Στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης ο Μητσοτάκης - Ξεναγήθηκε στο έργο αναβάθμισης

Στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης ο Μητσοτάκης - Ξεναγήθηκε στο έργο αναβάθμισης Facebook Twitter
0

Την πρόοδο των εργασιών για την αναβάθμιση του αεροδρομίου Σαντορίνης είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει σήμερα το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στο νησί.

Το έργο, που είναι προγραμματισμένο να περατωθεί το 2021, προβλέπει ριζική ενίσχυση των υποδομών και των δυνατοτήτων του αεροδρομίου, βελτιώνοντας τη σύνδεση της Σαντορίνης με την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και αναβαθμίζοντας το τουριστικό προϊόν του νησιού.

Το σχέδιο προβλέπει επέκταση του τερματικού σταθμού κατά 12.900 τετραγωνικά μέτρα και ανακαίνιση των υφιστάμενων χώρων του. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών οι σταθμοί check-in θα υπερδιπλασιαστούν, από οκτώ σε 17, τα σημεία ελέγχου ασφαλείας θα αυξηθούν κατά 250%, ανερχόμενα σε επτά, θα κατασκευαστεί δεύτερος ιμάντας παραλαβής αποσκευών και θα προστεθεί μία πύλη επιβίβασης.

Παράλληλα, αναδιοργανώνεται ο χώρος στάθμευσης των αεροσκαφών και κατασκευάζεται νέο φυλάκιο για την καλύτερη φύλαξή του, ενώ δημιουργείται και νέος πυροσβεστικός σταθμός. Προβλέπεται, επίσης, ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του αεροδρομίου και του χώρου στάθμευσης οχημάτων.

Τον Πρωθυπουργό ξενάγησαν στο εργοτάξιο ο Γενικός Οικονομικός Διευθυντής της Fraport Greece, Βαγγέλης Μπαλτάς, o Διευθυντής Λειτουργιών της εταιρείας Ηλίας Μαραγκάκης, ο υπεύθυνος του κατασκευαστικού έργου Κωνσταντίνος Θεοφανίδης και ο διαχειριστής του αεροδρομίου, Δημήτρης Παντελής.

Χθες Σάββατο, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για το άνοιγμα του τουρισμού, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον οινοποιητικό συνεταιρισμό Santo της Σαντορίνης, όπου τον ξενάγησαν ο Πρόεδρος και τα μέλη του συνεταιρισμού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να δει τον χώρο με τα βαρέλια και έλαβε ως δώρο ένα κρασί Vinsanto, παραγωγής του 1993. Ανάμεσα σε 500 μπουκάλια του έδωσαν το νούμερο 68, καθώς είναι γεννημένος το 1968.

Στη συνέχεια είχε σύσκεψη με τους οινοπαραγωγούς του νησιού. Τον ευχαρίστησαν για την στήριξή του στην πρωτογενή παραγωγή και στον τομέα του κρασιού.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM