής κηδεύτηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο την Παρασκευή. Καταγόταν από τις Οινούσσες και ένα πολύ μεγάλο μέρος της ζωής του είχε ζήσει στο Λονδίνο. 

Η ενασχόλησή της οικογένειας του με τη ναυτιλία είχε ξεκινήσει το 1905, με την απόκτηση του ατμόπλοιου «Μαριέττα Ράλλη» από κοινού με τις Οικογένειες Πατέρα και Χατζηπατέρα.

Υπήρξε προσωπικός φίλος του πρίγκιπα Καρόλου και της πριγκίπισσας Νταϊάνα, του πρίγκιπα Μιχαήλ του Κεντ και άλλων εστεμμένων. Μαζί με την σύζυγό του, Χρυσάνθη, ήταν άλλωστε ανάμεσα στους ελάχιστους Έλληνες προσκεκλημένους στον γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον το 2011.

Στην κατοικία του ζεύγους Λαιμού στο Knightsbridge του Λονδίνου, δίνονταν συχνά επίσημα δείπνα και δεξιώσεις. Το 1993, η Χρυσάνθη Λαιμού είχε ιδρύσει τον σύλλογο Life Action Trust ο οποίος προσέφερε υποτροφίες σε νέους Έλληνες καλλιτέχνες, σπουδαστές της κλασικής μουσικής στο Λονδίνο, καθώς και σε νέους που αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας. 

Η κα Λαιμού, διοργάνωνε φιλανθρωπικά γκαλά για τον σκοπό αυτό, όπως και για τα προγράμματα του Ιδρύματος του πρίγκιπα Καρόλου, με καλεσμένες δημοφιλείς Ελληνίδες τραγουδίστριες όπως η Μαρινέλλα και η Αννα Βίσση.

Πέθανε ο εφοπλιστής Παναγιώτης Λαιμός Facebook Twitter
Royal Opera House, 2008 Κόβεντ Γκάρντεν

  

Η δραστηριότητα της οικογένειας διαχωρίστηκε σε τέσσερις κλάδους: του Κωνσταντή Μιχαήλ Λαιμού, του Χρήστου Μιχαήλ Λαιμού, του Αντωνίου Γ. Λαιμού (Παπαλαιμού) και του Ιωάννη Κωνσταντή Λαιμού. Πρόκειται για μία από τις πλέον πολυπληθείς του ελληνικού εφοπλισμού.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανυσηχητική έρευνα για τους 16χρονους στην Ελλάδα - Ουσίες, κάπνισμα και τζόγος στα ύψη

Ελλάδα / Ανησυχητική έρευνα για τους 16χρονους στην Ελλάδα - Ουσίες, κάπνισμα και τζόγος στα ύψη

Υψηλά είναι και τα ποσοστά εθισμού στα social media, σύμφωνα με την έρευνα ESPAD 2024, που πραγματοποιείται σε 37 χώρες σε συνεργασία με τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Ναρκωτικά
LIFO NEWSROOM
28η Οκτωβρίου: Τα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια - Για ποια οχήματα απαγορεύεται η κυκλοφορία

Ελλάδα / 28η Οκτωβρίου: Τα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια - Για ποια οχήματα απαγορεύεται η κυκλοφορία

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ θα τεθούν σε ισχύ από Παρασκευή 24 έως και Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2025, για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων
LIFO NEWSROOM