ΗΠΑ: Νοσηλεύτηκε για κορωνοϊό και του έστειλαν λογαριασμό 1 εκατομμυρίου δολαρίων - «Νιώθω ένοχος που επέζησα»

ΗΠΑ: Νοσηλεύτηκε για κορωνοϊό και του έστειλαν λογαριασμό 1 εκατομμυρίου δολαρίων - «Νιώθω ένοχος που επέζησα» Facebook Twitter
Seattletimes
0

Ενας 70χρονος Αμερικανός που προσβλήθηκε από την Covid-19 και νοσηλεύθηκε για δύο μήνες στο Σιάτλ έλαβε 181σέλιδο λογαριασμό του νοσοκομείου για να πληροφορηθεί ότι η νοσηλεία του κόστισε πάνω από 1.000.000 δολάρια.

Ο Μάικλ Φλορ εισήχθη στο ιατρικό κέντρο Swedish Issaquah του Σιάτλ στις 4 Μαρτίου. Εμεινε εκεί 62 ημέρες και έφθασε στα πρόθυρα του θανάτου, τόσο που οι νοσηλευτές του κράτησαν ένα βράδυ το τηλέφωνο για να αποχαιρετήσει την γυναίκα του και τα παιδιά του.

Αλλά ανέρρωσε και βγήκε από το νοσοκομείο στις 5 Μαΐου, υπό τις ενθουσιώδεις επευφημίες του νοσηλευτικού προσωπικού.

Ομως η καρδιά του κόντεψε να σταματήσει για δεύτερη φορά όταν έλαβε έναν λογαριασμό 181 σελίδων και ύψους 1.122.501,04 δολαρίων, δήλωσε ο ίδιος στην εφημερίδα Seattle Times.

Ο λογαριασμός ήταν λεπτομερής: 9.736 ημερησίως για το δωμάτιο στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, 409.000 δολάρια για την ειδική αποστείρωση του δωματίου επί 42 ημέρες λόγω της μεγάλης μεταδοτικότητας της νόσου, 82.000 δολάρια για την χρήση αναπνευστήρα επί 29 ημέρες, 100.000 δολάρια για φροντίδα έσχατης ανάγκης, όταν επί δύο ημέρες η πρόγνωση έλεγε ότι πεθαίνει.

«Νιώθω ένοχος που επέζησα. Υπάρχει η αίσθηση τού "γιατί σ'εμένα;", γιατί να αξίζω κάτι τέτοιο. Κοιτάζοντας το ασύλληπτο κόστος, οπωσδήποτε σου προκαλεί μια ενοχή που επέζησες» δήλωσε ο ίδιος.

Ωστόσο, ο Μάικλ Φλορ, που διαθέτει Medicare, υγειονομική κάλυψη ηλικιωμένων, δεν θα χρειαστεί να πληρώσει ούτε δολάριο. Και αυτό διότι το κολοσσιαίο πρόγραμμα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας που υιοθέτησε το Κονγκρέσο προβλέπει πακέτο 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αποζημίωση των νοσοκομείων και των ασφαλιστικών εταιρειών που φρόντισαν ασθενείς της Covid-19.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/Seattletimes

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ αναπαράγει στο Truth Social πορτρέτο του στο οποίο αναπαρίσταται ως πάπας

Διεθνή / Ο Τραμπ αναπαράγει στο Truth Social πορτρέτο του στο οποίο αναπαρίσταται ως πάπας

Η ανάρτηση δεν συνοδεύεται από κάποιο σχόλιο του προέδρου, ωστόσο έρχεται λίγες ημέρες μετά τη δημόσια τοποθέτησή του κατά την οποία, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ανέφερε ότι «θα του άρεσε να είναι εκείνος ο επόμενος πάπας»
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: 53 χρόνια κάθειρξη στον άνδρα που δολοφόνησε 6χρονο Παλαιστίνιο σε έγκλημα μίσους

Διεθνή / ΗΠΑ: 53 χρόνια κάθειρξη στον άνδρα που δολοφόνησε 6χρονο Παλαιστίνιο σε έγκλημα μίσους

Σύμφωνα με την εισαγγελία, κίνητρο του δράστη ήταν η θρησκευτική τους ταυτότητα και η σύνδεσή τους με τη Γάζα, σε μια πράξη ωμής εκδίκησης λόγω της σύρραξης Ισραήλ-Χαμάς
LIFO NEWSROOM