Αλλαγές στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»: Το κράτος θα καλύπτει και εισφορές του εργαζόμενου

Αλλαγές στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»: Το κράτος θα καλύπτει και εισφορές του εργαζόμενου Facebook Twitter
0

Το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» ενισχύεται με 190 εκατ. ευρώ με τα οποία θα επιδοτηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών.

«Από τις 15 Ιουνίου μέχρι και τις 31 Ιουλίου, η πολιτεία θα καταβάλει το 60% των εργοδοτικών-ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων για το χρόνο που αυτοί δεν εργάζονται, ως ένα επιπλέον κίνητρο για τις επιχειρήσεις, προκειμένου να διατηρήσουν ή και να αυξήσουν τις θέσεις εργασίας τους» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, σε γραπτή δήλωσή του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βρούτσης δηλώνει τα εξής:

«Όλες οι δράσεις, που λάβαμε από την πρώτη στιγμή ως κυβέρνηση, έχουν ως κύριο στόχο τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Σήμερα, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και το υπουργείο Οικονομικών, κάτω από τις κατευθυντήριες γραμμές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κάνουν άλλο ένα βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ερχόμαστε να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο το προστατευτικό πλαίσιο για τον εργαζόμενο και την επιχείρηση που θα ενταχθούν στο μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης "ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ", καλύπτοντας το 60% των εργοδοτικών-ασφαλιστικών εισφορών για το χρόνο που ο εργαζόμενος δεν θα εργάζεται.

Ειδικότερα, από τις 15 Ιουνίου μέχρι και τις 31 Ιουλίου, η πολιτεία θα καταβάλει το 60% των εργοδοτικών-ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων για το χρόνο που αυτοί δεν εργάζονται, ως ένα επιπλέον κίνητρο για τις επιχειρήσεις, προκειμένου να διατηρήσουν ή και να αυξήσουν τις θέσεις εργασίας τους.

Με αυτόν τον τρόπο, καθίσταται ελκυστικότερο και ευνοϊκότερο το πλαίσιο για τις επιχειρήσεις, ώστε να ενταχθούν στο μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης "ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ"».

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΑΔΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οικονομία / ΑΑΔΕ: Υποβλήθηκαν οι προεκκαθαρισμένες φορολογικές δηλώσεις για 1 εκατ. πολίτες - Πώς και μέχρι πότε να τις διορθώσετε

Σε περίπτωση που τα στοιχεία των προεκκαθαρισμένων δηλώσεων είναι λανθασμένα ή ελλιπή, οι φορολογούμενοι οφείλουν να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση, προκειμένου να διορθώσουν ή να συμπληρώσουν τα σωστά δεδομένα
THE LIFO TEAM
11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: H ατζέντα και ποιοι θα βρίσκονται φέτος στους Δελφούς

Οικονομία / 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: H ατζέντα και ποιοι θα βρίσκονται φέτος στους Δελφούς

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρχηγοί κρατών, επενδυτές, στελέχη επιχειρήσεων και κορυφαίοι αναλυτές συναντώνται στους Δελφούς, προκειμένου να αναλύσουν τις προκλήσεις της νέας εποχής
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ ΒΕΝΖΙΝΗ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΕΥΡΩΠΗ

Οικονομία / Γιατί οι τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου μπορεί να παραμείνουν υψηλές στην Ευρώπη ακόμη κι αν τελειώσει ο πόλεμος με το Ιράν

Οι τιμές ενέργειας στην Ευρώπη ενδέχεται να παραμείνουν υψηλές για κάποιο διάστημα, παρόλο που η περιοχή δεν εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα Στενά του Ορμούζ - Τι «κρύβεται» πίσω από αυτό
THE LIFO TEAM