Η ζημιά για την Όπερα του Παρισιού αναμένεται ότι θα φτάσουν φέτος στα 40 εκατομμύρια ευρώ, προειδοποίησε ο διευθυντής της, σημειώνοντας ότι μπορεί να μην ανοίξει πριν από το 2021.

 

Η Όπερα του Παρισιού φέτος επλήγη αρχικά από την απεργία για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, ενώ ακολούθησε η πανδημία του κορωνοϊού που την ανάγκασε να ρίξει ξανά αυλαία τον Μάρτιο, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.

 

Αν οι κανονισμοί για την τήρηση αποστάσεων δεν αρθούν πριν από τον Σεπτέμβριο, τότε θα είναι πιο λογικό να παραμείνει κλειστή η όπερα φέτος και να γίνουν οι εργασίες που είχαν σχεδιαστεί για το 2021, δήλωσε ο διευθυντής, Στεφάν Λισνέρ.

 

Παράλληλα σχολίασε ότι είναι ανεφάρμοστες οι προτεινόμενες οδηγίες για χρήση μάσκας από τους θεατές, όπως και να κάθονται σε απόσταση 2 μέτρων ο ένας από τον άλλο. «Απλά δεν είναι εφικτό», τόνισε, αναφερόμενος στη σύσταση για δύο άδεια καθίσματα ανάμεσα στους θεατές.

 

«Πώς θα βάλεις 2.700 ανθρώπους στην Όπερα της Βαστίλης ενώ θα τηρείς τις αποστάσεις; Τι θα κάνουμε για τις τουαλέτες και με την ορχήστρα;», διερωτήθηκε ο Λισνέρ. «Είναι αδύνατο. Το να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας επί σκηνής θα σήμαινε να πρέπει να επανεξετάσουμε πλήρως τις παραγωγές», συμπλήρωσε.

 

Πάντως, σημείωσε ότι παρά τη ζημιά, δεν υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας για την Όπερα του Παρισιού. «Η πολιτεία πάντα θα είναι στο πλευρό μας», συμπλήρωσε, καθώς το 40% του προϋπολογισμού προέρχεται από κρατική επιχορήγηση.

 

Την Τετάρτη ο Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να ανακοινώσει πακέτο στήριξης για τον κόσμο των τεχνών και του θεάματος, που έχει πληγεί σφοδρά από τον κορωνοϊό, σε όλο τον κόσμο.