» Περιμένω με περιέργεια -και επιφύλαξη όμως- την έναρξη διαβούλευσης για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό. Η ανακοίνωση του ΥΠΕΧΩΔΕ υπόσχεται… παπάδες: αθλητικές, πολιτιστικές, εκπαιδευτικές δραστη- ριότητες για όλους, σύμφωνα «με τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης» και του «περιβαλλοντικού σχεδιασμού», ανασύσταση ρεμάτων, υψηλό ποσοστό πρασίνου, καινοτόμο αστική ανάπλαση κ.λπ. κλπ. Στις συζητήσεις για το «μεγαλύτερο πάρκο της Ευρώπης σε αστική περιοχή» θα συμμετάσχουν υπουργεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και επιστημονικοί φορείς. Πολλά έχουν γραφτεί για το Ελληνικό, και μέχρι να λήξει η υπόθεση αναμένεται να αστράψουν τα ξίφη…
Αλεξάνδρα Χαΐνη

» Με ενδιαφέρον περιμένω την Τρίτη και την Τετάρτη 11 και 12 Δεκεμβρίου τις παραστάσεις της θεατρικής ομάδας «Κόνξομπανξ» στο Bartesera της Στοάς Πραξιτέλους. Θα παρουσιαστεί το έργο του Φερνάντο Πεσόα Η ώρα του διαβόλου σε μετάφραση της Μαρίας Παπαδήμα. Πρόκειται για ένα ταξίδι στο ονειρικό σύμπαν μιας νεαρής γυναίκας μέσα από μια πραγματική ή μη πραγματική συνάντησή της με το διάβολο. Και για τη λεπτομέρεια: Το Bartesera πήρε το όνομά του από τις λέξεις «bar», «art» (λόγω των έργων τέχνης που φιλοξενεί), «tesera» (λόγω του αριθμού των ιδιοκτητών) και «sera» (που μεταφράζεται από τα λατινικά ως ημιυπαίθριος χώρος). To «κόνξομπανξ» είναι μία φράση που ακουγόταν στα Ελευσίνια Μυστήρια και δεν ξέρουμε ακόμη τι σημαίνει.
Θεόφιλος Δουμάνης

» Περιμένω με ανυπομονησία τον πρωτότυπο τρόπο με τον οποίο διάλεξε η Διεθνής Αμνηστία να γιορτάσει την Παγκόσμια Μέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις 10 Δεκεμβρίου. Φέτος, λοιπόν, περίπου 40 από τα πιο γνωστά εστιατόρια της Αθήνας θα συμμετέχουν στον εορτασμό όχι μόνο προσφέροντας μέρος των εισπράξεών τους στις 9 και 10 Δεκεμβρίου στο έργο της Διεθνούς Αμνηστίας, αλλά και σερβίροντας μαζί με το φαγητό έναν κατάλογο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο οποίος και θα περιλαμβάνει μια κάρτα αλληλεγγύης για έναν από 10 ανθρώπους που προασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλο τον κόσμο, όπως ας πούμε ο Κινέζος δημοσιογράφος Σι Τάο. Αξίζει να σημειωθεί πως στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν εστιατόρια όλων των ειδών (και μερικά από τα αγαπημένα μας): Από εστιατόρια της «μόδας» όπως το ΤΟ, το Mamaca’s, το Θάλαττα και τις Sardelles στο Γκάζι, μέχρι στέκια των Εξαρχείων όπως το Mystic Pizza, το Salero και το Γιάντες, τα TGI Fridays και τα πιο «καλά» Freud Oriental, Κιούπια και Sea Satin στο Κολωνάκι.
Δέσποινα Τριβόλη

» Περιμένω με αγωνία την ΕΠΙΣΗΜΗ ανακοίνωση του ΕΠΙΣΗΜΟΥ παρόχου κινητής τηλεφωνίας που θα φέρει ΕΠΙΣΗΜΑ το iPhone της Apple, με ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ τρόπους απόκτησής του καθώς και την ΕΠΙΣΗΜΗ τιμή του μετά και άνευ συμβολαίου. Άντε γιατί παράγινε το κακό με το παλαιικό concept «ιθαγενείς και καθρεφτάκια» εν Ελλάδι.
Spyros VJ