ΗΠΑ: Έξι νεκροί από χιονοθύελλα στις κεντρικές και νοτιοδυτικές Πολιτείες

ΗΠΑ: Έξι νεκροί από χιονοθύελλα στις κεντρικές και νοτιοδυτικές Πολιτείες Facebook Twitter
EPA - Φωτογραφία αρχείου
0

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δυστυχήματα στις κεντρικές και νοτιοδυτικές ΗΠΑ.

Τα δυστυχήματα οφείλονται στις πλημμύρες, τις χιονοπτώσεις, τους σφοδρούς ανέμους και τις καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν χάος στις συγκοινωνίες.

Η χιονοθύελλα  «Έμπονι» πλήττει τις κεντρικές και νοτιοδυτικές Πολιτείες ενώ ταυτόχρονα οι νοτιοανατολικές περιοχές απειλούνται από πλημμύρες λόγω των βροχών που θα συνεχίσουν να πέφτουν μέχρι την Δευτέρα.

Σήμερα οι αρχές ανακοίνωσαν ότι άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω των καιρικών φαινομένων, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στα έξι.

Η Μινεσότα θρηνεί δύο νεκρούς, έναν άνδρα 51 ετών και μια 47χρονη γυναίκα που σκοτώθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα. άλλοι εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Στο Τενεσί, μια γυναίκα που έκανε κάμπινγκ μαζί με δύο φίλους της πνίγηκε προσπαθώντας να διασχίσει ένα ρυάκι.

Στη Λουιζιάνα, δέντρο καταπλάκωσε ένα τροχόσπιτο με αποτέλεσμα να σκοτωθεί μία γυναίκα ενώ άλλοι δύο νεκροί αναφέρθηκαν στο Κάνσας και τη Βόρεια Ντακότα, επίσης σε τροχαία δυστυχήματα.

Λόγω της χιονόπτωσης έχουν ακυρωθεί περισσότερες από 1.300 πτήσεις ενώ καθυστερήσεις παρατηρήθηκαν τις δύο τελευταίες ημέρες σε τουλάχιστον 12.200 αεροπορικά δρομολόγια, με αποτέλεσμα να προκληθεί χάος σε πολλά αμερικανικά αεροδρόμια.

«Δεν θέλω να περάσω τρεις ημέρες εγκλωβισμένος στα αεροδρόμια και να χάσω τις διακοπές μου, το ρεβεγιόν...» δήλωσε χαρακτηριστικά ένας επιβάτης σε τηλεοπτικό κανάλι του Τέξας.

Σε ορισμένες περιοχές το χιόνι φτάνει τα 20 με 30 εκατοστά και η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί ότι θα μπορούσε να αγγίξει και τα 45 εκατοστά στο Νέο Μεξικό.

Παρά τις προσπάθειες εκχιονισμού στους κεντρικούς οδικούς άξονες, πολλοί δρόμοι παραμένουν κλειστοί στη Βόρεια και τη Νότια Ντακότα, τη Μινεσότα, την Άιοβα και την Αριζόνα, όπου οι αρχές κάλεσαν τους οδηγούς να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM