Τα πιο hot θεματικά πάρτι στην Αθήνα γίνονται για την Taylor Swift

ΕΠΕΞ Τα πιο hot θεματικά πάρτι στην Αθήνα γίνονται για την Taylor Swift Facebook Twitter
Αν περπατώντας έξω από την Death Disco μερικούς μήνες πριν πέσατε πάνω σε ουρές από παιδιά ντυμένα με γκλίτερ, στρας και φανταχτερά outfits, προσπεράσατε ένα από τα λιγότερο γνωστά αλλά πολύ hot πάρτι της Αθήνας.
0

Οι φαν της Taylor Swift είναι από τους πιο σκληροπυρηνικούς παγκοσμίως, με λίγα λόγια το ζουν λίγο πιο έντονα από τον μέσο μουσικό φαν, έχουν δική τους γλώσσα και δικές τους αναφορές. Ιδιαίτερα στα social media υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος περιεχομένου, θεωριών και –σε μερικές περιπτώσεις– παράνοιας γύρω από την ποπ σταρ. Στο σύμπαν των «swifties» –όπως αυτοαποκαλούνται οι diehard φαν της–, η Taylor είναι η «μαμά» τους, τους νοιάζεται και τη νοιάζονται, προσπαθούν να την προστατέψουν από τις κακοτοπιές των media, και όλες οι φάσεις της ζωής τους συνδέονται κατά κάποιον τρόπο με εκείνη και τη μουσική της.

Χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την ίδια τη δισεκατομμυριούχο πλέον Taylor Swift και εκατοντάδες μακριά από την κοντινότερη στάση στη διεθνή περιοδεία της, υπάρχουν παιδιά που ξενυχτάνε πίνοντας, χορεύοντας και ανταλλάσσοντας απόψεις και θεωρίες γύρω από τη «μαμά» Taylor. Αν περπατώντας έξω από την Death Disco μερικούς μήνες πριν πέσατε πάνω σε ουρές από παιδιά ντυμένα με γκλίτερ, στρας και φανταχτερά outfits, προσπεράσατε ένα από τα λιγότερο γνωστά αλλά πολύ hot πάρτι της Αθήνας. Στο χωριό των swifties στην Ελλάδα τα παιδιά αυτά είναι μια οικογένεια και τα πάρτι τους, που ονομάζονται «Taylor Swift Nights», είναι σαν μεγάλα reunion φίλων.

«Το πρώτο πάρτι το έκανα τον Φεβρουάριο του 2023 και έγινε πανικός. Όταν ξεκίνησα να το οργανώνω, θεωρούσα ότι θα μαζευτούμε εγώ και άλλοι 100-150 swifties το πολύ. Μίλησα με την Death Disco για να μας φιλοξενήσουν, ενδιαφέρονταν και αυτοί και το κάναμε. Δεν περίμενε κανένας μας την επιτυχία του».

Μιλάω με τη Μικαέλα Πανηγυροπούλου, την κοπέλα πίσω από τη σελίδα «Taylor Swift Greek Community», και πίσω από τα θεματικά sold-out πάρτι για την ποπ σταρ. Καθώς ξεκινάμε τη συζήτησή μας, της εξηγώ κάπως διστακτικά ότι δεν γνωρίζω σχεδόν τίποτα για την Taylor, και πως η επαφή μου με εκείνη σταματά γύρω στο 2014, όταν βγήκε το τραγούδι της «Blank Space». Η 27χρονη Μικαέλα, η οποία είναι κατά γενική ομολογία η «μαμά» των swifties στην Ελλάδα, μου λέει: «Τρελαίνομαι όταν γνωρίζω άτομα που είναι καινούργια στη φάση της Taylor. Δεν ξέρουν ακόμα πολλά και εμείς ως γριές swifties είμαστε σε φάση "έλα να σε πάρω κάτω από τη φτερούγα μου". Δεν έχω καλύτερο από το να μου πουν "δεν ξέρω πολλά για την Taylor Swift". Μπορώ να στα μάθω όλα εγώ, έχεις τρεις μήνες;».

Taylor Swift - Blank Space

— Πώς ξεκίνησες την όλη φάση με την ομάδα και τα πάρτι;
Ξεκίνησα κάποια στιγμή να ανεβάζω βιντεάκια στο TikTok για την Taylor, και κάπως αυτό το περιεχόμενο έφτασε στα άτομα που ήταν στην κοινότητα των swifties, με έβαλαν σε μερικές μικρές ομάδες στο Messenger και κάπως έτσι άρχισα να γνωρίζω περισσότερο κόσμο. Τότε άρχισα να νιώθω την ανάγκη να φτιάξουμε μια μεγάλη ομάδα στο Facebook, για να έχουμε καλύτερη ενημέρωση και να μοιραζόμαστε μεταξύ μας πληροφορίες και νέα γύρω από αυτήν.

Ένιωθα παράλληλα ότι, όπως εγώ δεν είχα κάποιον για να τα συζητάω όλα αυτά, την ίδια ανάγκη σίγουρα μοιράζονταν κι άλλα άτομα. Οι φαν της είμαστε κάπως υπερβολικά παθιασμένοι, και καταλήγει να είναι full time job για τους φίλους μας να ακούνε για εκείνη. Οι περισσότεροι φίλοι μου πλέον είναι σε φάση: «Αλήθεια, δεν αντέχω να ακούω άλλο για την Taylor». Εκεί ακριβώς έρχεται και η ανάγκη της ομάδας, γιατί έπρεπε να βρούμε έναν τρόπο να μην πρήζουμε τους φίλους μας, αλλά να έχουμε και μια διέξοδο να το μοιραστούμε όλο αυτό, ακόμα κι αν ήταν στην αρχή μονάχα διαδικτυακά.

Δεν είχα καμία προσδοκία για το ποσό γρήγορα θα μεγάλωνε η ομάδα. Σκέψου, την ξεκίνησα τον Νοέμβρη και μέσα σε έναν μήνα συγκέντρωσε πάνω από 500 μέλη. Από τότε απλώς δεν σταματά να ανεβαίνει. Για τα πάρτι συζητούσαμε ήδη από την αρχή, επειδή ήταν κάτι που συνέβαινε πολύ στο εξωτερικό και κάπως έτσι τα ξεκίνησα. Δεδομένου ότι δουλεύω στην εστίαση και έχω κάποιες γνώσεις γύρω από τα γραφιστικά, σκέφτηκα ότι ήταν κάτι που είχα τη δυνατότητα να στήσω και είπα, γιατί όχι, ας το κάνω εγώ.

Τα πιο hot θεματικά πάρτι στην Αθήνα γίνονται για την Taylor Swift Facebook Twitter
H Μικαέλα Πανηγυροπούλου είναι η κοπέλα πίσω από τη σελίδα «Taylor Swift Greek Community» και πίσω από τα θεματικά sold-out πάρτι για την ποπ σταρ.

— Πώς κύλησε το πρώτο πάρτι;
Το πρώτο πάρτι το έκανα τον Φεβρουάριο του 2023 και έγινε πανικός. Όταν ξεκίνησα να το οργανώνω, θεωρούσα ότι θα μαζευτούμε εγώ και άλλοι 100-150 swifties το πολύ. Μίλησα με την Death Disco για να μας φιλοξενήσουν, ενδιαφέρονταν και μου έδειξαν πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη. Δεν περίμενε κανένας μας την επιτυχία του.

Κόψαμε 500 εισιτήρια σε όλη την διάρκεια της βραδυάς και διώξαμε τουλάχιστον άλλα 200 άτομα. Ήταν όλο πολύ σοκαριστικό και πρωτόγνωρο, έξω από το μαγαζί γινόταν χαμός. Το κινητό μου δεν σταματούσε να χτυπάει, δεν ήξερα πού να πρωτοπάω, τι να πρωτοκάνω. Ευτυχώς, το πάρτι κύλησε –παρά τον τόσο κόσμο– άψογα. Το δεύτερο πάρτι έγινε στη Θεσσαλονίκη, στο Eightball και το τρίτο έγινε ξανά στην Death Disco. Πήγαν και τα δύο πάρα πολύ καλά. Ήμασταν πλέον προετοιμασμένοι, είχαμε ανθρώπους, οργάνωση, οπότε κύλησαν όλα τέλεια.

— Τι συμβαίνει σε ένα «Taylor Swift Nights»; Τι να περιμένει κανείς ότι θα βρει εκεί;
Στόχος στα πάρτι είναι να δημιουργείται η αίσθηση σε όποιον έρχεται ότι βρίσκεται στην πραγματική περιοδεία της Taylor. Θέλω να δημιουργώ ένα πραγματικά ολοκληρωμένο experience για τις swifties. Το πρόγραμμα κρατάει περίπου 6 ώρες και υπάρχει μουσική και βίντεο από τα tour και από live εμφανίσεις της. Τα πάρτι είναι ανοιχτά για όλους. Ένας ασφαλής χώρος, όπου θέλω να αισθανθούν όλοι άνετα να ουρλιάξουν στα τραγούδια που θέλουν να ουρλιάξουν, χωρίς να τους πει ο διπλανός τους να σταματήσουν, ένα μέρος όπου ο καθένας μπορεί να ντυθεί όπως θέλει, και να φιλήσει όποιο θέλει. 

Ρίχνουμε όλοι και πολλή δουλειά για τα outfits μας. Συνήθως διαλέγουμε ο καθένας από κάποια μουσική περίοδο της Taylor και προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα λουκ βασισμένο σε αυτήν. Άλλοι προσπαθούν να αναδημιουργήσουν πραγματικά outfit που φόρεσε. Γενικά είναι πολύ οκ να έρθει κάποιος ντυμένος όπως θέλει – ακόμη και με ένα απλό μπλουζάκι. Αλλά πολλοί ζούμε το όνειρό μας, ντυνόμαστε λίγο σαν να πηγαίνουμε στο tour. Βάζουμε τα γκλίτερ και τα στρας μας και πάμε. Τα outfit είναι ένα από τα αγαπημένα μου πράγματα στα πάρτι, ειδικά το να εντοπίζω αναφορές σε τραγούδια, να βρίσκω πολύ μικρά πραγματάκια πάνω στις εμφανίσεις που παραπέμπουν σε στίχους, πράγματα που καταλαβαίνουμε μόνο εμείς. 

Στο τέλος με όλο αυτό το κυνήγι των easter eggs, σου λένε «φτάνει πια με την Taylor Swift, άσε μας ήσυχους». Φταίει όμως και η Taylor γι' αυτό γιατί είναι πάρα πολύ κοντά μας, μας νοιάζεται και κάνει πράγματα για εμάς.  

ΕΠΕΞ Τα πιο hot θεματικά πάρτι στην Αθήνα γίνονται για την Taylor Swift Facebook Twitter
Υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά που ταυτίζονται με τη μουσική της.

— Τι εννοείς όταν μου λες ότι σας νοιάζεται; 
Κοίτα, δεν θέλω να ακουστούν parasocial αυτά που θα πω. Αυτό που γίνεται στα social, ειδικά γύρω από την προσωπική της ζωή, είναι πολύ υπερβολικό, της στέλνουν επιστολές για το ποιος θα πρέπει να είναι ο σύντροφός της και αν τον εγκρίνουμε εμείς οι φαν ή όχι. 

Αυτό που εννοοώ όταν λέω ότι είναι κοντά μας είναι ότι στιχουργικά είναι τόσο κοντά μας αυτά που γράφει και τα βιώματα τόσο συγγενικά με τα δικά μας. Υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά που ταυτίζονται με τη μουσική της. Συμπεριλαμβάνει πολύ τους φαν της σε όλα όσα κάνει. Είτε διοργανώνοντας τα «secret sessions», στα οποία διαλέγει μερικούς φαν και τους καλεί στο σπίτι της για να ακούσουν πρώτοι το επόμενο άλμπουμ της, είτε μέσα από τη μουσική της.

Υπάρχουν και τα παιχνιδάκια με τα easter eggs που αφήνει σε στίχους ή σε video clip των τραγουδιών της, που είναι το αγαπημένο παιχνίδι όλων των φαν, να ψάχνουμε μικρά στοιχεία που αφήνει για εμάς. Γίνεται και λίγο παράνοια όλο αυτό και φαινόμαστε λίγο κλόουν κάποιες φορές, αλλά η ευχαρίστηση τού να έχεις σκεφτεί μια θεωρία για κάτι και να το έχεις όντως βρει είναι τεράστια.

ΕΠΕΞ Τα πιο hot θεματικά πάρτι στην Αθήνα γίνονται για την Taylor Swift Facebook Twitter
ΕΠΕΞ Τα πιο hot θεματικά πάρτι στην Αθήνα γίνονται για την Taylor Swift Facebook Twitter

— Πίσω στα πάρτι. Ποιος είναι ο κόσμος που έρχεται σε αυτά; 
Με τα χρόνια αλλάζει πολύ το κοινό που ακολουθεί την Taylor. Στα πάρτι μού έκανε εντύπωση που είδα άτομα σαράντα χρονών. Γιατί ήταν κάτι που δεν περίμενα ούτε εγώ. Υπάρχει η εικόνα ότι έρχονται μόνο πιτσιρίκια, αλλά δεν είναι έτσι. Η καριέρα της έχει φτάσει σε ένα σημείο που τη σέβονται σχεδόν όλοι και την αναγνωρίζουν πλέον ως μια σημαντική δημιουργό. Κάποτε ένιωθες πως ήταν ντροπή να πεις ότι ακούς Taylor Swift, τη θεωρούσαν ανώριμη και παιδική. Ίσως να αντιμετωπίζεται ακόμα έτσι από μερικούς ανθρώπους. Κυρίως όμως από άτομα που δεν έχουν ακούσει ποτέ τη μουσική της.

Κόσμος ταξιδεύει από διαφορετικές πόλεις απλώς για να είναι στα πάρτι. Υπάρχουν παιδιά που γνωρίζονταν διαδικτυακά για χρόνια και βρέθηκαν πρώτη φορά στα πάρτι, πράγμα που βρίσκω πάρα πολύ όμορφο, γενικά η αίσθηση που μας αφήνουν είναι ότι είμαστε μια οικογένεια σε ένα μεγάλο reunion.

— Πες μας λίγα λόγια για το τι σχεδιάζεις για το μέλλον.
Την επόμενη Πέμπτη ετοιμάζω ένα πάρτι στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα φιλοξενηθεί ξανά στο Eightball, μιας και η συνεργασία μου με τα παιδιά ήταν τρομερή. Η προπώληση για αυτό το event έχει ανοίξει και τα εισιτήρια είναι ήδη σχεδόν εξαντλημένα.

Στις 14/07 έρχεται το επόμενο πάρτι μας στην Αθήνα, πάλι στην Death Disco, που θα είναι σαν αποχαιρετιστήριο πάρτι για το καλοκαίρι. Γενικά έχω στο μυαλό μου να κάνω πολλά διαφορετικά πράγματα, όπως μια βραδιά «Divorced parents edition: Harry Styles & Taylor Swift». Ίσως ακόμη και θεματικά πάρτι με άλλους αγαπημένους τραγουδιστές.

Ένας από τους στόχους μας πάντως με όλα αυτά είναι να την κάνουμε να μας προσέξει. Ξέρουμε ότι δεν θα γίνει, αλλά προσπαθούμε. Να δει κάπως ότι υπάρχουμε κι εμείς, και ότι υπάρχει μια ισχυρή βάση φαν στην Ελλάδα που δεν ακούν μόνο τα 5-10 πολύ γνωστά τραγούδια της. Ίσως σκεφτεί έτσι και η ίδια την Ελλάδα για κάτι μελλοντικό... 

Βρείτε την ομάδα Taylor Swift Greek Community στο Facebook εδώ.

Μουσική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απλώνοντας ρούχα με τη Δανάη στο κέντρο του κόσμου

Μουσική / Απλώνοντας ρούχα με τη Δανάη στο κέντρο του κόσμου

Η Δανάη Δέδε γιορτάζει τα 20 της στην Αθήνα με μια κιθάρα στο χέρι και πολλά λουλούδια γύρω της. Της αρέσει η θάλασσα της πόλης, αλλά προτιμά αυτήν της Ρόδου, όπου και μεγάλωσε. Το κομμάτι της «Αύριο» την έκανε γνωστή, αλλά σίγουρα δεν την τρομάζει ‒ μάλλον την ενθουσιάζει. Η μαμά της πιστεύει πως θα ήταν πολύ καλή ως ψυχολόγος.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ
Όταν ο Τσαϊκόφσκι περιέγραφε τη μοίρα του με μια Συμφωνία

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Όταν ο Τσαϊκόφσκι περιέγραφε τη μοίρα του με μια Συμφωνία

Την Παρασκευή 30 Μαΐου, ο αρχιμουσικός Διονύσης Γραμμένος και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών φέρνουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το δράμα της Πέμπτης Συμφωνίας του Τσαϊκόφσκι, ενός έργου που περιγράφει την ένταση ανάμεσα στις προσταγές της μοίρας και την προσωπική ελευθερία τού συνθέτη.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
AEON: Η «ντίβα από την Κρήτη» που παντρεύει τη ραπ με τη λύρα

Μουσική / AEON: Η «ντίβα από την Κρήτη» που παντρεύει τη ραπ με τη λύρα

Ξεκίνησε από την παραδοσιακή μουσική, όμως, η ανάγκη της για κοινωνικοποίηση την οδήγησε στη ραπ. Με αφορμή το τελευταίο της άλμπουμ, «Χαϊμαλίνα», η 25χρονη AEON μιλά για τον σεξισμό που αντιμετώπισε στα πρώτα της βήματα και για το πώς συνδύασε την κρητική μπουκόλυρα με ραπ ρυθμούς.
M. HULOT
56’ με τον Degear0001

Μουσική / Το νέο διαστημικό άλμπουμ του Degear0001 έχει ήχους από παιδικά παιχνίδια

Ο νεαρός μουσικός, που πειραματίζεται με παιδικά πλήκτρα και «χακαρισμένα» αντικείμενα, μόλις κυκλοφόρησε ένα spacey άλμπουμ με weird pop, που σίγουρα θα ήθελες να χορέψεις σε ένα παραληρηματικό πάρτι με χαμόγελα και φλούο χρώματα.
M. HULOT
Νέγρος του Μοριά: «Mιλάω για τη σκοτεινή πλευρά της Ελλάδας»

Μουσική / Νέγρος του Μοριά: «Mιλάω για τη σκοτεινή πλευρά της Ελλάδας»

Ο ταλαντούχος μουσικός κυκλοφόρησε ένα από τα καλύτερα ραπ άλμπουμ της χρονιάς, στο οποίο εξερευνά την εμπειρία του να είσαι μαύρος στην Ελλάδα του 2025 και το οποίο αποθέωσε η Guardian. Μιλά αποκλειστικά στη LiFO, λίγο πριν τη συναυλία του στις 31 Μαΐου στο Universe Multivenue Open Air.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Οι γονείς της Αγγελίνας κάποια στιγμή κουράστηκαν να παρακολουθούν τις παραστάσεις που οργάνωνε ως παιδί

Μουσική / Οι γονείς της Αγγελίνας κάποια στιγμή κουράστηκαν να παρακολουθούν τις παραστάσεις που οργάνωνε ως παιδί

Η Aγγελίνα είναι μια τραγουδοποιός 22 ετών που μεγάλωσε στην Αθήνα. Όταν ήταν μικρή ήθελε να γίνει ηθοποιός και συγγραφέας, αλλά ο δρόμος την πήγε στη μουσική κι έτσι έβγαλε το πρώτο της τραγούδι το 2023, που λέγεται «Sta Riha». Αγοράζει ακόμη μπουρμπουλήθρες από τα περίπτερα και της αρέσει να οδηγάει το σαράβαλό της. Κοιμάται καλά τα βράδια, αν δεν σκέφτεται πολύ. Όταν ανεβαίνει στην σκηνή, λέει μέσα της πως το άγχος της είναι ενθουσιασμός.
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΚΟΥΛΑΚΗ
«Ο Χελμός δεν είναι απλά ένα μουσικό φεστιβάλ και αυτό θα το βλέπετε κάθε χρόνο»

Μουσική / «Θα τρέχει ο κόσμος στο βουνό και στο κρύο για φεστιβάλ;» Κι όμως, έτρεξε

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Helmos Mountain Festival, Αλέξης Άγριος, εξηγεί πώς γεννήθηκε η ιδέα για το φεστιβάλ, τι συνέβαλε στην επιτυχία του, ποια φιλόδοξα projects ετοιμάζονται για φέτος και πώς, πέρα από μουσικό γεγονός, έδωσε ώθηση στον τουρισμό της περιοχής.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Καλά, πάλι για τη ραπ θα λέμε;

Guest Editors / «Γιατί απαιτούμε από τη ραπ να είναι κάτι άλλο από αυτό που όντως είναι;»

Το μεγαλύτερο κομμάτι του κοινού που ήρθε σε επαφή με τη ραπ τα τελευταία χρόνια ξαφνικά ανακάλυψε, ομολογουμένως με άσχημο τρόπο, τι ήταν αυτό που προηγουμένως εκθείαζε ως ποίηση του περιθωρίου.
ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ
«Becoming Led Zeppelin»: Το χρονικό του βαρύτερου ροκ συγκροτήματος όλων των εποχών

Pulp Fiction / Led Zeppelin: Ένα ντοκιμαντέρ για το «βαρύτερο» ροκ συγκρότημα όλων των εποχών

Το ντοκιμαντέρ «Becoming Led Zeppelin» του Μπέρναρντ ΜακΜάχον παρουσιάζει την ιστορία του θρυλικού hard rock συγκροτήματος, φωτίζοντας το background των μελών του και τις περιστάσεις που οδήγησαν στην ίδρυσή του, φτάνοντας μέχρι και την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ τους και την απαρχή της απόλυτης δόξας.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
ZOLA JESUS INTERVIEW

Μουσική / Η Zola Jesus δεν φοβάται το σκοτάδι, το κατοικεί

Λίγο πριν την εμφάνισή της στην Αθήνα, η Ρωσοαμερικανίδα καλλιτέχνιδα μιλά στη LIFO για το πώς δημιουργεί τη σκοτεινή και ατμοσφαιρική μουσική της, που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα είδη, καθώς και για το πώς η ίδια αντιστέκεται στην επίθεση που δέχονται σήμερα οι θηλυκότητες.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ