Ο πιο εύκολος τρόπος για να ανοίξετε το ζυμάρι σας σε ομοιόμορφο σχήμα

Ο πιο εύκολος τρόπος για να ανοίξετε το ζυμάρι σας σε ομοιόμορφο σχήμα Facebook Twitter
0

Οι πίτες, τα κομμένα μπισκότα, τα ρολά κανέλας και όλα αυτά τα πεντανόστιμα γλυκίσματα απαιτούν μια ζύμη που να απλώνεται σε συγκεκριμένο σχήμα.

 

Εάν αποφασίσετε να ακολουθήσετε την προσέγγιση “θα το διορθώσω αργότερα” και φτιάχνετε μια εντελώς ασύμμετρη ζύμη την οποία θα κόψετε αργότερα για να της δώσετε σχήμα, θα χάσετε χρόνο και ίσως καταλήξετε με ένα μεγάλο μέρος της ζύμης «ψιλοκομμένο». 

 

Το μυστικό είναι απλό: ζυμώστε το ζυμάρι σας πριν το ανοίξετε και δημιουργήστε μια ομοιόμορφη, στρογγυλή μάζα. Η ζύμη θα απλώνεται πάντα στο ίδιο σχήμα με το οποίο ξεκινάει κανείς.  Αν ξεκινάς με έναν κύκλο, θα καταλήγεις να έχεις έναν επίπεδο δίσκο. 

 

Για να πετύχετε το γεωμετρικό σχήμα που θέλετε, προσπαθήστε να δημιουργήσετε ένα ομοιόμορφο  σχήμα. Για την ζύμη μιας πίτας, για παράδειγμα, χωρίστε την ζύμη σε τέσσερα ίσα μέρη και κάθε μέρος πλάστε το σε μια ομοιόμορφη σφαίρα, την οποία θα ανοίξετε στη συνέχεια.

 

Όταν φτιάχνετε μπισκότα, ζυμώστε τη ζύμη για λίγο στις παλάμες και στη συνέχεια, πιέστε τη ζύμη ώστε να δημιουργήσετε το τέλειο σχήμα.  

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ