Η ζωή των γκέι στην Ουγκάντα -σε φωτογραφίες

Η ζωή των γκέι στην Ουγκάντα -σε φωτογραφίες Facebook Twitter
5

Τις επόμενες μέρες πρόκειται να ψηφιστεί στην Ουγκάντα το νομοσχέδιο που προτείνει τη θανατική ποινή ως τιμωρία για την ομοφυλοφιλία. Ο φωτογράφος της Guardian Mathias Christensen συνάντησε άτομα που ανήκουν στη ΛΟΑΤ κοινότητα της αφρικανικής χώρας και που φοβούνται για τη ζωή τους, αν ο νόμος εφαρμοστεί.

Η ζωή των γκέι στην Ουγκάντα -σε φωτογραφίες Facebook Twitter
Ο «Bad Black» είναι ένας διαφυλικός άντρας που εργάζεται ως escort από τότε που η οικογένειά του τον έδιωξε από το σπίτι. Οι γείτονές του στο γκέτο της Καμπάλα απειλούν να του κάψουν το σπίτι στο οποίο συγκατοικεί με τρεις φίλους του σε ένα δωμάτιο. Έχει φυλακιστεί και βασανιστεί από την αστυνομία και ζει σε κατάσταση μόνιμου φόβου.
Η ζωή των γκέι στην Ουγκάντα -σε φωτογραφίες Facebook Twitter
Ο Brian ηγείται ενός γκέι πρότζεκτ, των Icebreakers. Η ακτιβιστική του ομάδα διευθύνει μια δωρεάν κλινική για ΛΟΑΤ άτομα και ένα μικρο καταφύγιο για όσους έμειναν άστεγοι. Έχει εγκαταλείψει το σώμα της εκκλησίας εξαιτίας της υποστηρικτικής της στάσης στο νομοσχέδιο «Σκοτώστε τους γκέι», αλλά ακόμα πιστεύει στο Θεό.
Η ζωή των γκέι στην Ουγκάντα -σε φωτογραφίες Facebook Twitter
Ο Ema και ο Simon είναι ζευγάρι και ζουν σε καταφύγιο για γκέι στην Καμπάλα. Οι οικογένειές τους τούς έδιωξαν όταν έμαθαν ότι είναι ομοφυλόφιλοι.
Η ζωή των γκέι στην Ουγκάντα -σε φωτογραφίες Facebook Twitter
H Cleo είναι τρανσέξουαλ, αλλά ζει λιγότερο επικίνδυνα από άλλες τρανς εξαιτίας της ορμονοθεραπείας που έχει βελτιώσει τη θηλυκή της εμφάνιση.
Η ζωή των γκέι στην Ουγκάντα -σε φωτογραφίες Facebook Twitter
Πέρσι η Καμπάλα είχε πολλά gay friendly μπαρ και κλαμπ. Σήμερα έχει απομείνει μόνο ένα και οι θαμώνες του είναι σίγουροι ότι θα κλείσει και αυτό αν περάσει ο νόμος.
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Μπανγκλαντές ως τη Μόρια και την Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Oliveya Myrah

Οι Αθηναίοι / Μπανγκλαντές / Μόρια / Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Ovileya Myrah

«Για πολύ καιρό ο κόσμος μόνο έπαιρνε από μένα. Τώρα προσπαθώ κι εγώ να κερδίσω πράγματα, να νιώσω ότι έχω μια θέση»: Η διερμηνέας και ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και σερβιτόρα στο Shamone είναι η Αθηναία της εβδομάδας. (Προσοχή: Το κείμενο περιλαμβάνει περιγραφές σεξουαλικής κακοποίησης και αυτοτραυματισμού.)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

Ελλάδα / Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

«Με την αναστολή των ενεργειών για τη λειτουργία του πρώτου Ξενώνα Φιλοξενίας ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από τη νέα δημοτική αρχή της Αθήνας, η κοινότητα μας παραμένει χωρίς κανένα δίκτυ στοιχειώδους προστασίας»
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Το ειχα δει πριν καιρο, είναι σχετικό ντοκιμαντέρ του BBC με τίτλο: The World's Worst Place To be Gay http://www.youtube.com/watch?v=fV0tS6G8NNUγια μένα αξίζει oscar το φίλμ και Νόμπελ ανδρείας οι μαχητές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά συνήθως το πέρνουν άλλοι.BTW αγαπητό Lifo, Θα άξιζε να κάνεις το film αυτό θέμα από μόνο του
Η εκκλησία στηρίζει το νομοσχέδιο «Σκοτώστε τους γκέι»...Τελικά η εκκλησία παντού τα ίδια σκατά είναι, όπως επίσης και εκείνοι την ακολουθούν.Φαρισαίοι και βρωμιάρηδες.Όταν βίαζαν τα παιδάκια στην Ιρλανδία, το Βατικανό έκανε τα στραβά μάτια.