Το ασιατικό σούπερ μάρκετ στο Σύνταγμα έχει από furikake μέχρι φύλλα kaffir και mochi

Το ασιατικό σούπερ μάρκετ στο Σύνταγμα έχει από furikake μέχρι φύλλα kaffir και mochi Facebook Twitter
Στα ράφια του θα βρεις εντυπωσιακή ποικιλία από ασιατικά τρόφιμα σε καλές τιμές.
0

Η πιο λουστραρισμένη πλευρά της ασιατικής γαστρονομίας στην Αθήνα έχει το κέντρο της εδώ και χρόνια στην Απόλλωνος. Σε αυτή την παράλληλη της Ερμού και στους παράδρομούς της ψήνονται ζουμερά yakitori πάνω από καυτά κάρβουνα και σερβίρονται κομψά πιάτα με sashimi, ενώ παραδίπλα οι μυρωδιές του κάρδαμου και του σκόρδου από τα ινδικά φτάνουν μέχρι απέναντι, εκεί όπου ρουφάνε ramen στα τραπεζάκια του πεζοδρομίου και τρώνε bao bans στο χέρι. Το Furin Kazan, που έκανε την αρχή στον δρόμο αυτόν, μπορεί να έχει κλείσει, αλλά η όρεξη για την ασιατική κουζίνα είναι πιο ανοιχτή από ποτέ στην πόλη.


Εκτός από τα ασιατικά εστιατόρια που επισκεπτόμαστε όλο και περισσότερο, πολλοί ψαχνόμαστε και πειραματιζόμαστε και στο σπίτι και βγαίνουμε στη γύρα για υλικά που δεν είμαστε πάντα σίγουροι ότι θα βρούμε. Γι' αυτό και το άνοιγμα ενός καινούργιου ασιατικού σούπερ μάρκετ στη Σκούφου, δίπλα στην Απόλλωνος, πριν από λίγες εβδομάδες ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη.

Στα καταστήματά μας θα βρείτε περισσότερα από 2.000 είδη, από τα πιο κλασικά ως τα πιο εξειδικευμένα. Και κάθε μήνα έχουμε νέες αφίξεις. 


Απέξω δεν εντυπωσιάζει ιδιαίτερα, αλλά μέσα γίνεται ο χαμός! Από τη μέρα που πρωτομπήκα περνάω τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, έχω βρει gochujang (μια καυτερή πάστα με τσίλι, ρύζι και άλλα συστατικά που έχουν υποστεί ζύμωση) για να φτιάξω κορεάτικο bulgogi και έχω πάθει έναν μικρό εθισμό στα mochi (μπάλες από ζύμη γλυκού ρυζιού) με παγωτό φιστίκι.

Το ασιατικό σούπερ μάρκετ στο Σύνταγμα έχει από furikake μέχρι φύλλα kaffir και mochi Facebook Twitter
Στην αρχή θα χρειαστείς χρόνο για να επεξεργαστείς όλα τα μπουκαλάκια με τις σάλτσες, τα λάδια, τα ξίδια και τους πολτούς. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


Στα ράφια του θα βρεις εντυπωσιακή ποικιλία από ασιατικά τρόφιμα σε καλές τιμές, ποτά αλλά και σκεύη, ενώ οι κοπέλες του προσωπικού που έχουν δοκιμάσει τα πάντα ξέρουν να σε καθοδηγήσουν αλλά θα σε αφήσουν να πάρεις τον χρόνο σου και να χαζεύεις με τις ώρες.

Στην αρχή θα χρειαστείς χρόνο για να επεξεργαστείς όλα τα μπουκαλάκια με τις σάλτσες, τα λάδια, τα ξίδια και τους πολτούς: sriracha, σάλτσα δαμάσκηνου, πολλά ξίδια ρυζιού, mirin, γιαπωνέζικη μαγιονέζα (με rice vinegar, πιο πλούσια και γλυκιά από την αμερικανική), διαφόρων ειδών miso. Στο επόμενο ράφι θα δεις καλαθάκια από μπαμπού για να κάνεις ρύζι και ντάμπλινγκ στον ατμό, εξοπλισμό για παρασκευή sushi, wok ακόμα και τετράγωνα τηγανάκια για ιαπωνική ομελέτα okonomiyaki.

Το κατάστημα ανήκει στην Cardinal, μια γνωστή ελληνική εταιρεία που προμηθεύει επαγγελματίες της εστίασης με ασιατικά προϊόντα από το 1994.

«Το 2004 αποφασίσαμε να πάμε ένα βήμα παραπέρα κι έτσι ανοίξαμε το πρώτο δικό μας κατάστημα λιανικής με την ονομασία Wok Shop στην Κηφισιά. Μετά από 15 χρόνια λειτουργίας, μεταφέραμε το κατάστημα της Κηφισιάς σε νέο, μεγαλύτερο χώρο (Τατοΐου 73 & Χαρ. Τρικούπη) και ανοίξαμε αυτό το νέο κατάστημα στην καρδιά της Αθήνας στο Σύνταγμα» λέει η υπεύθυνη του μαγαζιού. «Στα καταστήματά μας θα βρείτε περισσότερα από 2.000 είδη, από τα πιο κλασικά ως τα πιο εξειδικευμένα. Και κάθε μήνα έχουμε νέες αφίξεις» συνεχίζει.

Το ασιατικό σούπερ μάρκετ στο Σύνταγμα έχει από furikake μέχρι φύλλα kaffir και mochi Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


Προχωρώντας λίγο πιο μέσα στο κατάστημα βλέπεις τα ρύζια (μπασμάτι, σιτάλευρου, γιασεμιού, ρύζι για σούσι, ταϊλανδέζικο sticky rice) και στη συνέχεια δεκάδες διαφορετικά noodles (έχει και χοντρουλά udon) δίπλα στα sake και τις μπίρες με πανέμορφες ετικέτες. Στα ψυγεία στο βάθος: κατεψυγμένα dim sum, έτοιμα φύλλα για να φτιάξεις τα δικά σου wonton, γρανίτες kotchi ice και mochi με παγωτό σε διάφορες γεύσεις.


Ξεχωρίσαμε ακόμα: κονσέρβες με jackfruit, bean sprouts, mango και lychee, κόκκινα γλυκά φασόλια για anmitsu και άλλα γιαπωνέζικα επιδόρπια, αλεύρι για mochi, koji, πραγματικό wasabi σε κατεψυγμένη μορφή, furikake, φύλλα kaffir και φύλλα κάρι.


Στον δεύτερο όροφο αναμένεται να ξεκινήσουν και μαθήματα μαγειρικής, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν: «Ετοιμάζουμε μαθήματα ασιατικής κουζίνας που θα πραγματοποιούνται στον χώρο του καταστήματος από δικούς μας σεφ σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παρακολουθούν ομαδικά μαθήματα ή να αγοράσουν privé μαθήματα για συνταγές και κουζίνες επιλογής τους. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην ετοιμασία, να βλέπουν βήμα βήμα τη διαδικασία και, φυσικά, να δοκιμάσουν τις δημιουργίες».

Το ασιατικό σούπερ μάρκετ στο Σύνταγμα έχει από furikake μέχρι φύλλα kaffir και mochi Facebook Twitter
Το κατάστημα ανήκει στην Cardinal, μια γνωστή ελληνική εταιρεία που προμηθεύει επαγγελματίες της εστίασης με ασιατικά προϊόντα από το 1994. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Το ασιατικό σούπερ μάρκετ στο Σύνταγμα έχει από furikake μέχρι φύλλα kaffir και mochi Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

  

Το ασιατικό σούπερ μάρκετ στο Σύνταγμα έχει από furikake μέχρι φύλλα kaffir και mochi Facebook Twitter
Γιαπωνέζικη μαγιονέζα (με rice vinegar, πιο πλούσια και γλυκιά από την αμερικάνικη). Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Το ασιατικό σούπερ μάρκετ στο Σύνταγμα έχει από furikake μέχρι φύλλα kaffir και mochi Facebook Twitter


Wok Shop, Σκούφου 2-4, Σύνταγμα

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα παραδοσιακά παριανά γλυκά του Πάσχα

Γεύση / Τα πασχαλινά και τυρένια γλυκά της Πάρου

Τρεις Παριανές μπήκαν στην κουζίνα και μας ετοίμασαν παραδοσιακά γλυκά με μυζήθρα που κρατούν ακόμα τα σκήπτρα στα τραπέζια του νησιού, μας έδωσαν τις συνταγές για τα ραφιόλια, τα μελιτίνια και μια γλυκιά μυζηθρόπιτα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ