Το ασιατικό σούπερ μάρκετ στο Σύνταγμα έχει από furikake μέχρι φύλλα kaffir και mochi

Το ασιατικό σούπερ μάρκετ στο Σύνταγμα έχει από furikake μέχρι φύλλα kaffir και mochi Facebook Twitter
Στα ράφια του θα βρεις εντυπωσιακή ποικιλία από ασιατικά τρόφιμα σε καλές τιμές.
0

Η πιο λουστραρισμένη πλευρά της ασιατικής γαστρονομίας στην Αθήνα έχει το κέντρο της εδώ και χρόνια στην Απόλλωνος. Σε αυτή την παράλληλη της Ερμού και στους παράδρομούς της ψήνονται ζουμερά yakitori πάνω από καυτά κάρβουνα και σερβίρονται κομψά πιάτα με sashimi, ενώ παραδίπλα οι μυρωδιές του κάρδαμου και του σκόρδου από τα ινδικά φτάνουν μέχρι απέναντι, εκεί όπου ρουφάνε ramen στα τραπεζάκια του πεζοδρομίου και τρώνε bao bans στο χέρι. Το Furin Kazan, που έκανε την αρχή στον δρόμο αυτόν, μπορεί να έχει κλείσει, αλλά η όρεξη για την ασιατική κουζίνα είναι πιο ανοιχτή από ποτέ στην πόλη.


Εκτός από τα ασιατικά εστιατόρια που επισκεπτόμαστε όλο και περισσότερο, πολλοί ψαχνόμαστε και πειραματιζόμαστε και στο σπίτι και βγαίνουμε στη γύρα για υλικά που δεν είμαστε πάντα σίγουροι ότι θα βρούμε. Γι' αυτό και το άνοιγμα ενός καινούργιου ασιατικού σούπερ μάρκετ στη Σκούφου, δίπλα στην Απόλλωνος, πριν από λίγες εβδομάδες ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη.

Στα καταστήματά μας θα βρείτε περισσότερα από 2.000 είδη, από τα πιο κλασικά ως τα πιο εξειδικευμένα. Και κάθε μήνα έχουμε νέες αφίξεις. 


Απέξω δεν εντυπωσιάζει ιδιαίτερα, αλλά μέσα γίνεται ο χαμός! Από τη μέρα που πρωτομπήκα περνάω τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, έχω βρει gochujang (μια καυτερή πάστα με τσίλι, ρύζι και άλλα συστατικά που έχουν υποστεί ζύμωση) για να φτιάξω κορεάτικο bulgogi και έχω πάθει έναν μικρό εθισμό στα mochi (μπάλες από ζύμη γλυκού ρυζιού) με παγωτό φιστίκι.

Το ασιατικό σούπερ μάρκετ στο Σύνταγμα έχει από furikake μέχρι φύλλα kaffir και mochi Facebook Twitter
Στην αρχή θα χρειαστείς χρόνο για να επεξεργαστείς όλα τα μπουκαλάκια με τις σάλτσες, τα λάδια, τα ξίδια και τους πολτούς. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


Στα ράφια του θα βρεις εντυπωσιακή ποικιλία από ασιατικά τρόφιμα σε καλές τιμές, ποτά αλλά και σκεύη, ενώ οι κοπέλες του προσωπικού που έχουν δοκιμάσει τα πάντα ξέρουν να σε καθοδηγήσουν αλλά θα σε αφήσουν να πάρεις τον χρόνο σου και να χαζεύεις με τις ώρες.

Στην αρχή θα χρειαστείς χρόνο για να επεξεργαστείς όλα τα μπουκαλάκια με τις σάλτσες, τα λάδια, τα ξίδια και τους πολτούς: sriracha, σάλτσα δαμάσκηνου, πολλά ξίδια ρυζιού, mirin, γιαπωνέζικη μαγιονέζα (με rice vinegar, πιο πλούσια και γλυκιά από την αμερικανική), διαφόρων ειδών miso. Στο επόμενο ράφι θα δεις καλαθάκια από μπαμπού για να κάνεις ρύζι και ντάμπλινγκ στον ατμό, εξοπλισμό για παρασκευή sushi, wok ακόμα και τετράγωνα τηγανάκια για ιαπωνική ομελέτα okonomiyaki.

Το κατάστημα ανήκει στην Cardinal, μια γνωστή ελληνική εταιρεία που προμηθεύει επαγγελματίες της εστίασης με ασιατικά προϊόντα από το 1994.

«Το 2004 αποφασίσαμε να πάμε ένα βήμα παραπέρα κι έτσι ανοίξαμε το πρώτο δικό μας κατάστημα λιανικής με την ονομασία Wok Shop στην Κηφισιά. Μετά από 15 χρόνια λειτουργίας, μεταφέραμε το κατάστημα της Κηφισιάς σε νέο, μεγαλύτερο χώρο (Τατοΐου 73 & Χαρ. Τρικούπη) και ανοίξαμε αυτό το νέο κατάστημα στην καρδιά της Αθήνας στο Σύνταγμα» λέει η υπεύθυνη του μαγαζιού. «Στα καταστήματά μας θα βρείτε περισσότερα από 2.000 είδη, από τα πιο κλασικά ως τα πιο εξειδικευμένα. Και κάθε μήνα έχουμε νέες αφίξεις» συνεχίζει.

Το ασιατικό σούπερ μάρκετ στο Σύνταγμα έχει από furikake μέχρι φύλλα kaffir και mochi Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


Προχωρώντας λίγο πιο μέσα στο κατάστημα βλέπεις τα ρύζια (μπασμάτι, σιτάλευρου, γιασεμιού, ρύζι για σούσι, ταϊλανδέζικο sticky rice) και στη συνέχεια δεκάδες διαφορετικά noodles (έχει και χοντρουλά udon) δίπλα στα sake και τις μπίρες με πανέμορφες ετικέτες. Στα ψυγεία στο βάθος: κατεψυγμένα dim sum, έτοιμα φύλλα για να φτιάξεις τα δικά σου wonton, γρανίτες kotchi ice και mochi με παγωτό σε διάφορες γεύσεις.


Ξεχωρίσαμε ακόμα: κονσέρβες με jackfruit, bean sprouts, mango και lychee, κόκκινα γλυκά φασόλια για anmitsu και άλλα γιαπωνέζικα επιδόρπια, αλεύρι για mochi, koji, πραγματικό wasabi σε κατεψυγμένη μορφή, furikake, φύλλα kaffir και φύλλα κάρι.


Στον δεύτερο όροφο αναμένεται να ξεκινήσουν και μαθήματα μαγειρικής, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν: «Ετοιμάζουμε μαθήματα ασιατικής κουζίνας που θα πραγματοποιούνται στον χώρο του καταστήματος από δικούς μας σεφ σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παρακολουθούν ομαδικά μαθήματα ή να αγοράσουν privé μαθήματα για συνταγές και κουζίνες επιλογής τους. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην ετοιμασία, να βλέπουν βήμα βήμα τη διαδικασία και, φυσικά, να δοκιμάσουν τις δημιουργίες».

Το ασιατικό σούπερ μάρκετ στο Σύνταγμα έχει από furikake μέχρι φύλλα kaffir και mochi Facebook Twitter
Το κατάστημα ανήκει στην Cardinal, μια γνωστή ελληνική εταιρεία που προμηθεύει επαγγελματίες της εστίασης με ασιατικά προϊόντα από το 1994. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Το ασιατικό σούπερ μάρκετ στο Σύνταγμα έχει από furikake μέχρι φύλλα kaffir και mochi Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

  

Το ασιατικό σούπερ μάρκετ στο Σύνταγμα έχει από furikake μέχρι φύλλα kaffir και mochi Facebook Twitter
Γιαπωνέζικη μαγιονέζα (με rice vinegar, πιο πλούσια και γλυκιά από την αμερικάνικη). Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Το ασιατικό σούπερ μάρκετ στο Σύνταγμα έχει από furikake μέχρι φύλλα kaffir και mochi Facebook Twitter


Wok Shop, Σκούφου 2-4, Σύνταγμα

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ