Κορωνοϊός: Η Κίνα προσπαθεί να σαμποτάρει την ανάπτυξη εμβολίου, λέει ρεπουμπλικανός γερουσιαστής

Κορωνοϊός: Η Κίνα προσπαθεί να σαμποτάρει την ανάπτυξη εμβολίου, λέει ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Facebook Twitter
Κορωνοϊός: Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής ισχυρίζεται ότι η Κίνα προσπαθεί να σαμποτάρει την ανάπτυξη εμβολίου (EPA)
0

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν στοιχεία ότι η Κίνα προσπαθεί να επιβραδύνει ή να σαμποτάρει την ανάπτυξη ενός εμβολίου για τον κορωνοϊο, ισχυρίζεται ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής, Ρικ Σκοτ.

«Πρέπει να φτιάξουμε αυτό το εμβόλιο. Δυστυχώς έχουμε στοιχεία ότι η κομμουνιστική Κίνα προσπαθεί να μας σαμποτάρει ή να επιβραδύνει τη διαδικασία» είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο BBC TV.

«Η Κίνα δεν θέλει να φτιάξουμε εμείς πρώτοι το εμβόλιο. Αποφάσισαν να γίνουν αντίπαλοι των Αμερικανών αλλά εγώ στηρίζω τη δημοκρατία σε όλο τον κόσμο» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τα αποδεικτικά στοιχεία που έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες για τους ισχυρισμούς αυτούς, ο Σκοτ αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες, αλλά είπε ότι τα στοιχεία έχουν περιέλθει στα χέρια τους μέσω της κοινότητας πληροφοριών.

«Αυτό το εμβόλιο είναι πραγματικά σημαντικό για όλους, ώστε να επανεκκινήσει η οικονομία μας. Αυτό που πραγματικά πιστεύω είναι ότι αν η Αγγλία φτιάξει το εμβόλιο πρώτη ή το κάνουμε εμείς πρώτοι, θα το μοιραστούμε. Η κομμουνιστική Κίνα, δεν πρόκειται να το μοιραστεί».

Από την άλλη πλευρά, η Κίνα θα αυξήσει τη διεθνή συνεργασία στις μελλοντικές κλινικές δοκιμές εμβολίων για την Covid-19, οικοδομώντας πάνω σε προηγούμενες συνεργασίες για την ανάπτυξη εμβολίων, όπως δήλωσε σήμερα ο Κινέζος υπουργός Επιστήμης και Τεχνολογία.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ δημοσίευσε στα social βίντεο «με ωμές εικόνες βίας» από τη δολοφονία γυναίκας

O Αμερικανός πρόεδρος για άλλη μία φορά χρησιμοποιεί τον θάνατο μίας γυναίκας για να ενισχύσει το αίσθημα φόβου γύρω από τη μετανάστευση και να στηρίξει πολιτικές μαζικών απελάσεων
THE LIFO TEAM
Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα την playlist που ακούει το πλήρωμα του Artemis II στο ταξίδι προς τη Σελήνη

Διεθνή / Η NASA μοιράστηκε την playlist του Artemis II για το ταξίδι στη Σελήνη

Από το Pink Pony Club της Τσάπελ Ρόαν μέχρι το Under Pressure των Queen και David Bowie, η NASA μοιράστηκε τα τραγούδια που έχουν επιλέξει οι αστροναύτες του Artemis II για τα πρωινά τους ξυπνήματα στο διάστημα. Η λίστα συνδέεται με μια παράδοση που ξεκινά από την εποχή του Apollo
THE LIFO TEAM