Κίτρινα Γιλέκα: Πάνω από 1000 οι προσαγωγές στο Παρίσι

Κίτρινα Γιλέκα: Πάνω από 1000 οι προσαγωγές στο Παρίσι Facebook Twitter
0

Σε 1.082 προσαγωγές προχώρησαν χθες οι δυνάμεις της τάξης στο Παρίσι κατά τη διάρκεια της τέταρτης πράξης των μαζικών κινητοποιήσεων του κινήματος των «Κίτρινων Γιλέκων» που συνοδεύθηκε από νέο, αλλά μικρότερης κλίμακας από το προηγούμενο, κύμα βίας, ανακοίνωσαν σήμερα οι υπηρεσίες του Επάρχου της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ο απολογισμός αυτός είναι σαφώς μεγαλύτερος από τις προσαγωγές που είχαν πραγματοποιηθεί κατά τα επεισόδια της 1ης Δεκεμβρίου, οπότε συνελήφθησαν 412 άνθρωποι.

Στο σύνολο της γαλλικής επικράτειας πραγματοποιήθηκαν 1.723 προσαγωγές, από τις οποίες οι 1.220 κατέληξαν σε κράτηση των προσαχθέντων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, στις διαδηλώσεις των «Κίτρινων Γιλέκων» συμμετείχαν χθες 136.000 άνθρωποι, αριθμός σχεδόν ίδιος με εκείνον του προηγούμενου Σαββάτου.

Ποιοτική όμως είναι η διαφορά ανάμεσα στα βίαια επεισόδια μεταξύ των δύο κινητοποιήσεων, με τις συγκρούσεις που είχαν διεξαχθεί πέριξ της Αψίδας του Θριάμβου και στις αριστοκρατικές συνοικίες την 1η Δεκεμβρίου να έχουν προκαλέσει παγκόσμια έκπληξη.

Ωστόσο, η δημαρχία του Παρισιού εκτιμά παρά τα μειωμένα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας χθες. οι υλικές ζημιές που προξενήθηκαν ήσαν περισσότερες από εκείνες προ οκτώ ημερών.

«Θα υπάρξουν περισσότερες ζημιές από τη χθεσινή ημέρα απ' όσες υπήρξαν προ μία εβδομάδας», δήλωσε σήμερα ο Εμμανουέλ Γκρεγκουάρ, πρώτος αντιδήμαρχος της Αν Ινταλγκό και υπεύθυνος οικονομικών του Δήμου των Παρισίων. Ο ίδιος συσχέτισε τις αυξημένες ζημιές με το «ακόμη πιο σημαντικό οικονομικό κόστος» που θα υποστεί η πρωτεύουσα από το γεγονός ότι παρέμειναν κλειστά πολλές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια ενός διαστήματος που παραδοσιακά οι αγορές είναι αυξημένες λόγω εορτών.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM