Κορωνοϊός: 246 παραβιάσεις καραντίνας στην Ελλάδα - Τι δείχνει ο «χάρτης» ελέγχων

Κορωνοϊός: 246 παραβιάσεις καραντίνας στην Ελλάδα - Τι δείχνει ο «χάρτης» ελέγχων Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Προβληματισμός επικρατεί στις αρχές καθώς παρατηρούνται αυξημένες παραβιάσεις της κατ'οίκον απομόνωσης και χαλάρωση των μέτρων από πολίτες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, από την αρχή της εφαρμογής του πρωτοκόλλου απομόνωσης 14 ημερών, έχουν καταγραφεί 246 παραβιάσεις καραντίνας. Με αποτέλεσμα την επιβολή προστίμου 5000 ευρώ και τη συνακόλουθη ποινική διαδικασία.

Σήμερα βρίσκονται σε καραντίνα 15.181 άτομα - συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων που προσφάτως ταξίδεψαν, επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, επαφών κρουσμάτων κλπ.

Οι τηλεφωνικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι που έγιναν από την αρχή εφαρμογής του μέτρου είναι 15.575 ενώ υπήρξαν και  737 αστυνομικές «επισκέψεις» για να επιβεβαιωθεί η παρουσία στον χώρο των ατόμων εάν δεν απαντούσαν στα τηλέφωνα.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι με λογισμικό -όπου μπαίνουν όλες οι καραντίνες σε ένα χάρτη και οι διευθύνσεις κατοικιών σε άλλη εφαρμογή- ενώ θα αυξηθοούν οι δειγματοληπτικές αστυνομικές αυτοψίες. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύκλωμα στην Κρήτη: Τι περιλαμβάνει η δεύτερη δικογραφία - Η Μονή Χανίων και η υπόθεση της φοιτήτριας με τη μητέρα καθαρίστρια

Ελλάδα / Κύκλωμα στην Κρήτη: Τι περιλαμβάνει η δεύτερη δικογραφία - Η Μονή Χανίων και η υπόθεση της φοιτήτριας με τη μητέρα καθαρίστρια

Νέες αποκαλυπτικές συνομιλίες - Οι κατηγορίες και οι κωδικές ονομασίες - «Μόνο δολοφονίες δεν μας έχει διατάξει ακόμα να κάνουμε»
LIFO NEWSROOM
Παιδιά πρόσφυγες σε κίνδυνο: 1 στα 3 ασυνόδευτα στην Κρήτη – Τι αποκαλύπτει η νέα επισκόπηση

Ελλάδα / Παιδιά πρόσφυγες σε κίνδυνο: 1 στα 3 ασυνόδευτα στην Κρήτη – Τι αποκαλύπτει η νέα επισκόπηση

Πάνω από το 20% των αφιχθέντων είναι παιδιά, ενώ περίπου το ένα τρίτο αυτών ασυνόδευτα ή χωρισμένα από τις οικογένειές τους. Παράλληλα, οι χώροι υποδοχής στο νησί χαρακτηρίζονται πρόχειροι και ακατάλληλοι
LIFO NEWSROOM