MET GALA 2024

Gift guide: 45 εξαιρετικοί τίτλοι

Gift guide: 45 εξαιρετικοί τίτλοι Facebook Twitter
0

Σώτη Τριανταφύλλου - Σπάνιες Γαίες

Εκδόσεις Πατάκη

Σελ.: 320

Τιμή:  €15,00

Το δέκατο μυθιστόρημα της Σώτης Τριανταφύλλου για τη σκοτεινή σταλινική περίοδο και τα ηθικά διλήμματα του ανθρώπου που βαδίζει ανάμεσα στα ερείπια και ανάμεσα στις φρικαλεότητες του πολέμου και της ειρήνης.

Φρειδερίκος Νίτσε - Η φιλοσοφία στα χρόνια της αρχαιοελληνικής τραγωδίας

Μτφρ.: Βαγγέλης Δουβαλέρης

Εκδόσεις Gutenberg

Τιμή: €14,00

Με αυτό το κείμενο ο 25χρονος καθηγητής Φρειδερίκος Νίτσε αφηγείται την ιστορία των «πρώτων Ελλήνων φιλοσόφων», απ' τον Θαλή ως τον Σωκράτη, θέτοντας, παράλληλα, καίρια ερωτήματα που θα τον απασχολήσουν στα μετέπειτα έργα του. 

Edward Gorey - Το επιπληκτικό ποδήλατο

Μτφρ.: Σωτήρης Κακίσης

Εκδόσεις Άγρα

Σελ.: 80

Τιμή: €9,00

Ένα ταξίδι ξεκινά μια ωραία μέρα –ακριβώς μετά την Τρίτη και πριν από την Τετάρτη– όταν μπροστά στην  Έμπλυ και στον Γιούμπερτ παρουσιάζεται ένα καταπληκτικό όχημα. Ένα ταξίδι ατρόμητο, επικής μεγαλοπρέπειας.

Τζ. Κ. Ρόουλινγκ - Φανταστικά ζώα και πού βρίσκονται

Μτφρ.: Αικατερίνη Σταυρουλακάκη

Εκδόσεις Ψυχογιός

Σελ.: 136

Τιμή: €8,91

Σχεδόν σε κάθε σπιτικό μάγων της χώρας μας υπάρχει και ένα αντίγραφο του βιβλίου αυτού. Τώρα, και οι Μαγκλ έχουν πλέον την ευκαιρία να ανακαλύψουν πού ζει το Πεντάποδο, τι τρώει το Πάφσκιν και γιατί δεν είναι σοφό να αφήνουμε γάλα στη βεράντα για το Ναρλ.

Αρτούρο Πέρεθ-Ρεβέρτε - Το τανγκό της Παλιάς Φρουράς

Μτφρ.: Τιτίνα Σπερελάκη

Εκδόσεις Πατάκη

Σελ.: 608

Τιμή: €18,90

Το εντυπωσιακό μυθιστόρημα του Πέρεθ-Ρεβέρτε μιλά για τη συγκλονιστική ερωτική ιστορία δύο ανθρώπων, που αγκαλιάζει όμως το μεγαλείο της ζωής και της ιστορίας. Μέσα σε ένα βράδυ θα ζήσουν τη μεγάλη περιπέτεια της ζωής τους, έναν µεγάλο έρωτα που χρόνια αργότερα, και ενώ τα σύννεφα του πολέµου µαζεύονται απειλητικά, θα διεκδικήσει µια δεύτερη ευκαιρία...

Δημήτρης Στεφανάκης - Άρια, ο κόσμος από την αρχή

Εκδόσεις Ψυχογιός

Σελ.: 480

Τιμή: €15,93

Ένα μυθιστόρημα για τον παλιό κόσμο, που χάθηκε μέσα σε δύο διαδοχικούς παγκόσμιους πολέμους, και για τη μικρή ιστορία των απλών ανθρώπων που γράφεται στη σκιά των μεγάλων γεγονότων.

Ηλίας Πετρόπουλος - Παροιμίες του υποκόσμου

Εκδόσεις Νεφέλη

Σελ.: 49

Τιμή: €6,69

Η έρευνα του Ηλία Πετρόπουλου συνεχίζεται, μετά τα ρεμπέτικα τραγούδια, τα μικρά ρεμπέτικα, τη ρεμπετολογία, το άγιο χασισάκι, τον υπόκοσμο και καραγκιόζη, το μπουρδέλο, τους καπανταήδες και μαχαιροβγάλτες, και διάφορα σχετικά άρθρα.

Άρτεμις Κούπερ - Πάτρικ Λη Φέρμορ

Μτφρ.: Ηλίας Μαγκλίνης

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Σελ.: 651

Τιμή: €20,99

Ο Βρετανός Πάτρικ Λη Φέρμορ (1915-2011) θεωρείται ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός συγγραφέας της εποχής μας και μια θρυλική φυσιογνωμία που συνέδεσε τη ζωή του με την Ελλάδα. Μια ακαταμάχητη αφήγηση μιας ζωής περιπέτειας, πολυμάθειας, γενναιότητας και γοητείας, δοσμένη με βαθιά γνώση και αγάπη από την προσωπική φίλη του, Άρτεμις Κούπερ.

Γιάννης Ευσταθιάδης - 100

Εκδόσεις Μελάνι

Σελ.: 190

Τιμή: €14,00

Εκατό. Μια λέξη, ένας αριθμός, συχνά ένα σύμβολο. Το βιβλίο αυτό διαχειρίζεται το «100» σε όλες τις πιθανές εκφάνσεις του. Μικρά διηγήματα, ιστορίες, περιστατικά, ενσταντανέ, διάλογοι του παρόντος, αλλά και του μέλλοντος, και, βέβαια, του παρελθόντος με ιστορικά πρόσωπα που διαθέτουν μεγάλη ποικιλία ύφους και ηχοχρωμάτων, συνδυάζοντας τον ρεαλισμό με το παράλογο.

Ζοζέ Σαραμάγκου - Ο Φωταγωγός

Μτφρ.: Αθηνά Ψυλλιά

Εκδόσεις Καστανιώτη

Σελ.: 304

Τιμή: €16,00

Η γραφή, τα θέματα και οι εμμονές του συγγραφέα όπως τον γνωρίσαμε στο ώριμο έργο του υπάρχουν σπερματικά σ' αυτό το βιβλίο-πολυκατοικία με τα κεφάλαια-διαμερίσματα, ενώ κάνει εντύπωση ένα φλερτ του συγγραφέα με κάποιες ψυχαναλυτικές ιδέες που δεν φαίνεται να τον ενδιαφέρουν στο μετέπειτα έργο του.

Μαρκ Τουέιν - Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ

Μτφρ.: Παλμύρα Ισμυρίδου

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Σελ.: 455

Τιμή: €14,00

Ένα αγόρι ορφανό, που έχει φιλία με τον αλήτη της πόλης, που το σκάει από το σπίτι, που ονειρεύεται τον μεγάλο κόσμο, που δεν διστάζει να κοροϊδέψει προκειμένου να πετύχει τους στόχους του, που ερωτεύεται και κάνει θυσίες για το κορίτσι του. Είναι το πρώτο «καλό κακό παιδί» της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

David Gibbins - Total War Rome: Καταστρέψτε την Καρχηδόνα

Μτφρ.: Αναστασία Καλλιοντζή

Εκδόσεις Διόπτρα

Σελ.: 488

Τιμή: €14,90

Ο Φάβιος προσπάθησε να ανακαλέσει στη μνήμη του αυτό που του είχε πει ο γερο-εκατόνταρχος Σκιπίων για τη μάχη: «Δεν θα βλέπεις τίποτε άλλο παρά μόνο μία δίοδο εμπρός σου και αυτή η δίοδος θα γίνει ολόκληρος ο κόσμος σου. Καθάρισέ την από τους εχθρούς, και μπορεί να καταφέρεις να γλιτώσεις».

Γιάννα Κατσόβσκα-Μαλιγκούδη - Η Μεσαιωνική Ρωσία

Εκδόσεις Gutenberg

Τιμή: €15,00

Η συγγραφέας επιχειρεί μια ιστορική αναδρομή στην πορεία της Ρωσίας από τη δημιουργία του πρώτου ρωσικού κράτους μέχρι την άνοδο στον θρόνο της δυναστείας των Ρομανόφ. Από την αποδοχή της ορθόδοξης πίστης από το Βυζάντιο έως την επικυριαρχία των Μογγόλων, την αποτίναξη του μογγολικού ζυγού και τη διεργασία αυτοπροσδιορισμού για τον ρόλο του ρωσικού κράτους στην ιστορία.

Arja Saijonmaa - Μια νέα γυναίκα αποκαλύπτεται - Η συνάντηση με τον Μίκη

Μτφρ.: Ακριβή Κονιδάρη

Εκδόσεις ΙΑΝΟS

Σελ.: 408

Τιμή: €15

Σε αυτήν τη γλαφυρή αυτοβιογραφική ιστορία η Arja αναφέρεται στον χρόνο (1970) που συνάντησε στη Φινλανδία τον άντρα που επρόκειτο να αλλάξει και την καριέρα και τη φιλοσοφία της για τη ζωή, τον παγκοσμίου φήμης  Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Γιάννης Σερβετάς - Προσωπικό ημερολόγιο ανεκδοτολόγιο 2014

Εκδόσεις ΙΑΝΟS

Σελ.: 400

Τιμή: €17,80

«Στο φετινό ημερολόγιο συμμετέχουν μάγοι, φακίρηδες, τσαρλατάνοι που εξαφανίζουν τους μισθούς και τις ζωές μας. Κλόουν σε θέσεις-κλειδιά, που μας κάνουν να γελάμε και να κλαίμε με τις αποφάσεις τους. Ακροβάτες που βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές τους για το μεροκάματο, και στον ρόλο του θηριοδαμαστή το ΔΝΤ (...)».

Σέριλ Στρέιντ - Άγρια

Εκδόσεις Key Books

Σελ.: 416

Τιμή: €18,80

Η Σέριλ νιώθει πως έχει χάσει τα πάντα. Ξεκινά ολομόναχη μια πεζοπορία 1.800 χιλιομέτρων μέσα στην άγρια φύση της Αμερικής. Βιώνει μια απίστευτη περιπέτεια γεμάτη κινδύνους, φλερτ, ανατροπές και χιούμορ, για να καταφέρει τελικά, δαμάζοντας τους φόβους της, να βρει τον εαυτό της και την ευτυχία.

Άλκη Ζέη - Το καπλάνι της βιτρίνας

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Σελ.: 258

Τιμή: €13,30

«Η Άλκη Ζέη πρέπει, νομίζω, να χαιρετισθεί ως συγγραφικό φαινόμενο. Το βιβλίο, με τη φυσική, αβίαστη πορεία του –γελάς σε κάθε σελίδα–, φωτίζει και διδάσκει. Βάζει το δάχτυλο πάνω στις πληγές που χρόνια δυναστεύουν και τυραννούν την ελληνική ζωή». (Έλλη Αλεξίου)

Γκράχαμ Σουίφτ - Μακάρι να ήσουν εδώ

Μτφρ.: Θωμάς Σκάσσης

Εκδόσεις Βιβλιοπωλείον της Εστίας

Σελ.: 413

Τιμή: €21,00

Με αφορμή την ιστορία δύο οικογενειών κτηνοτρόφων από το Ντέβον της Αγγλίας που πλήττονται καίρια τη δεκαετία του '90, ο Σουίφτ πλέκει δεξιοτεχνικά τον ιστό των γονικών, συζυγικών και αδελφικών σχέσεων, αποτυπώνοντας ταυτόχρονα τις ψυχολογικές αλλαγές που επιφέρει μια κρίση.

Αρίστος Δοξιάδης - Το αόρατο ρήγμα - Θεσμοί και συμπεριφορές στην ελληνική οικονομία

Εκδόσεις Ίκαρος

Σελ.: 323

Τιμή: €14,90

Ο Δοξιάδης, με απλή ορολογία, περιγράφει τη μετάβαση από τη στρεβλή ευμάρεια της Μεταπολίτευσης σε μια παραγωγική κι εξωστρεφή ανάπτυξη για τη διαμόρφωση της οικονομίας που αναδύεται. 


Πάτρικ Λη Φέρμορ - Η πορεία προς την Κωνσταντινούπολη

Μτφρ.: Μ. Βοσταντζή, Ν. Κούτρας

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Σελ.: 785

Τιμή: €15,50

Ο σερ Πάτρικ Λη Φέρμορ θεωρείται ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός συγγραφέας της εποχής μας και συνέδεσε τη ζωή του με την Ελλάδα. Οι περιπλανήσεις του ξεκινούν από τα 18 του, όταν, αντί να ακολουθήσει στρατιωτική σταδιοδρομία, πέρασε τη Μάγχη και ξεκίνησε να διασχίσει την Ευρώπη με τα πόδια, με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Austin Kleon - Κλέψε σαν καλλιτέχνης

Εκδόσεις Key Books

Σελ.: 160

Τιμή: €11,00

Δεν χρειάζεται να είσαι ιδιοφυΐα, το μόνο που χρειάζεται είναι να είσαι ο εαυτός σου. Αυτό είναι το μήνυμα του Austin Kleon, ενός νεαρού συγγραφέα και καλλιτέχνη που γνωρίζει πως η δημιουργικότητα είναι παντού και είναι για όλους. Ένα μανιφέστο που θα φέρει τους αναγνώστες σε επαφή με τη δημιουργική τους πλευρά.

Paul Guyer - Καντ

Μτφρ.: Γιώργος Μαραγκός

Εκδόσεις Gutenberg

Τιμή: €40,00

Στο βιβλίο αυτό ο Πολ Γκάιερ, διακεκριμένος μελετητής του Εμάνουελ Καντ, του φιλόσοφου που άσκησε τη μεγαλύτερη επίδραση την περίοδο του Διαφωτισμού, επιχειρεί την ανάλυση της καντιανής έννοιας για την ανάπτυξη της αυτονομίας του ανθρώπου, ενώ παράλληλα ανοίγει τον δρόμο για τη μελέτη και κατανόηση όλων των κύριων πτυχών της σκέψης του φιλοσόφου.

Μιχάλης Σπέγγος - Ανεμόσκαλα

Εκδόσεις Διόπτρα

Σελ.: 362

Τιμή: €14,90

«Περπατάω στους δρόμους και βλέπω γύρω μου ένα πλήθος που σιχαίνομαι. Στις δημόσιες υπηρεσίες μου ζητούν μίζα και με βρίζουν, οι γιατροί μου ζητούν φακελάκι και με εξευτελίζουν, οι αστυνομικοί με δέρνουν, οι νεόπλουτοι με δέρνουν... και ξαφνικά όλοι αυτοί γίνονται σύντροφοι συμπολεμιστές, οι εκπρόσωποι του καλού. Ε όχι, ρε γαμώτο μου, σε κανέναν πόλεμο και με κανέναν!».


Chevy Stevens - Σε βλέπω

Μτφρ.: Φωτεινή Πίπη

Εκδόσεις Διόπτρα

Σελ.: 494

Τιμή: €16,90

Η ψυχίατρος Ναντίν Λαβουά εργάζεται παθιασμένα με ανθρώπους από διαλυμένες οικογένειες, ενώ η ίδια προσπαθεί να αγνοήσει τα δικά της απειλητικά εσωτερικά κενά. Όταν όμως εισάγεται στην Εντατική μια νεαρή γυναίκα, συνειδητοποιεί πως οι ιστορίες τους έχουν ανησυχητικές ομοιότητες. Μα, γιατί δεν θυμάται; Γιατί στο άκουσμα του ονόματος «Άαρον Κουίν» η Ναντίν παραλύει;

Honoré De Balzac - Ένα πάθος στην έρημο

Μτφρ.: Σοφία Διονυσοπούλου

Εκδόσεις Άγρα

Σελ.: 32

Τιμή: €7,00

«... Εκείνη τη στιγμή, η λεοπάρδαλη έστρεψε το κεφάλι προς το μέρος του και τον κοίταξε επίμονα δίχως να κινηθεί. Η σκληρότητα του μεταλλικού της βλέμματος και η ανυπόφορη καθαρότητα του έκαναν τον Προβηγκιανό να ριγήσει, ιδίως όταν το ζώο προχώρησε προς το μέρος του· την κοίταξε όμως κοροϊδευτικά και παραφυλώντας τη σαν να ήθελε να τη μαγνητίσει, την άφησε να τον πλησιάσει...».

Μο Υαν - Αλλαγή

Μτφρ.: Παλμύρα Ισμυρίδου

Εκδόσεις Άγρα

Σελ.: 120

Τιμή: €12,50

Ο πιο σημαντικός μυθιστοριογράφος της Κίνας, Μο Γιαν, μεταβαίνει πίσω-εμπρός στον χρόνο κι έχοντας επίκεντρο ασήμαντα γεγονότα και ανθρώπους της καθημερινότητας δίνει ζωή στην ιστορία, περιγράφοντας τις επιπτώσεις συνταρακτικών γεγονότων στη ζωή του μέσου πολίτη.

Νάνος Βαλαωρίτης - Ή του ύψους ή του βάθους

Εκδόσεις Ψυχογιός

Σελ.: 216

Τιμή: €11,97

Άρθρα, γραμμένα σε μια εποχή μεγάλης ταπείνωσης ηθικής, οικονομικής, πολιτιστικής και πολιτικής, με αναπάντεχα φαινόμενα, αντιμετωπίζουν την κατάσταση με την ειρωνεία του σαρκασμού, την ψύχραιμη κριτική ή φανταστικό παιχνίδι, που είναι ίσως η καλύτερη άμυνα και αντεπίθεση σε μια δύσκολη έως τραγική περίσταση.

Χαρούκι Μουρακάμι - Τις μικρές ώρες

Μτφρ.: Μαρία Αργυράκη

Εκδόσεις Ψυχογιός

Σελ.: 240

Τιμή: €12,96

Το χιούμορ, η οξύνοια και η γνωστή διορατικότητα του μεγάλου Ιάπωνα συγγραφέα σμίγουν με μια πνευματικότητα σπάνια και με έναν λόγο διακριτικό περί ήθους, και δίνουν ακόμα ένα αριστούργημα, σύντομο, άκρως ιδιαίτερο και, ως συνήθως, απολαυστικό.


Charles Robert Maturin - Μέλμοθ ο Περιπλανώμενος

Μτφρ.: Χαρά Σύρου

Εκδόσεις Gutenberg

Τιμή: €35,00

Ο ήρωας του βιβλίου, ο Μέλμοθ, είναι ένας από τους πιο διαβολικούς χαρακτήρες στην παγκόσμια λογοτεχνία. Έχοντας ανταλλάξει την ψυχή του για την αθανασία, ταξιδεύει στους αιώνες κι εκλιπαρεί να αναλάβει κάποιος άλλος αντ' αυτού τη συμφωνία με τον διάβολο.

Γιάννης Ξανθούλης - Κωνσταντινούπολη των ασεβών μου φόβων

Εκδόσεις Διόπτρα

Σελ.: 288

Τιμή: €14,90

«Η Πόλη αλλιώς. Σε αυτήν τη νέα έκδοση-εκδοχή περιλαμβάνεται το αρχικό κείμενο της Κωνσταντινούπολης - Των ασεβών μου φόβων, αλλά και η συνέχειά του. Δηλαδή, οι περιπλανήσεις και οι εμπειρίες μετά το 2008 σε αυτή την πόλη που με φορτίζει σταθερά με ανίατη νοσταλγία» Γ.Ξ.

Λουκιανός Χασιώτης - Τα παιδιά του Εμφυλίου

Εκδόσεις Βιβλιοπωλείον της Εστίας

Σελ.: 371

Τιμή: €17,00

Το βιβλίο προσεγγίζει συγκριτικά τις πολιτικές που ακολούθησαν οι αντίπαλοι στον ισπανικό και τον ελληνικό εμφύλιο για τα παιδιά-θύματα του πολέμου. Παρουσιάζει τις πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες μέσα από τις οποίες γεννήθηκαν και εξελίχθηκαν η «Κοινωνική Πρόνοια» στην Ισπανία και ο «Έρανος της βασίλισσας» στην Ελλάδα.

Πάνος Λουκάκος - Η αθέατη όψη

Εκδόσεις Βιβλιοπωλείον της Εστίας

Σελ.: 200

Τιμή: €14,00

Το βιβλίο του Πάνου Λουκάκου χαρτογραφεί επιτυχώς τον χώρο της πολιτικής και του Τύπου από το 1970 έως το 2000. Ο συγγραφέας του, διαπρεπής δημοσιογράφος που έζησε από την πρώτη γραμμή τα γεγονότα σε συνεχή επαφή με τους πρωταγωνιστές, καταθέτει τη μαρτυρία του για όσα εξ ιδίας αντιλήψεως γνωρίζει.

Μιχάλης Γκανάς - Ποιήματα 1978-2012

Εκδόσεις Μελάνι

Σελ.: 280

Τιμή: €17,00

Η ποίηση του Γκανά μας θυμίζει ότι στις μεγάλες της στιγμές η ελληνική ποίηση ήταν ταυτόχρονα η τέχνη του Εγώ και του Εμείς, του ανθρώπου και του φυσικού κόσμου, υποδεικνύοντας έναν δρόμο ώστε αυτή πάλι σήμερα να αφήσει πίσω της την αυτάρεσκη ιδιώτευση των τελευταίων δεκαετιών και να επανέλθει στην Πολιτεία και στην Αγορά.

Iούλιος Βερν - Ταξίδι στο κέντρο της Γης

Μτφρ.: Βασιλική Κοκκίνου

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Σελ.: 489

Τιμή: €14,40

Όλα τα βιβλία του Βερν είναι από μόνα τους ταξίδια. Το πιο εντυπωσιακό, αυτό που ξεκινάει για τα βάθη του κινδύνου κι επιστρέφει με τον πιο αναπάντεχο τρόπο πίσω στη λεπτή αλλά ασφαλή επιφάνεια της ζωής, είναι το Ταξίδι στο κέντρο της Γης!

Ζέιντι Σμιθ - Στην καρδιά της πόλης

Μτφρ.: Ιωάννα Ηλιάδη

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Σελ.: 451

Τιμή: €17,70

Η Ζέιντι Σμιθ παρακολουθεί τέσσερις νέους ανθρώπους που προσπαθούν να ζήσουν την ενήλικη ζωή τους στο Λονδίνο: ένα μέρος σύνθετο, όμορφο όσο και απάνθρωπο. Ένα μυθιστόρημα που κυλάει σαν τον υδράργυρο και πάλλεται σαν την ίδια την πόλη.

Arthur Schopenhauer - Περί ανάγνωσης και βιβλίων

Εκδόσεις Άγρα

Μτφρ.: Γιάννης Καλιφατίδης

Σελ.: 32

Τιμή: €7,00

Πρόκειται για έναν ευφυή σχολιασμό πάνω στα κοινότοπα ή κακά βιβλία και στην άχρηστη φιλαναγνωσία, που σίγουρα θα εκπλήξει τον αναγνώστη για την αναλογία της σημερινής βιβλιοαγοράς και της αναγνωστικής συμπεριφοράς.

Άλαν Χόλινγκχερστ - Το παιδί του ξένου

Μτφρ.: Αντώνης Καλοκύρης

Εκδόσεις Καστανιώτη

Σελ.: 560

Τιμή: €20,00

Ο Χόλινγκχερστ αποκαλύπτει τις κρυφές επιθυμίες μας μπροστά στα αναπάντεχα γεγονότα και στις εκπλήξεις του χρόνου, δίνοντας ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία.

Χρήστος Γιανναράς - Σχεδίασμα εισαγωγής στη φιλοσοφία

Εκδόσεις  Ίκαρος

Σελ.: 493

Τιμή: €25,00

Η επανέκδοση αυτή, από το 1980, πραγματεύεται τη σχέση-αναμέτρηση του ελληνισμού με τη Δύση. Το κλασικό πλέον βιβλίο έχει στόχο να υπηρετήσει κάθε Έλληνα που αναλαμβάνει να εκπροσωπήσει τη χώρα μας, αλλά και όποιον πιστεύει πως η ελληνικότητα είναι ακόμα πρόταση «νοήματος» που ενδιαφέρει επικαιρικά και πανανθρώπινα.

Σοφία Κολοτούρου - Τα επτά πρόσωπα της κώφωσης

Εκδόσεις Gutenberg

«Αγαπητοί φίλοι που βρίσκεστε σήμερα εδώ, θεωρώ πως πλέον έχετε όλοι κατανοήσει ότι η κώφωση σήμερα, το 2030, δεν μπορεί να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά που είχε στο παρελθόν. Είμαστε εδώ μαζεμένοι όλοι όσοι αντιπροσωπεύουμε και τους επτά διαφορετικούς δρόμους που μπορούσε να έχει ο καθένας μας μεγαλώνοντας... Τώρα, πια, οι νέοι μας είναι βαρήκοοι, οι κωφοί δεν υπάρχουν πλέον».

Ιωάννα Καρυστιάνη - Μικρά Αγγλία

Εκδόσεις Καστανιώτη

Σελ.: 368

Τιμή: €15,00

H ιστορία διαθέτει ναυτικό φυλλάδιο και ταξιδεύει επί μία εικοσαετία μεταφέροντας θαλασσοφαγωμένους άντρες και θαλασσοφαγωμένες γυναίκες στους μεγάλους ή ασήμαντους πλόες της ζωής, από τη Σουραμπάγια στα βυσσινοχώραφα της Άνδρου, από τα τζενεραλάδικα και τα υπερωκεάνια στη χρυσαφένια αμμουδιά του Nειμποριού και στις ασκήσεις μελαγχολίας μιας παρέας κοριτσιών.

Αλμπέρ Καμύ - Γράμματα σ' έναν φίλο Γερμανό

Μτφρ.: Ν. Καρακίτσου-Ντουζέ, Μ. Κασαμπαλόγλου-Ρομπλέν

Εκδόσεις Πατάκη

Σελ.: 96

Τιμή:  €5,50

«Μισώ µόνο τους δηµίους. Κάθε αναγνώστης που θα θελήσει να διαβάσει τα "Γράµµατα σ' έναν φίλο Γερµανό" µε αυτή την οπτική, δηλαδή ως ντοκουµέντο του αγώνα ενάντια στη βία, θα παραδεχτεί πως τώρα µπορώ να πω ότι δεν απαρνιέµαι ούτε µία λέξη τους», Α.Κ. (1948) 

Τζ. Κ. Ρόουλινγκ - Το Κουίντιτς ανά τους αιώνες

Εκδόσεις Ψυχογιός

Σελ.: 128

Τιμή: €8,91

Η έκδοση αυτή αποτελεί ανατύπωση από το αντίγραφο της Βιβλιοθήκης του «Χόγκουαρτς», που το συμβουλεύονται οι νεαροί οπαδοί του Κουίντιτς σε καθημερινή βάση. Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στη φιλανθρωπική οργάνωση Κόμικ Ριλίφ.

Αλεξάντρ Γκριν - Τα πορφυρά πανιά

Εκδόσεις Κίχλη

Σελ.: 208

Η νουβέλα υιοθετεί την τεχνική της παραβολής και την ατμόσφαιρα του παραμυθιού για να αφηγηθεί μια μυθική ιστορία αγάπης μεταξύ των δύο νεαρών ηρώων και την πορεία προς την εκπλήρωση του έρωτά τους, μέσα από λαμπρές περιγραφές της φύσης και αρχετυπικούς συμβολισμούς.

Βιβλίο
0

MET GALA 2024

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Υπάρχει η βουλιμική, υπάρχει και η ανάγνωση dégustation. Προτιμώ τη δεύτερη»

The Book Lovers / «Υπάρχει η βουλιμική, υπάρχει και η ανάγνωση dégustation. Προτιμώ τη δεύτερη»

Ο Νίκος Μπακουνάκης συζητάει με τον Νίκο Τσούχλο, πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ωδείου Αθηνών και αναπληρωτή καθηγητή στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, για το αναγνωστικό του εκκρεμές.
THE LIFO TEAM
σταινμπεκ

Σαν Σήμερα / Σαν σήμερα το 1940 «Τα σταφύλια της οργής», το magnum opus του Τζον Στάινμπεκ, τιμάται με το βραβείο Πούλιτζερ

Στο δημοφιλέστερο βιβλίο του, που τιμήθηκε με το βραβείο Πούλιτζερ σαν σήμερα το 1940, ο Στάινμπεκ αποτυπώνει την ψευδαίσθηση του αμερικανικού ονείρου κατά την περίοδο της μεγάλης οικονομικής ύφεσης.
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ
Με το καινούργιο κοστούμι Ραλφ Λόρεν

Βιβλίο / Ο Σαλμάν Ρούσντι έζησε για να ξαναβάλει κοστούμι Ραλφ Λόρεν

Τα πιο κρίσιμα 27 δευτερόλεπτα της ζωής του, η δολοφονική επίθεση που δέχτηκε το 2022 σε ένα κέντρο για συγγραφείς στη Νέα Υόρκη αποτελεί τον πυρήνα του αυτοβιογραφικού βιβλίου του «Μαχαίρι».
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΥΝΑΚΗΣ
Πολ Όστερ (1947-2024): Ο Mr. Vertigo των ονειρικών μας κόσμων

Απώλειες / Πολ Όστερ (1947-2024): Ο Mr. Vertigo των ονειρικών μας κόσμων

Η ζωή και το έργο του σπουδαίου Αμερικανού συγγραφέα που στις σελίδες του κατάφερε να συνδυάσει τη μαγεία των Γνωστικών με την περιπέτεια της περιπλάνησης και τη νουάρ ατμόσφαιρα με τα πιο ανήκουστα αυτοβιογραφικά περιστατικά.
ΤΙΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ
Πέτρος Μάρκαρης: «Η Αθήνα της μιας διαδρομής»

Το πίσω ράφι / «Η Αθήνα της μιας διαδρομής»: Η περιήγηση του Πέτρου Μάρκαρη στις γειτονιές από τις οποίες περνά ο Ηλεκτρικός

Η διαδρομή Πειραιάς - Κηφισιά δεν είναι απλώς ο συντομότερος δρόμος για ν’ ανακαλύψει κανείς την Αθήνα, αλλά κι ο προσφορότερος για να διεισδύσει στην κοινωνική της διαστρωμάτωση.
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ
Μαρία Κομνηνού: «Ο Κάφκα και ο Μελβίλ με συνδέουν με τη μητέρα μου»

The Book Lovers / Μαρία Κομνηνού: «Ο Κάφκα και ο Μελβίλ με συνδέουν με τη μητέρα μου»

Ο Νίκος Μπακουνάκης συζητά με την πρόεδρο του ΔΣ της Ταινιοθήκης της Ελλάδας και ομότιμη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για τις «διαδρομές» που κάνει από τα βιβλία στο σινεμά και από το σινεμά στα βιβλία.
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΥΝΑΚΗΣ
Ο Καβάφης στην Αθήνα

Σαν Σήμερα / Η ιδιαίτερη, «περίπλοκη και κάπως αμφιλεγόμενη» σχέση του Καβάφη με την Αθήνα

Σαν σήμερα το 1933 πεθαίνει ο Καβάφης στην Αλεξάνδρεια: Η έντονη και πολυκύμαντη σχέση του με την Αθήνα αναδεικνύεται στην έκθεση του νεοαφιχθέντος Αρχείου Καβάφη στη Φρυνίχου.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Παπαδιαμάντης και η αυτοκτονία στη λογοτεχνία

Βιβλίο / Ο Παπαδιαμάντης και η αυτοκτονία στη λογοτεχνία

Το ημιτελές διήγημα «Ο Αυτοκτόνος», στο οποίο ο συγγραφέας του βάζει τον υπότιτλο «μικρή μελέτη», μας οδηγεί στο τοπίο του Ψυρρή στο τέλος του 19ου αιώνα, κυρίως όμως στο ψυχικό τοπίο ενός απελπισμένου και μελαγχολικού ήρωα.
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΥΝΑΚΗΣ
Ο ιερός και βλάσφημος συγγραφέας Πέδρο Αλμοδόβαρ

Βιβλίο / Ο ιερός και βλάσφημος συγγραφέας Πέδρο Αλμοδόβαρ

Για πρώτη φορά κυκλοφορούν ιστορίες από το αρχείο του Πέδρο Αλμοδόβαρ με τον τίτλο «Το τελευταίο όνειρο», από τις αρχές της δεκαετίας του ’60 μέχρι σήμερα, συνδέοντας το ιερό με το βέβηλο, το φανταστικό με το πραγματικό και τον κόσμο της καταγωγής του με τη λάμψη της κινηματογραφίας.
ΤΙΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ