Spiegel: Σε υποχρεωτική αγωγή με υδροξυχλωροκίνη οι ασθενείς με κορωνοϊό στην Τουρκία

Spiegel: Σε υποχρεωτική αγωγή με υδροξυχλωροκίνη οι ασθενείς με κορωνοϊό στην Τουρκία Facebook Twitter
EPA
0

Υποχρεωτική χρήση του ανθελονοσιακού φαρμάκου, υδροξυχλωροκίνη, γίνεται σε ασθενείς με κορωνοϊό στην Τουρκία, αναφέρει το περιοδικό «Der Spiegel».

Το γεγονός αυτό φέρεται να μην αφήνει περιθώρια για άρση της γερμανικής ταξιδιωτικής οδηγίας για την Τουρκία. «Στην διαμάχη με την Τουρκία για μια χαλάρωση της ταξιδιωτικής οδηγίας, το υπουργείο Εξωτερικών εμφανίζεται ασυμβίβαστο. Σύμφωνα με όσους γνωρίζουν, η γερμανική πλευρά έδωσε πρόσφατα στην τουρκική το μήνυμα ότι πρώτα θα πρέπει να καταργηθεί ένας κανονισμός στην Τουρκία.

Κάθε άτομο θετικό στον ιό πρέπει να νοσηλευθεί άμεσα εκεί στο νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί σε αγωγή με το αμφιλεγόμενο για την Covid-19 φάρμακο υδροξυχλωροκίνη», επισημαίνει το περιοδικό και προσθέτει ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να χαλαρώσει την ταξιδιωτική οδηγία λόγω αυτής της αγωγής.

«Στην Γερμανία το συγκεκριμένο φάρμακο δεν έχει άδεια χρήσης για την θεραπεία ασθενών με Covid-19 και επιπλέον η επίδραση της θεραπείας και οι κίνδυνοι για τους ασθενείς είναι ασαφείς», συνεχίζει το Spiegel και υπενθυμίζει ότι οι αρχές των ΗΠΑ είχαν εκδώσει προσωρινά ειδική άδεια για την χορήγηση του ανθελονοσιακού φαρμάκου, το οποίο ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έλεγε μάλιστα ότι λάμβανε προληπτικά.

Ένα επιπλέον επιχείρημα του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας προκειμένου να μην αρθεί η ταξιδιωτική οδηγία, είναι, σύμφωνα με το περιοδικό, ο χαρακτηρισμός της Τουρκίας ως «περιοχής κινδύνου» από το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ». Ο λόγος είναι οι ακόμη υψηλοί αριθμοί κρουσμάτων, καθώς έχουν βρεθεί θετικά, κατά μέσο όρο, περισσότερα από 50 άτομα ανά 100.000 πληθυσμού.

Τις προηγούμενες ημέρες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εμφανίστηκε «απογοητευμένος» για την αξιολόγηση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, ενώ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει «κάποιος αντικειμενικός και επιστημονικός λόγος» για την ταξιδιωτική οδηγία. Προκειμένου μάλιστα να αυξήσει την πίεση, ο κ. Τσαβούσογλου σκέφτεται, σύμφωνα με το Spiegel, να επισκεφθεί την επόμενη εβδομάδα το Βερολίνο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασμίρ: Τα χτυπήματα της Ινδίας στο Πακιστάν δείχνουν πώς ο πόλεμος έγινε και πάλι νόρμα

Διεθνή / Κασμίρ: Τα χτυπήματα της Ινδίας στο Πακιστάν δείχνουν πώς ο πόλεμος έγινε και πάλι νόρμα

Ο ολοκληρωτικός πόλεμος είναι απίθανος, αλλά η μετατόπιση των στόχων εν μέσω των συγκρούσεων στη Γάζα και την Ουκρανία υποδηλώνει ότι η κρίση στο Κασμίρ θα μπορούσε να κλιμακωθεί
LIFO NEWSROOM
Δασμοί Τραμπ: Ετοιμάζεται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Βρετανίας

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: Ετοιμάζεται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Βρετανίας

Όπως αποκαλύπτουν οι New York Times και το Politico, η συμφωνία βρίσκεται στα σκαριά με τη βρετανική κυβέρνηση υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ, επικαλούμενα πληροφορίες από πηγές με γνώση των εξελίξεων
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πώς μεγαλώνουν την πριγκίπισσα Σαρλότ ως «αναπληρωματική» του μελλοντικού διαδόχου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πώς μεγαλώνουν την πριγκίπισσα Σαρλότ ως «αναπληρωματική» του μελλοντικού διαδόχου

«Το να είσαι δεύτερος σε μια αυστηρά ιεραρχική οικογένεια και θεσμό έχει τις προκλήσεις του» αναφέρει ο βασιλικός βιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «The Making of a King»
LIFO NEWSROOM
Κασμίρ: Ποιες είναι οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που στόχευσε η Ινδία στο Πακιστάν

Διεθνή / Κασμίρ: Ποιες είναι οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που στόχευσε η Ινδία στο Πακιστάν

Η Ινδία εξαπέλυσε αεροπορικά πλήγματα εναντίον των Lashkar-e-Taiba και Jaish-e-Mohammed στο Κασμίρ - Ποιες είναι οι τρομοκρατικές οργανώσεις και πώς επηρεάζουν τις σχέσεις Ινδίας–Πακιστάν
LIFO NEWSROOM
Έξι ευρωπαϊκές χώρες κατά των σχεδίων του Ισραήλ για τη Γάζα

Διεθνή / Έξι ευρωπαϊκές χώρες κατά των σχεδίων του Ισραήλ για τη Γάζα

Σαφές μήνυμα προς το Τελ Αβίβ στέλνουν Ισπανία, Ιρλανδία, Νορβηγία, Ισλανδία, Σλοβενία και Λουξεμβούργο, εκφράζοντας ανησυχία για πιθανή στρατιωτική κλιμάκωση και ανθρωπιστική καταστροφή στη Λωρίδα της Γάζας
LIFO NEWSROOM