Δίπλωμα οδήγησης: Νέες αλλαγές στα μέτρα για τις εξετάσεις - Τι προβλέπει εγκύκλιος

Δίπλωμα οδήγησης: Νέες αλλαγές στα μέτρα για τις εξετάσεις - Τι προβλέπει εγκύκλιος Facebook Twitter
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
0

Περισσότερους υποψηφίους και διαχωριστικά ανάμεσά τους, στις θεωρητικές εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης, προβλέπει νέα εγκύκλιος του υπουργείου Μεταφορών. 

Σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο, πλέον επιτρέπεται να είναι καλυμμένο το 80% των θέσεων στις αίθουσες εξέτασης, αντί του 50% που ίσχυε έως σήμερα. Ακόμη συστήνεται, χωρίς να είναι υποχρεωτικό, η τοποθέτηση διαχωριστικού μεταξύ των υποψηφίων.

«Οι θεωρητικές εξετάσεις διεξάγονται υπό τους εξής όρους και προϋποθέσεις: Οι αίθουσες εξέτασης, ανεξαρτήτως χωρητικότητας, πληρώνονται με το 80% της χωρητικότητάς τους και με την κατά το δυνατόν αραιότερη και ομοιόμορφη κατανομή των εξεταζόμενων στο χώρο. Συστήνεται να τεθούν διαχωριστικά διαστάσεων ύψους 2μ και πλάτους 1μ μεταξύ των θέσεων των υποψηφίων», ορίζει η νέα εγκύκλιος που υπογράφει ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης. 

Η εγκύκλιος υπογράφεται «στο πλαίσιο της σταδιακής εξομάλυνσης των διαδικασιών διεξαγωγής των θεωρητικών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών μετά τους περιορισμούς που έχει επισύρει η λήψη μέτρων για την COVID-19».

Τι πρέπει να διασφαλίζεται

 

Για τη διεξαγωγή των θεωρητικών εξετάσεων για την απόκτηση άδειας οδήγησης θα πρέπει οι αρμόδιες Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών να διασφαλίζουν: τη σταδιακή και ελεγχόμενη είσοδο και έξοδο των υποψηφίων, τον αερισμό των αιθουσών για τριάντα λεπτά της ώρας μεταξύ των εξετάσεων και τον καθαρισμό με απολυμαντικό των ηλεκτρονικών υπολογιστών και εξαρτημάτων τους (π.χ. ποντίκι, πληκτρολόγιο) καθώς και των θέσεων των υποψηφίων κατά τα διαστήματα που μεσολαβούν μεταξύ των εξετάσεων.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιές σε όλη ην Ελλάδα: Νύχτα μάχης με τα πύρινα μέτωπα σε Μεσσηνία, Εύβοια, Χανιά, Δροσοπηγή, Κύθηρα

Ελλάδα / Φωτιές σε όλη την Ελλάδα: Πύρινα μέτωπα σε Μεσσηνία, Εύβοια, Χανιά, Δροσοπηγή, Κύθηρα

Εκτός ελέγχου εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων η φωτιά στον Αητό Μεσσηνίας - Μάχη με τον χρόνο στην Εύβοια - Διάσπαρτες εστίες χωρίς ανέμους στη Δροσοπηγή - Ζητήθηκε διεθνής βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Φωτιά στην Εύβοια: Εκτός ελέγχου τα μέτωπα - Εκκενώνονται οικισμοί, καίγονται γραμμές της ΔΕΗ

Ελλάδα / Φωτιά στην Εύβοια: Εκτός ελέγχου τα μέτωπα - Εκκενώνονται οικισμοί

Το πύρινο μέτωπο που κινείται προς το Αφράτι παρουσιάζει μεγάλη ένταση και ταχύτητα εξάπλωσης - Τεράστιες φλόγες ξεπέρασαν ακόμα και αντιπυρικές ζώνες πλάτους 15 μέτρων σε παραποτάμιες περιοχές
LIFO NEWSROOM
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Δροσοπηγή: Το δεύτερο μέτωπο μπήκε στο Κρυονέρι - Μηνύματα από το 112

Ελλάδα / Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Δροσοπηγή: Το δεύτερο μέτωπο μπήκε στο Κρυονέρι - Μηνύματα από το 112

Το ένα μέτωπο καίει σπίτια στο Κρυονέρι - Το άλλο μέτωπο είναι στα όρια της Δροσοπηγής - Επιχειρούν 145 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 44 οχήματα, εθελοντές, 10 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα
LIFO NEWSROOM