Αλλαγές στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»: Το κράτος θα καλύπτει και εισφορές του εργαζόμενου

Αλλαγές στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»: Το κράτος θα καλύπτει και εισφορές του εργαζόμενου Facebook Twitter
0

Το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» ενισχύεται με 190 εκατ. ευρώ με τα οποία θα επιδοτηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών.

«Από τις 15 Ιουνίου μέχρι και τις 31 Ιουλίου, η πολιτεία θα καταβάλει το 60% των εργοδοτικών-ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων για το χρόνο που αυτοί δεν εργάζονται, ως ένα επιπλέον κίνητρο για τις επιχειρήσεις, προκειμένου να διατηρήσουν ή και να αυξήσουν τις θέσεις εργασίας τους» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, σε γραπτή δήλωσή του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βρούτσης δηλώνει τα εξής:

«Όλες οι δράσεις, που λάβαμε από την πρώτη στιγμή ως κυβέρνηση, έχουν ως κύριο στόχο τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Σήμερα, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και το υπουργείο Οικονομικών, κάτω από τις κατευθυντήριες γραμμές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κάνουν άλλο ένα βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ερχόμαστε να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο το προστατευτικό πλαίσιο για τον εργαζόμενο και την επιχείρηση που θα ενταχθούν στο μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης "ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ", καλύπτοντας το 60% των εργοδοτικών-ασφαλιστικών εισφορών για το χρόνο που ο εργαζόμενος δεν θα εργάζεται.

Ειδικότερα, από τις 15 Ιουνίου μέχρι και τις 31 Ιουλίου, η πολιτεία θα καταβάλει το 60% των εργοδοτικών-ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων για το χρόνο που αυτοί δεν εργάζονται, ως ένα επιπλέον κίνητρο για τις επιχειρήσεις, προκειμένου να διατηρήσουν ή και να αυξήσουν τις θέσεις εργασίας τους.

Με αυτόν τον τρόπο, καθίσταται ελκυστικότερο και ευνοϊκότερο το πλαίσιο για τις επιχειρήσεις, ώστε να ενταχθούν στο μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης "ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ"».

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Οικονομία / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Σκεφτείτε το πιο απίθανο σενάριο και προετοιμαστείτε», προειδοποιεί η επικεφαλής του ΔΝΤ

«Βλέπουμε την ανθεκτικότητα της παγκόσμιας οικονομίας να δοκιμάζεται ξανά από τη νέα σύγκρουση στη Μέση Ανατολή» είπε, μεταξύ άλλων, η Γκεοργκίεβα
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΙΜΕΣ ΑΥΞΗΣΗ ΒΑΡΕΛΙ

Οικονομία / Ιστορικό άλμα στις τιμές του πετρελαίου: «Αν αντέχετε πάνω από τα $200 το βαρέλι, συνεχίστε αυτό το παιχνίδι»

Η τιμή του πετρελαίου έφτασε σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο από το καλοκαίρι του 2022, όταν είχε επίσης, αυξηθεί θεαματικά, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία
THE LIFO TEAM
«Μαύρη» συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο: Sell-off με φόντο το Ιράν― πτώση κάτω από τις 2.100 μονάδες

Οικονομία / «Μαύρη» συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο: Sell-off με φόντο το Ιράν― Πτώση κάτω από τις 2.100 μονάδες

Ο Γενικός Δείκτης, υποκύπτοντας στο βάρος της γεωπολιτικής αβεβαιότητας και του αρνητικού κλίματος στις διεθνείς αγορές, κατέγραψε «βουτιά» της τάξεως του 5,75%, κλείνοντας στις 2.074,42 μονάδες.
THE LIFO TEAM
Ο πόλεμος παγώνει τη μόδα: Διεθνή brands κλείνουν καταστήματα στη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Ο πόλεμος παγώνει τη μόδα: Διεθνή brands κλείνουν καταστήματα στη Μέση Ανατολή

Η κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή οδηγεί διεθνείς ομίλους πολυτελείας και μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου σε προσωρινό κλείσιμο καταστημάτων και αναστολή δραστηριοτήτων στον Κόλπο.
THE LIFO TEAM