ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Δύο τρικ για να θυμάστε τους τηλεφωνικούς αριθμούς, χωρίς να τους γράψετε

Φωτό: Unsplash Facebook Twitter
Φωτό: Unsplash
0

Πόσους τηλεφωνικούς αριθμούς θυμάστε απ’ έξω χωρίς να συμβουλευτείτε κάποια ατζέντα ή το...κινητό σας φυσικά; Μετρήστε, γιατί σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, μετά βίας θυμόμαστε πάνω από 3 τηλεφωνικούς αριθμούς απ’ έξω, ενώ ειδικά στην Ελλάδα, το να θυμηθούμε σταθερό και κινητό του ίδιου προσώπου χωρίς να είναι οι γονείς μας ή έστω οι κολλητοί μας φίλοι, θεωρείται άθλος.

Βάσει μελετών των τελευταίων χρόνων γι’ αυτή τη σοβαρή αδυναμία μας και γενικώς για το πρόβλημά να απομνημονεύσουμε εύκολα συγκεκριμένες πληροφορίες, ευθύνονται κυρίως τα κινητά μας τηλέφωνα και μάλιστα πολύ πριν γίνουν smartphones. Όμως, σύμφωνα με το Business Insider υπάρχουν ένα δύο τρικ για να καταφέρετε να θυμάστε «απ’ έξω» τα τηλέφωνα των πιο σημαντικών ανθρώπων στη ζωή σας.

Ο ένας από τους τρόπους είναι να μετατρέψετε το τηλέφωνο που σας ενδιαφέρει να θυμάστε σε στιχάκι ή τραγούδι, κάπως δηλαδή να ακολουθείτε ένα μοτίβο απομνημόνευσης σαν παιδικό τραγουδάκι που δεν θα σας αφήνει να το ξεχνάτε ποτέ.

Ο άλλος είναι να σβήσετε τα ονόματα των αγαπημένων σας, με τους οποίους συνομιλείτε καθημερινά, και μάλιστα για οικογενειακά ζητήματα ή για θέματα δουλειάς, από τη λίστα ταχείας κλήσεως του κινητού σας. Αν μείνει μόνο το τηλέφωνο, σταδιακά θα χρειαστεί να το απομνημονεύσετε για να θυμάστε ποιος σας καλεί: πρώτα τα δύο τελευταία ψηφία, για να βγάλετε άκρη, και σιγά – σιγά όλον τον αριθμό. Επίσης, καλό θα ήταν το παραπάνω να το κάνετε σταδιακά. Μη σβήσετε ξαφνικά τα ονόματα όλης της οικογένειας ή όλων των στενών συνεργατών: ένα κάθε φορά για να μπορείτε να εκπαιδεύσετε ξανά τον εγκέφαλο στη λειτουργία της απομνημόνευσης.

Θα αναρωτηθείτε «γιατί να το κάνω αυτό;». Για τον πολύ απλό λόγο ότι αν σβήσει το κινητό ή αν το χάσετε και πρέπει να επικοινωνήσετε με κάποιον οικείο σας –ή όχι και τόσο- από άλλη συσκευή, να θυμάστε απ’ έξω το τηλέφωνό του.

Lifehacker
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μελομακάρονα vs κουραμπιέδες: Ποια «γλυκιά» αμαρτία έχει περισσότερες θερμίδες και γιατί

Lifehacker / Μελομακάρονο ή κουραμπιές; Τελικά, ποιο έχει τις περισσότερες θερμίδες;

Η διαιτολόγος - διατροφολόγος Σωτηρία Κρούστη απαντά στο... ερώτημα της εποχής και παράλληλα δίνει μερικά tips προκειμένου να απολαμβάνει κανείς, σε μία πιο υγιεινή version και τα δύο χριστουγεννιάτικα γλυκά
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
Τρεις απλές συμβουλές για να διατηρούνται φρέσκα τα λαχανικά στο ψυγείο

Lifehacker / Τρία tips για να διατηρούνται φρέσκα τα λαχανικά στο ψυγείο

Εχουμε συνηθίσει τα φρούτα και τα λαχανικά που ψωνίζουμε να «μαραίνονται» και να συρρικνώνονται μετά από 2-3 ημέρες στο ψυγείο, ενώ υπάρχει τρόπος και να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους και να μην καταλήξουν στα σκουπίδια
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ