Αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος συμβουλεύει: Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεχρεώσετε τις πιστωτικές κάρτες σας

Αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος συμβουλεύει: Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεχρεώσετε τις πιστωτικές κάρτες σας Facebook Twitter
0

Αν θέλετε να απαλλαγείτε από το χρέος των πιστωτικών καρτών, ξεκινήστε αποφεύγοντας τις παρασπονδίες του προϋπολογισμού. Μην το σκέφτεστε υπερβολικά. Αντ' αυτού, τηρήστε ένα απλό σχέδιο τριών βημάτων για την αποπληρωμή.

Αυτή είναι η συμβουλή του Ramit Sethi, ενός αυτοδημιούργητου εκατομμυριούχου και συγγραφέα του best seller των New York Times "I Will Teach You To Be Rich", που μίλησε στο CNBC. 

Οι περισσότεροι άνθρωποι με χρέη δεν έχουν κάποιο σχέδιο αποπληρωμής ή δεν γνωρίζουν καν πόσα ακριβώς μπορεί να χρωστάνε, σχολίασε ο Sethi.

«Κάτι που έμαθα μιλώντας με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που έχουν χρέη είναι ότι το 90% από αυτούς απλώς δεν γνωρίζουν πόσα χρωστούν. Και το 95% από αυτούς δεν έχουν ιδέα ποια ημερομηνία θα εξοφληθεί το χρέος τους».

Ωστόσο η λύση είναι «αρκετά απλή» λέει ο ίδιος, που προτείνει στους ενδιαφερόμενους να ακολουθήσουν τα εξής τρία βήματα: 

Υπολογίστε πόσα ακριβώς χρωστάτε. Προσθέστε το συνολικό ανεξόφλητο υπόλοιπο του χρέους σας σε όλες τις κάρτες, είτε μπαίνοντας στο λογαριασμό της πιστωτικής σας κάρτας είτε καλώντας απευθείας το δανειστή σας.

Υπολογίστε πότε μπορείτε να το εξοφλήσετε. Εισάγετε το ανεξόφλητο υπόλοιπο σε ένα ηλεκτρονικό πλάνο αποπληρωμής χρέους για να προσδιορίσετε τον ακριβή μήνα και το έτος που θα εξοφληθεί το χρέος σας, με βάση το πόσο μπορείτε να πληρώσετε. Αυτός θα είναι ο στόχος σας.

Αυτοματοποιήστε τις πληρωμές σας. Αυτό διασφαλίζει ότι θα σημειώσετε πρόοδο στην αποπληρωμή αυτού του χρέους. «Αυτό είναι που κουνά τη βελόνα», δήλωσε ο Sethi. 

«Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να κάνετε ένα σχέδιο με το χρέος σας και στη συνέχεια να αυτοματοποιήσετε την εξόφληση χρημάτων», δήλωσε ο Sethi

Lifehacker
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μελομακάρονα vs κουραμπιέδες: Ποια «γλυκιά» αμαρτία έχει περισσότερες θερμίδες και γιατί

Lifehacker / Μελομακάρονο ή κουραμπιές; Τελικά, ποιο έχει τις περισσότερες θερμίδες;

Η διαιτολόγος - διατροφολόγος Σωτηρία Κρούστη απαντά στο... ερώτημα της εποχής και παράλληλα δίνει μερικά tips προκειμένου να απολαμβάνει κανείς, σε μία πιο υγιεινή version και τα δύο χριστουγεννιάτικα γλυκά
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
Τρεις απλές συμβουλές για να διατηρούνται φρέσκα τα λαχανικά στο ψυγείο

Lifehacker / Τρία tips για να διατηρούνται φρέσκα τα λαχανικά στο ψυγείο

Εχουμε συνηθίσει τα φρούτα και τα λαχανικά που ψωνίζουμε να «μαραίνονται» και να συρρικνώνονται μετά από 2-3 ημέρες στο ψυγείο, ενώ υπάρχει τρόπος και να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους και να μην καταλήξουν στα σκουπίδια
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ