Ξεκίνησε και διεκόπη η δίκη των Χρυσαυγιτών για τη δολοφονία του Λουκμάν

Ξεκίνησε και διεκόπη η δίκη των Χρυσαυγιτών για τη δολοφονία του Λουκμάν Facebook Twitter
0

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου ξεκίνησε η δίκη των Χρυσαυγιτών για την εν ψυχρώ δολοφονία με ρατσιστικό κίνητρο του 27χρονου εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν το 2013, στα Πετράλωνα.

Ωστόσο η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Στο εδώλιο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου κάθονται οι Διονύσης Λιακόπουλος και Χρήστος Στεργιόπουλος, καταδικασμένοι σε ισόβια κάθειρξη για την επίθεση με μαχαίρι σε βάρος του 27χρονου, οι οποίοι δικάζονται παράλληλα και για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση στη δίκη της δίκη της Χρυσής Αυγής.

Στο δικαστήριο ήταν ο πατέρας του νεαρού εργάτη, Χαντίμ Χουσεΐν Λουκμάν, που ήρθε από το Πακιστάν στην Ελλάδα για να παρακολουθήσει τη δίκη για τον φόνο του παιδιού του, εκφράζοντας «ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ελληνική Δικαιοσύνη».

Οι δύο κατηγορούμενοι σύμφωνα με τη δικογραφία, επιτέθηκαν και μαχαίρωσαν επτά φορές τον Λουκμάν τα ξημερώματα της 17η Ιανουαρίου 2013, όταν τον συνάντησαν στα Πετράλωνα να πηγαίνει με το ποδήλατο του στη δουλειά.

Σύμφωνα με την ομόφωνη καταδικαστική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου οι κατηγορούμενοι είχαν ρατσιστικό κίνητρο στην πράξη τους. Όπως είχε αναφέρει η Εισαγγελέας Έδρας του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, οι δύο συναποφάσισαν να «αφαιρέσουν τη ζωή ενός αθώου αλλοδαπού άντρα και δη πακιστανικής καταγωγής... το έγκλημα τους είχε κίνητρο την διαφορετικότητα».

Στο δικαστήριο προσήλθαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ Αννέτα Καββαδία, Θοδωρής Δρίτσας, Νίκος Ξυδάκης και Γιώργος Ψυχογιός καθώς και το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κτηματολογικά γραφεία: Σε αργία οι υπάλληλοι του Κτηματολογίου που εμπλέκονται στο κύκλωμα

Ελλάδα / Κτηματολογικά γραφεία: Σε αργία οι υπάλληλοι του Κτηματολογίου που εμπλέκονται στο κύκλωμα

Με αντάλλαγμα χρηματικά ποσά, το κύκλωμα προχωρούσε στην κατά προτεραιότητα διεκπεραίωση αιτημάτων έκδοσης εγγράφων και πιστοποιητικών σε Κτηματολογικά Γραφεία
LIFO NEWSROOM
Νέες ταυτότητες: Έτοιμη σε 10 ημέρες η πλατφόρμα για τον Προσωπικό Αριθμό - Πώς θα τον εκδώσετε;

Ελλάδα / Νέες ταυτότητες: Έτοιμη σε 10 ημέρες η πλατφόρμα για τον Προσωπικό Αριθμό - Πώς θα τον εκδώσετε;

Σε λίγες ημέρες οι έλληνες πολίτες θα μπορούν να εισέλθουν στην πλατφόρμα myinfo.gov.gr και να λάβουν τον Προσωπικό Αριθμό Πολίτη που θα αναγράφεται στις νέες ταυτότητες
LIFO NEWSROOM