ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
2.7.2021 | 10:26

Δουλειά.

Η μητέρα μου δεν δουλεύει και σε όσους το λέω με κοιτάνε παράξενα και αναρωτιούνται πώς ζούμε, η νομίζουν ότι ο πατέρας μου την καταπιέζει η κάτι. Λοιπόν η μάνα μου όταν έψαχνε δουλειά παλιά δεν της καθόταν κάτι ιδιαίτερα καλό μιας και δεν είχε αναπτύξει κάποια συγκεκριμένη δεξιότητα. Άρα είχε απλά τον βασικό μέχρι που έκανε εμένα και τα άφησε. Λέω τώρα εγώ... Από τον βασικό βγάλε βενζίνες για να πάει και να έρθει, βγάλε κάποια πράγματα που τώρα τα φτιάχνει αυτή που θα τα αγόραζε λόγω ελλείψεως χρόνου, βάλε τα φροντιστήρια που θα έπρεπε να μας πάει γιατί δεν θα προλάβαινε να μας διαβάσει. Αμέσως αμέσως θα περίσσευαν ελάχιστα που δεν αξίζουν τον κόπο εφόσον δεν υπάρχει τόσο μεγάλη ανάγκη. Δεν είναι ότι δουλεύει κάποιος και παίρνει 600 ευρώ και τα βάζει σπίτι του η δουλειά δημιουργεί και έξτρα έξοδα με αποτέλεσμα να μένει ένα ποσο που αναλογικά δεν αξίζει το 8ωρο. Τώρα ναι όσο δεν είχε έμας την συνέφερε.
5
 
 
 
 
σχόλια

Η μητέρα σου, ακριβώς επειδή δεν εργάζεται, είναι οικονομικά απόλυτα εξαρτημένη από τον πατέρα σου. Αυτό σημαίνει ότι αν χτύπα ξύλο κάτι στραβώσει στον γάμο της, εκείνη θα μείνει εγκλωβισμένη σε αυτόν. Εκτός αν έχει από αλλού δικά της εισοδήματα, οπότε αλλάζει το πράγμα. Η οικονομική ανεξαρτησία είναι ελευθερία!
Από πότε το φροντιστήριο συνδέεται με την εργασία της μητέρας; Ήμαρτον με αυτήν την συνήθεια των νέων γονιών να στέλνουν τα παιδιά τους φροντιστήρια ή να τους κάνουν ιδιαίτερα από το δημοτικό ή το γυμνάσιο!

Εδώ και τουλάχιστον κάποιες δεκαετίες το αν θα μείνει μια γυναίκα σπιτι και δεν θα δουλεύει είναι καθαρά επιλογή της. Οι συντριπτική πλειοψηφία της γενιάς των μαμάδων μας δουλευε. Σε βιοτεχνίες, πωλητριες, εργοστάσια κυρίως το 80, ξενοδοχεία, στο δημόσιο.
Για ναην μιλήσω για τις αγροτικές περιοχές που οι γυναίκες ήταν όλη μέρα στις αγροτικές δουλειές. Είναι θέμα ζευγαριού πως εκείνοι τα αξιοποιήσουν την ζωή τους και θα διαχειριστούν την καθημερινότητα τους. Δεν μας πέφτει λόγος. Ούτε οι γυναίκες που επιλέγουν να είναι νοικοκυρές σημαίνει ότι είναι υποταγμένες ούτε το ανάποδο.

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ