Επιμένει ο Τσαβούσογλου - Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με την Ελλάδα

Επιμένει ο Τσαβούσογλου - Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με την Ελλάδα Facebook Twitter
Επιμένει ο Τσαβούσογλου - Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με την Ελλάδα (EPA/Αρχείο)
0

Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα 24ωρο ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου στέλνει μήνυμα για συνεργασία στην Ελλάδα.

Χθες κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξής του με τον Ιταλό ομόλογό του Λουίτζι ντι Μάιο, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε λόγο για διαμοιρασμό της Ανατολικής Μεσογείου λέγοντας στην Ελλάδα ότι «είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε».

Ανάλογη κίνηση και σήμερα σε συνέδριο στην Αττάλεια.

Αφού επισήμανε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει κάποια συμφωνία στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς την Τουρκία» ο Τούρκος ΥΠΕΞ σημείωσε πως «ό,τι δεν καταφέραμε να εξηγήσουμε με λόγια, τώρα το λέμε με τις πράξεις μας».

Συνέχισε δε λέγοντας πως «Με τα πλοία μας και τις συμφωνίες μας. Το κάναμε ναι, αλλά θέλουμε να συνεχίσουμε να ενεργούμε μονόπλευρα; Όχι. Εμείς είμαστε έτοιμοι για διάλογο με όλους, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας».

Υπενθυμίζεται πως χθες αναφερόμενος στην Ανατολική Μεσόγειο, μεταξύ άλλων, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι «εμείς ως Τουρκία θέλουμε η ανατολική Μεσόγειος να είναι ένα πεδίο συνεργασίας και όχι σύγκρουσης.

Την ίδια διάθεση και σκέψη είδαμε να υπάρχει και στην Ιταλία. Αλλά αυτή τη στιγμή δυστυχώς ως αποτέλεσμα της προσπάθειας για αποκλεισμό της Τουρκίας δεν υπάρχει αυτή η συνεργασία.

Κι εμείς για να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας αναγκαστήκαμε να κάνουμε βήματα. Και η προστασία των δικαιωμάτων των Τ/κ είναι δική μας ευθύνη ως εγγυήτρια δύναμη. Το έχω πει σε όλους και κυρίως στην Ελλάδα ότι είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες του ΣΚΑΪ/ΚΥΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το αντίδοτο απέναντι στην ακρίβεια, είναι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος»

«Δεν αρκεί μόνο να βρει κάποιος οποιαδήποτε δουλειά, αλλά το πώς, θα παντρέψουμε τις ανάγκες των επιχειρήσεων με τις ανάγκες των εργαζομένων», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΙΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές στα ελληνοτουρκικά» - Πότε αναμένεται η συνάντηση με τον Ερντογάν

Όσα είπε ο πρωθυπουργός για τις σχέσεις της Ελλάδας με ΗΠΑ, Τουρκία και Ισραήλ, τον στόχο της αυτοδυναμίας, την τροπολογία για τη συνεπιμέλεια, την αναθεώρηση του Συντάγματος
THE LIFO TEAM