
Σήμερα και αύριο στις 21:00 το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης θα φιλοξενήσει την ομάδα blitz, η οποία θα παρουσιάσει τον ΓΑΛΑΞΙΑ. Πρόκειται για μια 4ωρη performance που είχε παρουσιαστεί πρώτη φορά στην Αθήνα, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
"Ο ΓΑΛΑΞΙΑΣ είναι μια τετράωρη παρέλαση ανθρώπων, πραγμάτων, ιδεών, αντικειμένων,κινημάτων, εκφράσεων και λέξεων που έχουν χαθεί."
"Στη σκηνή, 8 ηθοποιοί πίνουν μαζί με τους θεατές και θυμούνται ανθρώπους που πέθαναν, ιδέες που ξεχάστηκαν, αντικείμενα που έπεσαν σε αχρηστία ή που ξεπεράστηκαν από την εποχή, λέξεις και εκφράσεις που πλέον δεν χρησιμοποιεί κανείς. Μια αφήγηση που διασχίζει ολόκληρη την ιστορία του ανθρώπινου είδους και του ανθρώπινου πνεύματος και μετακινείται εν ριπή οφθαλμού από τη συγκίνηση στη γελοιότητα, από το φτηνό στο σημαντικό, από το χυδαίο στο ποιητικό."
Η ώρα προσέλευσης και αποχώρησης για το κοινό είναι ελεύθερη. Δεν υπάρχει διάλειμμα, έτσι οι είσοδοι και οι έξοδοι των θεατών γίνονται κατά βούληση και σύμφωνα με τις ανάγκες του καθενός.
Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στην σελίδα του ΜΜΣΤ στο facebook.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ! /
Ο ΓΑΛΑΞΙΑΣ στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Εξαφάνιση 16χρονης: Η αφαίρεση επιμέλειας, ο «αυστηρός» πατέρας και ο ετεροθαλής αδελφός στη Γερμανία
Φάρμακο για τον καρκίνο του προστάτη που παρατείνει τη ζωή θα διατεθεί στην Αγγλία
«Να γίνει η 52η πολιτεία των ΗΠΑ»: Σάλος στην Ισλανδία με σχόλιο του υποψήφιου πρέσβη
Ο Βίγκο Μόρτενσεν εμφανίστηκε στα γυρίσματα του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» με μαυρισμένο μάτι μετά από ατύχημα στο σερφ
Ιράν: Μειωμένες οι διαδηλώσεις μετά τη φονική καταστολή - Ο Παχλαβί ζητά από τη διεθνή κοινότητα να εντείνει την πίεση
σχόλια