Οι Τούρκοι επιλέγουν Ιμάμογλου - Δεύτερος ο Ερντογάν σε δημοσκόπηση

Οι Τούρκοι επιλέγουν Ιμάμογλου - Δεύτερος ο Ερντογάν σε δημοσκόπηση Facebook Twitter
0

Εάν διεξάγονταν κοινοβουλευτικές εκλογές σήμερα στην Τουρκία, μόνο τέσσερα πολιτικά κόμματα θα ξεπερνούσαν το εκλογικό όριο του 10% και πρόεδρος θα ήταν ο Εκρέμ Ιμάμογλου, σύμφωνα με έρευνα της Eurasia Research.

Η εταιρεία παρουσίασε χθες τα αποτελέσματα μεγάλης έρευνας, που πραγματοποιήθηκε με τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε δείγμα 2.460 ατόμων σε όλη την Τουρκία μεταξύ 20 και 23 Μαΐου.

Σχετικά με τις προεδρικές εκλογές, τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά καθώς οι απαντήσεις των συμμετεχόντων στην δημοσκόπηση εμφανίζουν τον πρόεδρο Ερντογάν στη δεύτερη θέση μετά τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.

Σε ερώτηση ποιον από τους δυο θα ψηφίζατε για πρόεδρο, το 45.5% επέλεξε τον Εκρέμ Ιμάμογλου και το 40,4%, τον νυν πρόεδρο Ερντογάν.

Στην ερώτηση αν ο Ερντογάν ήταν ξανά υποψήφιος για την προεδρία αν θα τον ψήφιζαν, το 46,9% των ερωτηθέντων απάντησε «Όχι» και το 39,2 % «Ναι» ενώ το 14,9% απάντησε «εξαρτάται ποιοι θα είναι οι άλλοι υποψήφιοι».

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Eurasia Research, «το ποσοστό αυτών που λένε ότι δεν θα ψηφίσουν τον Ερντογάν, επιβεβαιώνει ότι ορισμένα μέλη του MHP αντίθετα από ό,τι έκαναν κατά τις προηγούμενες προεδρικές εκλογές, δεν θα ψηφίσουν τον Ταγίπ Ερντογάν στις επόμενες προεδρικές».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

WALL STREET JOURNAL ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΗΠΑ

Διεθνή / Wall Street Journal: Ο πόλεμος στο Ιράν δίνει στους αντιπάλους των ΗΠΑ «μια ματιά σε πραγματικό χρόνο» για τον αμερικανικό στρατό

Κίνα, Ρωσία και Βόρεια Κορέα έχουν μια σπάνια ευκαιρία να μάθουν για τις δυνατότητες και τους περιορισμούς του αμερικανικού στρατού
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΚΟΥΝΙΑΔΟΣ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Ουγγαρία: Αντιδράσεις για τον διορισμό του κουνιάδου του Μαγιάρ ως υπουργού Δικαιοσύνης

Ο νέος πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Πέτερ Μαγιάρ, υπερασπίστηκε την απόφασή του να διορίσει τον κουνιάδο του στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης, απαντώντας στις επικρίσεις για σύγκρουση συμφερόντων
THE LIFO TEAM