ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ

 

 

 

Παίζουν με τη σειρά που ακούγονται:

Ντίνα Γιαννακού, Ειρήνη Κουμαριανού, Γιάννης Γκιωνάκης, Άννα Παϊτατζή, Νίκος Παγκράτης, Θόδωρος Δημήτριεφ, Θόδωρος Κατσαδράμης, Κική Ρέππα, Σταύρος Ξενίδης, Στέλιος Δρίβας

Σκηνοθεσία: Βίκτωρ Παγουλάτος

 

Η Μαντάμ Σουσού ανέβηκε πρώτη φορά στο θέατρο το 1942, στο μέσο της γερμανικής Κατοχής. Ο Ψαθάς έδωσε στην Κυρία Κατερίνα τη "Μαντάμ Σουσού", μια θεατρική απόδοση της γνωστής ηρωίδας σειράς ευθυμογραφημάτων, η "σνομπαρία" του Μπίθουλα, που πάντα ονειρευόταν να ζήσει τη μεγάλη ζωή στο Κολωνάκι μέχρι που τελικά το κατάφερε, για ν' αποδειχθεί στο τέλος θύμα εξαπάτησης, αποτέλεσμα της ελαφρότητας και της μεγαλομανίας της.

 

Το 1948 η "Μαντάμ Σουσού" μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με πρωταγωνίστρια τη Μαρίκα Νέζερ. Στο πλευρό της οι Βασίλης Λογοθετίδης (Παναγιωτάκης), Γιώργος Παππάς (Καντακουζηνός), Χρήστος Τσαγανέας, Μίμης Φωτόπουλος, Ντίνος Ηλιόπουλος, Ελένη Χατζηαργύρη κ.ά. Δυστυχώς, η κινηματογραφική "Μαντάμ Σουσού" δεν διασώζεται.

 

Η Άννα Παϊτατζή ενσάρκωσε το 1972 το ρόλο της Μαντάμ Σουσούς στην πρώτη τηλεοπτική σειρά που βασίστηκε στο σενάριο του Δημήτρη Ψαθά. Ο ίδιος ο Δημήτρης Ψαθάς ήταν απόλυτα ευχαριστημένος με τον τρόπο που ενσάρκωνε την ηρωίδα των ευθυμογραφημάτων του η Άννα Παϊτατζή.

 

Η ηρωίδα αγαπήθηκε πολύ και έγινε βιβλίο που εξαντλήθηκε και δεν επανεκδόθηκε μέχρι το 1977, οπότε ο Ψαθάς κατόπιν πιέσεων των εκδοτών αλλά και του κόσμου κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση με τη σημείωση στο οπισθόφυλλο, ότι ήλπιζε η ηρωίδα του να τον άφηνε πια ήσυχο....

 

Το θέατρο στο ίντερνετ: Η Μαντάμ Σουσού του Δημήτρη Ψαθά
Ο Ψαθάς υποκλίνεται στην πρεμιέρα της θεατρικής «Μαντάμ Σουσούς» στην οποία πρωταγωνίστρια ήταν η μοναδική Κυρία Κατερίνα.