Kill the bitch you got in ya!

Kill the bitch you got in ya! Facebook Twitter
Με μια κορδέλα στα μαλλιά και λεοπάρ παντελόνι, πάνω στην ταράτσα του Ρεσιτάλ στα Εξάρχεια.
0


Η ΜΕΡΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ
εντελώς σουρεαλιστικά. Στο καφενείο χωρίς όνομα της οδού Σαρρή που βρίσκεται στον πίσω χώρο ενός μικρού ψιλικατζίδικου, τρώω με μια φίλη κοτόπουλο ψητό, θεϊκές τηγανητές πατάτες και μια χωριάτικη. Το μαγαζί μοιάζει να βρίσκεται χωμένο σε κάποιο χωριό κοντά στον Έβρο. Σε μια γωνιά, μια τηλεόραση προβάλλει από κλειστό κύκλωμα τον χώρο του ψιλικατζίδικου. Αρχικά νομίζουμε ότι είναι video art.

Η κυρία που έχει το μαγαζί είναι σκυμμένη σε ένα πιάτο και τρώει, κάνοντας συχνά διαλείμματα, κατά τα οποία επιδίδεται σε έναν αυτοσχεδιαστικό αριστουργηματικό μονόλογο με θέμα τους U2, τους μετανάστες, τη βρόμα της περιοχής («πορτοφόλι με 100.000 να σου πέσει κάτω, δεν σκύβεις να το σηκώσεις»), τους πούστηδες (sic) πολιτικούς και το εξώγαμο της Τίνας Μπιρμπίλη. Ούτε ο Πέτρος Φιλιππίδης στο απέναντι θέατρο, το Ήβη, που σκηνοθετεί 2 παραστάσεις τον ερχόμενο χειμώνα δεν πρέπει να έχει τέτοια ρέντα ένα ζεστό σαββατιάτικο μεσημέρι, ειδικά όταν το διπλανό βενζινάδικο παίζει Lady Gaga στη διαπασών.

Και μετά, από τα ηχεία ακούγεται το «Last night I dreamt that somebody love me» των Smiths (ένα από τα πιο αγαπημένα μου κομμάτια όλων των εποχών) και όλα αλλάζουν.

Λίγο αργότερα, σε ένα άλλο καφενείο, σε μια στοά της περιοχής, κάθομαι σε ένα τραπέζι με 6 ηλικιωμένους ανάμεσα σε γαύρο τηγανητό, λουκάνικα, μπίρες και έναν λόφο μαριχουάνα, που μεταμορφώνεται σε τεράστια joints, τα οποία γυρνάνε στην ομήγυρη, ενώ στα ηχεία παίζει «Το πλαστό το πασαπόρτι σαν και την καρδιά σου μόρτη», με ένα συριγμό που σου τρυπάει τα' αυτιά. Ιστορίες από τα κουτσαβάκια της περιοχής, λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο πίσω στη δεκαετία του '60, κοινές αυλές, χαμένες λαϊκές ταβέρνες, ένα jourfix χαμένο σε συνήθειες του παρελθόντος, αληθινό και μόρτικο. Και ύστερα ήρθε η Τζώρτζια (aka Sugahspank!).

Με μια κορδέλα στα μαλλιά και λεοπάρ παντελόνι, πάνω στην ταράτσα του Ρεσιτάλ στα Εξάρχεια. Είμαστε μόνοι μας σε αυτό το αχανές μέρος με τα δυο επίπεδα, τα κεραμικά ομοιώματα της Αφροδίτης της Μήλου, τη λεοπάρ (πάει με το παντελόνι της) επένδυση στο μπαρ, ένα βαλσαμωμένο φίδι, ένα χέρι από κούκλα dummy και μπουκάλια που περιέχουν έτοιμα κοκτέιλ που αναγράφουν πάνω σε αυτοκόλλητα τα ονόματά τους: Ελληνική Αμαρτωλή Περιπέτεια, Καυτές Αθηναϊκές Νύχτες, Κατήφορος, Απόψε ή Ποτέ, Διψασμένο Κορμί... Έχουμε κάτσει στο roof garden, δίπλα στη λίμνη με τα πλαστικά νούφαρα, και η Τζώρτζια πίνει πίνα κολάντα σερβιρισμένη σε ένα ποτήρι με ομπρέλα και φέτα πεπόνι, σαν να ξέφυγε από υπαίθρια ντισκοτέκ των '80s, κάπου στο Ζούμπερι.

Μου λέει για τον Φέλιξ, τον ιδιοκτήτη. Ότι μοιάζει με τον Τζούμα και ότι είχε κάνει κάποτε τα γενέθλιά της εδώ, μαζί με έναν φίλο της που είχε ντυθεί Κρουέλα ντε Βιλ. Και ύστερα σκάει μια γιγάντια νυχτοπεταλούδα poy στροβιλίζεται μπροστά μας και διακόπτει τον καταιγιστικό ρυθμό αυτoύ του κοριτσιού που ηχογραφεί ως Sugahspank! και όταν ακούς τη φωνή της στο άλμπουμ νομίζεις ότι έχει γεννηθεί στο Spanish Harlem, ότι πέρασε την εφηβεία της προσπαθώντας να μπει στη ζούλα στο Apollo (και τα μεσημέρια μάλλον καθόταν όρθια σε μια γωνιά στους 116 δρόμους γωνία με 5η Λεωφόρο και τραγουδούσε τα μπλουζ). Είναι βέρα Πειραιώτισσα, έχει τη μαγκιά μια ρεμπέτισσας και μιλάει φαρσί τα πασαλιμανιώτικα, αλλά με μια sexy allure, κάπως σαν τη Μ.Ι.Α. Στα ηχεία παίζει ένα κομμάτι του Bryan Ferry.

O Photoharrie μας λέει για ένα bdsm party με 60άρηδες που είχε πετύχει κάποτε εδώ. Ήταν, λέει, ντυμένοι με αυτά τα δερμάτινα λουριά, που σε αφήνουν σχεδόν γυμνό, και λικνίζονταν στον χώρο με goth μουσική (η αλήθεια είναι ότι το μέρος μοιάζει με dungeon), ενώ σε κάποια φάση της βραδιάς έκαναν και κλήρωση με δώρο χρησιμοποιημένα γυναικεία φτηνιάρικα εσώρουχα. Η Τζώρτζια γελάει με αυτή την μπάσα φωνή της και μετά μας περιγράφει ιστορίες. Ιστορίες για ένα βράδυ στο beach bar Hobo στη Μεσσηνία, για μια almost famous περιοδεία που έκαναν φέτος και όπου ένα μεσημέρι τράκαραν το van σε μια ελιά, για έναν μουσικό της μπάντας της που λέγετε Άδωνις Γουλιέλμος, για μια λαϊκή αγορά στην Καλαμάτα όπου οι τσιγγάνοι πουλάνε κλοπιμαία, για τον γάμο του πρίγκιπα Νικόλαου στις Σπέτσες (έχει σπίτι εκεί), για την εφηβική της ηλικία που άκουγε Metallica, NWA και Nirvana και για ένα δισκάδικο στον Πειραιά (το Lollipost), που έγινε συνεταίρος, όταν πρότεινε στην ιδιοκτήτρια να της κάνει τα μαλλιά τζίβες, με αντάλλαγμα τσάμπα δίσκους βινυλίου.

Και μετά, από τα ηχεία ακούγεται το «Last night I dreamt that somebody love me» των Smiths (ένα από τα πιο αγαπημένα μου κομμάτια όλων των εποχών) και όλα αλλάζουν. Τα λαμπάκια στην ταράτσα αναβοσβήνουν, η Μερόπη ζαλίζεται από αυτό το άρωμα στην ατμόσφαιρα που είναι κάτι μεταξύ γιασεμιού και πατσουλί, σε ένα τραπέζι μια παρέα που φοράει χάρτινα κωνικά καπελάκια στο κεφάλι σβήνει μια τούρτα γενεθλίων και οι θεατές του Μεγάλου Ύπνου φεύγουν από το Βοξ με τις ατάκες του Φίλιπ Μάρλοου στο υποσυνείδητό τους. Ένα μικρό κάδρο με τον Νταλί που γράφει «do it on the roof garden» είναι ακουμπισμένο σε μια γωνιά.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ
4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Το κρασί με απλά λόγια / Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Ο Παναγιώτης Ορφανίδης και η Υρώ Κολιακουδάκη «ταξιδεύουν» στη Σικελία και ανακαλύπτουν τα κρασιά της λάβας και του πάγου μέσα από τις ιστορίες και τα μυστικά τριών σπουδαίων παραγωγών: του Giuseppe Russo, του Angelo di Garcia (Tornatore) και του Federico Graziani.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ