Αφυγραντήρας: Τα τρία λάθη που κάνετε (και δεν αποδίδει σωστά)

Αφυγραντήρας: Τα τρία λάθη που κάνετε (και δεν αποδίδει σωστά) Facebook Twitter
Φωτό: Unsplash
0

Όσο συνεχίζεται ο ζεστός και υγρός καιρός στην Ελλάδα, τόσο οι περισσότεροι από εμάς καταφεύγουν στη λύση του αφυγραντήρα για να κρατήσουν την υγρασία έξω από τα σπίτια τους. Και παρά το γεγονός ότι οι αφυγραντήρες σε γενικές γραμμές είναι συσκευές εύκολες στη χρήση τους, ωστόσο, πολλές φορές κάνουμε μερικά (κομβικά) λάθη που μπλοκάρουν την αποτελεσματικότητά του.

#1

Ξεχνάμε ότι ο αφυγραντήρας δεν είναι θερμαντικό σώμα και αντίθετα με το τι κάνουμε όταν λειτουργεί σόμπα (να κλείνουμε, δηλαδή, όλες τις πόρτες για να διατηρηθεί η ζέστη) εδώ οφείλουμε να κάνουμε το ακριβώς αντίθετο: να τις κρατήσουμε ανοιχτές. Ο αφυγραντήρας τοποθετείται μεν στο κέντρο του δωματίου, αλλά αφήνουμε τις πόρτες ανοιχτές, ώστε να μην μπλοκάρουμε το μέγιστο της λειτουργίας του. Επίσης, κατά τους χειμερινούς μήνες δεν τον τοποθετούμε κοντά στο καλοριφέρ ή οποιοδήποτε άλλο θερμαντικό σώμα, καθώς ακυρώνουμε τη λειτουργία του.

#2

Όλοι γνωρίζουμε πια ότι με τον αφυγραντήρα στο δωμάτιο, τα ρούχα στεγνώνουν πιο γρήγορα. Όμως! Δεν χρειάζεται να τοποθετούμε την απλώστρα κοντά και κυρίως πάνω από τον αφυγραντήρα. Δεν θα στεγνώσουν πιο γρήγορα, επειδή τα βάλαμε πιο κοντά! Αντιθέτως, επειδή τα βρεγμένα ρούχα, όσο καλά κι αν είναι στειμμένα αφήνουν υγρασία, είναι πολύ πιθανό τα σταγονίδια να πέσουν μέσα στον αφυγραντήρα και να δημιουργήσουν πρόβλημα στη λειτουργία του.

#3

Χρησιμοποιούμε μπαλαντέζα και αυτό δεν είναι ακριβώς λάθος, ωστόσο μπορεί να προκαλέσει βλάβη στον αφυγραντήρα, από μία ενδεχόμενη πτώση της τάσης ή ακόμα και από την υπερθέρμανσή του. Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι κατασκευαστές αφυγραντήρων συνιστούν όσο το δυνατόν περισσότερο την αποφυγή της χρήσης μπαλαντέζας.

Με στοιχεία από IdealHome.co.uk

Lifehacker
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μελομακάρονα vs κουραμπιέδες: Ποια «γλυκιά» αμαρτία έχει περισσότερες θερμίδες και γιατί

Lifehacker / Μελομακάρονο ή κουραμπιές; Τελικά, ποιο έχει τις περισσότερες θερμίδες;

Η διαιτολόγος - διατροφολόγος Σωτηρία Κρούστη απαντά στο... ερώτημα της εποχής και παράλληλα δίνει μερικά tips προκειμένου να απολαμβάνει κανείς, σε μία πιο υγιεινή version και τα δύο χριστουγεννιάτικα γλυκά
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
Τρεις απλές συμβουλές για να διατηρούνται φρέσκα τα λαχανικά στο ψυγείο

Lifehacker / Τρία tips για να διατηρούνται φρέσκα τα λαχανικά στο ψυγείο

Εχουμε συνηθίσει τα φρούτα και τα λαχανικά που ψωνίζουμε να «μαραίνονται» και να συρρικνώνονται μετά από 2-3 ημέρες στο ψυγείο, ενώ υπάρχει τρόπος και να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους και να μην καταλήξουν στα σκουπίδια
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ