Αυτό που θ' ακούς παντού αυτό το καλοκαίρι!

Αυτό που θ' ακούς παντού αυτό το καλοκαίρι! Facebook Twitter
0
  • Αφενός γιατί είναι, ή βρέθηκε, στο Νο 1 των πωλήσεων, ψηφιακών ή άλλων, περίπου 20 χωρών.
  • Γιατί το «Get Lucky», ένα συναρπαστικό leftover από τα χρόνια της disco, έγινε το πρώτο τραγούδι-μανία εδώ και χρόνια, χωρίς να φλερτάρει με το cult ή το trash. Απλώς επειδή είναι ωραίο και σου φτιάχνει αμέσως τη διάθεση, είτε είσαι πενηντάρης διανοούμενος είτε γκέι πασαλειμμένος με λάδι.
  • Επειδή η κουβέντα για το άλμπουμ και την αξία του φούντωσε, όχι μόνο στα social media, εκεί που κάθε μέρα πρέπει μια κουβέντα να φουντώσει, αλλά και στις παρέες, στα τραπεζάκια έξω, όπου καταναλώνεται αλκοόλ αυτό το καλοκαίρι.
  • Οι καλύτεροι γραφιάδες περί μουσικής, Έλληνες ή ξένοι, ίδρωσαν να ορίσουν γιατί αυτός ο δίσκος είναι –ή δεν είναι– ένα ορόσημο για το 2013 και τις προτιμήσεις του κοινού.
  • Γιατί το 2013, και με μία φοβερή οικονομική κρίση να έχει πέσει στα κεφάλια της generation jobless, η disco των Daft Punk, άλλοτε οργανική, όπως αυτή των Chic, κι άλλοτε computerized, όπως αυτή του Τζόρτζιο Μορόντερ, έχει τη δύναμη να συγκινήσει πιο πολύ από ανούσιες ασκήσεις στους υπολογιστές ή ιδρωμένες κι άσκοπες επιδόσεις στις κιθάρες, με τις φράσεις «Lose yourself to dance» και «We 're up all night to get lucky» να ακούγονται ως πρόσκληση σε ένα νέο «Καλοκαίρι της Αγάπης».
  • Eπειδή η disco είναι ένα είδος που το αγαπάει το 95% του ακροατηρίου, όταν ξυπνάει, στο αυτοκίνητο ή ενώ ετοιμάζεται να βγει βόλτα. Και ο δίσκος των Daft Punk περιέχει πολύ ear candy γι' αυτό το κοινό: όχι μόνο τα δύο κλασικά disco με τον Φάρελ Γουίλιαμς, το «Get Lucky» και το «Lose yourself to dance», αλλά και το επηρεασμένο από τα μιούζικαλ «Touch» με τον Πολ Γουίλιαμς, το γλυκύτατο, εφηβικό «Instant Crush», που το λέει ο Τζούλιαν Καζαμπλάνκας των Strokes, και το «Giorgio by Moroder», που είναι ένα θαύμα ηχητικής εξέλιξης και σασπένς, με τον ίδιο τον maestro να αφηγείται την ιστορία της ανακάλυψης της disco μουσικής.
Μουσική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο τελικά έχει ακυρωθεί ο Morrissey;

Μουσική / Morrissey: Η συναυλία ακυρώθηκε, το beef συνεχίζεται

Η πορεία ενός από τους πιο δημοφιλείς μουσικούς της εποχής μας έχει έχει στιγματιστεί από τις πολιτικές του τοποθετήσεις υπέρ ενός ακροδεξιού κόμματος, καθώς και από τις προκλητικές δηλώσεις του για ζητήματα όπως η μετανάστευση, η ισλαμοφοβία και η πολιτική ορθότητα. Το κοινό χωρίζεται στα δύο. Τι πιστεύει η κάθε πλευρά;
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Νταϊάνα Ρος, η βασίλισσα της μουσικής 

Μουσική / Νταϊάνα Ρος: «Θέλει χρόνο και δουλειά για να γίνεις Diva, δεν είναι τόσο απλό»

Μια από τις πιο μεγάλες τραγουδίστριες του πλανήτη, η ακαταπόνητη ερμηνεύτρια που με τη μαγνητική της παρουσία μαγεύει το κοινό, είναι ένα φαινόμενο πιο ασυνήθιστο από όσο νομίζετε. Έρχεται σε λίγες μέρες στην Αθήνα για μια μοναδική συναυλία.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
105’ με τον Rack

Μουσική / Rack: «Έχω φάει σφαλιάρες γιατί τις ζήταγα, αλλά η ζωή μου πλέον έχει αλλάξει»

Γιος του Λεκτικού Επεξεργαστή και με καριέρα που εκτοξεύτηκε νωρίς, ο δημοφιλής ράπερ έχει αλλάξει ρότα. Στα 25 του, πιο ήρεμος από ποτέ, απολαμβάνει μια φήμη που έφτασε μέχρι το Χόλιγουντ.
M. HULOT
Στην Κόνιτσα, σε ένα τριήμερο γλέντι με ρουμανικό fusion, ποντιακά και ηπειρώτικα

Μουσική / Στην Κόνιτσα, σε ένα τριήμερο γλέντι με ρουμανικό fusion, ποντιακά και ηπειρώτικα

Το ακριτικό διαβαλκανικό φεστιβάλ του Christopher King και της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση ξεσήκωσε για άλλη μια χρονιά άτομα κάθε ηλικίας και καταγωγής με παραδοσιακή μουσική απρόσμενη και συναρπαστική.
M. HULOT
Η ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη που έγινε λαϊκό ορατόριο από τον Μίκη Θεοδωράκη

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Η ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη που έγινε λαϊκό ορατόριο από τον Μίκη Θεοδωράκη

Η Ματούλα Κουστένη διερευνά τη σχέση του ποιητή με τον συνθέτη, την αφετηρία της δημιουργίας του μεγάλου έργου «Άξιον Εστί» και την πορεία του μέχρι την πρώτη ηχογράφηση.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Κι όμως, πέρασε μισός αιώνας από την αυγή των Talking Heads

Βιβλίο / Κι όμως, πέρασε μισός αιώνας από την αυγή των Talking Heads

Τέτοιες μέρες πριν από πενήντα χρόνια, το γκρουπ έκανε το ντεμπούτο του στην σκηνή του θρυλικού κλαμπ CBGB στη Νέα Υόρκη, κι ένα νέο βιβλίο ακολουθεί την πορεία τους από τις πρώτες τους ημέρες μέχρι το είδος εκείνο της επιτυχίας που συνήθως έρχεται με τα δικά της προβλήματα
THE LIFO TEAM
Νανά Τράντου: «Οι συναυλίες δεν θα πεθάνουν ποτέ, είναι μια εμπειρία»

Μουσική / Νανά Τράντου: «Οι συναυλίες δεν θα πεθάνουν ποτέ, είναι μια εμπειρία»

Η artistic και managing director της High Priority Promotions, η μόνη γυναίκα με αυτήν τη θέση στην Ελλάδα, μιλά για τις συναυλίες, τη μουσική σήμερα, τις αλλαγές σε καλλιτέχνες και κοινό και το Memory Corner με τα ιδιαίτερα vintage ρούχα, την άλλη μεγάλη της αγάπη.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Q Lazzarus: Tο τραγικό στόρι του θρυλικού κομματιού «Goodbye Horses».

Μουσική / Q Lazzarus: Tο τραγικό στόρι του θρυλικού κομματιού «Goodbye Horses»

Για χρόνια η Q Lazzarus του «Goodbye Horses», μία από τις πιο αδικημένες ερμηνεύτριες στην ιστορία της ποπ μουσικής, παρέμενε μια μυστηριώδης φιγούρα, τώρα όμως ένα μουσικό ντοκιμαντέρ φωτίζει τη ζωή της.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Eddie Dark: «Γράφω μουσική επειδή έχω σιχαθεί τα πάντα»

Μουσική / Eddie Dark: «Γράφω μουσική επειδή έχω σιχαθεί τα πάντα»

Από μικρός ένιωθε αποσυνάγωγος. Πιστεύει ότι τα κόμικς είναι η μόνη μορφή τέχνης που είναι τελείως αφιλτράριστη και πιστεύει ότι η γενιά του θα μείνει στην ιστορία ως η γενιά που έχασε τα καλά πράγματα στο τσακ. Ο μουσικός Eddie Dark είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
M. HULOT
Ερμής

Μουσική / Ermis: «Το τρέμολο του μπουζουκιού ήταν ο αγαπημένος μου ήχος από νιάνιαρο»

O περιζήτητος νέος συνθέτης που έχει συνεργαστεί με τον Good Job Nicky, τη Μαρίνα Σάττι, τη Χάρις Αλεξίου και τον Sidarta επαναπροσδιορίζει τον ήχο του μπουζουκιού και της κλασικής μουσικής με σεβασμό και τόλμη.
M. HULOT