Οι πρώτοι δίσκοι που αγάπησαν οι Acid Death

Οι πρώτοι δίσκοι που αγάπησαν οι Acid Death Facebook Twitter
0

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΚΡΗΣ


 

 

Iron Maiden - The Number Of The Beast

 

  Γράφει ο Σάββας Μπετείνης 


Ήταν άνοιξη του 1986 όταν σε μία από τις συλλογές της εποχής που κυκλοφορούσαν οι δισκογραφικές για να ενισχύσουν τις πωλήσεις τους (ω, ναί, τότε υπήρχε και αυτό), άκουσα μια μπάντα λίγο λιγότερο “pop” από τις υπόλοιπες που φιλοξενούσε το διπλό βινύλιο που την αποτελούσε. Η εντύπωση από τον διαφορετικό ηλεκτρικό ήχο ήταν τέτοια που με έκανε να ακούω το συγκεκριμένο κομμάτι ξανά και ξανά αδιαφορώντας φυσικά για ο,τι άλλο περιελάμβανε το εν λόγω compilation

Πέρασε ο καιρός, ήρθε το καλοκαίρι, τέλειωσε το σχολείο, έτοιμοι για σχολικές διακοπές και λίγο πριν αναχωρήσω για την πατρίδα μου, την Κρήτη όπου είχα την τύχη να περνάω όλο το καλοκαίρι, έκανα μια αμέριμνη βόλτα στην Αχαρνών σκεπτόμενος την απόλυτη ελευθερία που με περίμενε, και κοντοστάθηκα στη βιτρίνα του συνοικιακού δισκάδικου στο οποίο ενίοτε κατέθετα το χαρτζιλίκι μου.

 Εκεί έπεσε το μάτι μου. Iron Maiden “The Number Of The Beast”. Χωρίς πολλές άλλες σκέψεις ψάχνω τις τσέπες μου για να δω ότι είχα επάνω μου τις 650 δραχμές που κόστιζε «αυτός ο δίσκος των Iron Maiden που έχουν στη βιτρίνα».

Επιστρέφω σπίτι, αφού έχω καταφέρει να αγοράσω και μια άγραφη κασέτα για να τον αντιγράψω –είπαμε, διακοπές φεύγαμε!!- και έμελλε με αυτό το album να περάσω όλο το καλοκαίρι. Ήταν κάτι σαν πρώτη φροντίδα το πρωί και τελευταία το βράδυ.

Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια...O δίσκος αυτός «κρύφτηκε» σε μία δισκοθήκη μαμούθ, ποτέ όμως δεν ξεχάστηκε, δεν ξεθώριασε. Ήταν η πραγματική Πρώτη Αγάπη που ακόμα και τώρα, σχεδόν 30 χρόνια μετά, θα παίξει και θα ακουστεί το ίδιο φρέσκια με τότε. 

 

Cacophony - Speed Metal Symphony

 

Γράφει ο Ντένης Κωστόπουλος

 

 Ένας δίσκος που μου προκάλεσε μεγάλο θαυμασμό και επιρροή ήταν από τους Cacophonyτο speed metal symphony.

Είχα ακούσει ένα τραγούδι τους τυχαία σε κάποιο ραδιοφωνικό σταθμό της εποχής από τον παραγωγό Αλέξανδρο Ριχάρδο και θυμάμαι ότι μου άρεσε τόσο πολύ που κατέβηκα την άλλη μέρα πρωί- πρωί σε κάποιο δισκάδικο της Αθήνας και αμέσως τον αγόρασα.

Επίσης θυμάμαι ότι τον Αλέξανδρο τον συνάντησα μετά από πάρα πολλά χρόνια σε ένα πάρτυ και τον ευχαρίστησα πάρα πολύ για αυτό το μουσικό του δώρο.

O Marty Friedman και ο Jason Becker είναι για μένα οι προσωπικοί μου super guitar heroes και τους ακούω με τον ίδιο θαυμασμό ακόμα και σήμερα

 

 

 

 

 

Megadeth -Peace Sells…But Who’s Buying

 

 

Γράφει ο Γιάννης Αναγνώστου

 

O πρώτος δίσκος που αγάπησα όσο τίποτα, μάλλον ήταν το «Peace sells but who’s buying» από Megadeth.Ήταν από το πρώτες φορές που άκουσα ήχο με κιθάρες, με δυνατό distortion και η ενέργεια που έβγαζε από το γρήγορο ρυθμό των κομματιών με έκανε άμεσα να πωρωθώ!Ένας φίλος μου είχε αγοράσει το δίσκο και μου πρότεινε να τον ακούσω. Ήμουν ήδη ενθουσιασμένος με τη μουσική αυτή μέσω τον Metallica και έψαχνα εναγωνίως να βρω παρόμοιες μπάντες που έβγαζαν αυτόν τον ήχο που λάτρεψα. Οπότε με το που τον άκουσα αμέσως κόλλησα.

 Ο συγκεκριμένος δίσκος έχει και έναν επιπλέον λόγο που τον έχω τόσο ψηλά, και αυτός ο λόγος έχει να κάνει με την παιδική μου ηλικία. Για κάποιο λόγο θυμάμαι πράγματα από πολύ μικρός…. Πρέπει να ήταν κάπου μεταξύ 1987 και 1988, πολύ πιτσιρικάς, όταν παίζοντας μου άνοιξε η μύτη και έτρεχε ποτάμι το αίμα, οπότε αναγκάστηκα να ακινητοποιηθώ για λίγο μπροστά από την τηλεόραση, περιμένοντας να ηρεμήσω. Εκείνη τη στιγμή η κρατική τηλεόραση έπαιζε βίντεο από ένα μουσικό κομμάτι – δεν ήξερα καν τι ήταν - το οποίο με συνεπήρε και είχε μείνει βαθειά χαραγμένο στο μυαλό μου. Τις επόμενες μέρες θυμάμαι ότι κοίταζα την tv μήπως ξαναπετύχω το κομμάτι που μου είχε προκαλέσει τόσο το ενδιαφέρον, αλλά εις μάτην.

 Αρκετά χρόνια αργότερα είδα το βίντεο clip του Peace Sells και σε ένα σημείο του είδα κάτι γνώριμα πλάνα και αυτόματα συνειδητοποίησα ότι ήταν αυτό που με είχε σκαλώσει τότε. Η συγκίνηση ήταν μεγάλη και αυτόματα όλος ο δίσκος έκλεψε μεγάλο κομμάτι της καρδίας μου.

 

Death-Human

 

Γράφει ο Κώστας Αλεξάκης

 

 Είναι πολύ δύσκολο να διαλέξω κάποιο δίσκο!... Τι να πρωτοπώ; Death; Coroner; Cynic; Meshuggah; Slayer; Carcass;

Είναι πάρα πολλοί οι δίσκοι που αγάπησα καθώς μεγάλωνα και όλοι για διαφορετικούς λόγους!

Νομίζω ότι ο πρώτος δίσκος που πραγματικά μου μίλησε για το τι πραγματικά θα μου άρεσε να ακούω (αλλά και να παίζω) από εκείνη την στιγμή και έπειτα ήταν το Human των Death!
Θυμάμαι ήμουν στην ποιο thrash φάση που πέρναγα σαν πιτσιρικάς και μέσα σε όλα τα πράγματα που άκουγα για να δω τι μου κάνει ή το τι με πορώνει το περισσότερο έπεσα επάνω στο Human. Και θυμάμαι μου είχε κάνει και εντύπωση το εξώφυλλο γιατί είναι ζωγραφιές παρμένες από ιατρικά εγχειρίδια.

Νομίζω πρέπει να ήταν η πρώτη φορά που άκουσα τεχνική μουσική παιγμένη στα πλαίσια του Death Metal. Οι κομματάρες που είχε γράψει τότε ο μακαρίτης ο Chuck μαζί με την all-star ομάδα μουσικών που είχε, δημιούργησε κάτι που κατ’εμε είναι αξεπέραστο. Μετά από εκεί για εμένα κύλισε η μπάλα μέσω του «Human» έμαθα τους Cynic και από εκεί ανοίχτηκαν άλλοι μουσικοί ορίζοντες που με έκαναν να βαρεθώ εν μια νυκτί ότι άκουγα μέχρι εκείνη την στιγμή και να κάνω μια μεταστροφή στο tech/prog death όπου καλά κρατεί μέχρι και σήμερα!

 

 ________________

 Οι Acid Death σχηματίστηκαν το 1989 και η πρώτη φάση τους κράτησε μέχρι το 2001. Η progressive death metal μπάντα σχηματίστηκε ξανά το 2011. Το νέο της άλμπουμ είναι το "Hall Of Mirrors" το οποίο κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες. Την σκηνοθεσία και το μοντάζ στο νέο βίντεο κλιπ των Acid Death για το ομώνυμο κομμάτι έκανε ο κιθαρίστας της μπάντας και δημιουργός των North Selas Ντένης Κωστόπουλος. Περισσότερα για τους Acid Death στο site τους και στην σελίδα τους στο Facebook



 

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Fotis Benardo: «Εξάγουμε πολιτισμό, αλλά στην Ελλάδα δεν μας το αναγνωρίζουν»

Μουσική / Fotis Benardo: «Κανένα ΑΙ δεν μπορεί να εκφράσει αυτά που νιώθω, ούτε αυτά που έχω περάσει»

Είναι ο ντράμερ των Septicflesh και των Nightfall. Έκανε τη μουσική όχημα για τα ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο. Μοιράστηκε τη σκηνή με θρύλους της μουσικής όπως οι Black Sabbath, οι Iron Maiden οι Kiss και οι Motorhead. Πιστεύει πολύ στη νέα μουσική σκηνή της Ελλάδας και ότι ο άνθρωπος θέλει άνθρωπο και όχι ΑΙ. Είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
M. HULOT
Πόσο τελικά έχει ακυρωθεί ο Morrissey;

Μουσική / Morrissey: Η συναυλία ακυρώθηκε, το beef συνεχίζεται

Η πορεία ενός από τους πιο δημοφιλείς μουσικούς της εποχής μας έχει έχει στιγματιστεί από τις πολιτικές του τοποθετήσεις υπέρ ενός ακροδεξιού κόμματος, καθώς και από τις προκλητικές δηλώσεις του για ζητήματα όπως η μετανάστευση, η ισλαμοφοβία και η πολιτική ορθότητα. Το κοινό χωρίζεται στα δύο. Τι πιστεύει η κάθε πλευρά;
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Νταϊάνα Ρος, η βασίλισσα της μουσικής 

Μουσική / Νταϊάνα Ρος: «Θέλει χρόνο και δουλειά για να γίνεις Diva, δεν είναι τόσο απλό»

Μια από τις πιο μεγάλες τραγουδίστριες του πλανήτη, η ακαταπόνητη ερμηνεύτρια που με τη μαγνητική της παρουσία μαγεύει το κοινό, είναι ένα φαινόμενο πιο ασυνήθιστο από όσο νομίζετε. Έρχεται σε λίγες μέρες στην Αθήνα για μια μοναδική συναυλία.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
105’ με τον Rack

Μουσική / Rack: «Έχω φάει σφαλιάρες γιατί τις ζήταγα, αλλά η ζωή μου πλέον έχει αλλάξει»

Γιος του Λεκτικού Επεξεργαστή και με καριέρα που εκτοξεύτηκε νωρίς, ο δημοφιλής ράπερ έχει αλλάξει ρότα. Στα 25 του, πιο ήρεμος από ποτέ, απολαμβάνει μια φήμη που έφτασε μέχρι το Χόλιγουντ.
M. HULOT
Στην Κόνιτσα, σε ένα τριήμερο γλέντι με ρουμανικό fusion, ποντιακά και ηπειρώτικα

Μουσική / Στην Κόνιτσα, σε ένα τριήμερο γλέντι με ρουμανικό fusion, ποντιακά και ηπειρώτικα

Το ακριτικό διαβαλκανικό φεστιβάλ του Christopher King και της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση ξεσήκωσε για άλλη μια χρονιά άτομα κάθε ηλικίας και καταγωγής με παραδοσιακή μουσική απρόσμενη και συναρπαστική.
M. HULOT
Η ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη που έγινε λαϊκό ορατόριο από τον Μίκη Θεοδωράκη

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Η ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη που έγινε λαϊκό ορατόριο από τον Μίκη Θεοδωράκη

Η Ματούλα Κουστένη διερευνά τη σχέση του ποιητή με τον συνθέτη, την αφετηρία της δημιουργίας του μεγάλου έργου «Άξιον Εστί» και την πορεία του μέχρι την πρώτη ηχογράφηση.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Κι όμως, πέρασε μισός αιώνας από την αυγή των Talking Heads

Βιβλίο / Κι όμως, πέρασε μισός αιώνας από την αυγή των Talking Heads

Τέτοιες μέρες πριν από πενήντα χρόνια, το γκρουπ έκανε το ντεμπούτο του στην σκηνή του θρυλικού κλαμπ CBGB στη Νέα Υόρκη, κι ένα νέο βιβλίο ακολουθεί την πορεία τους από τις πρώτες τους ημέρες μέχρι το είδος εκείνο της επιτυχίας που συνήθως έρχεται με τα δικά της προβλήματα
THE LIFO TEAM
Νανά Τράντου: «Οι συναυλίες δεν θα πεθάνουν ποτέ, είναι μια εμπειρία»

Μουσική / Νανά Τράντου: «Οι συναυλίες δεν θα πεθάνουν ποτέ, είναι μια εμπειρία»

Η artistic και managing director της High Priority Promotions, η μόνη γυναίκα με αυτήν τη θέση στην Ελλάδα, μιλά για τις συναυλίες, τη μουσική σήμερα, τις αλλαγές σε καλλιτέχνες και κοινό και το Memory Corner με τα ιδιαίτερα vintage ρούχα, την άλλη μεγάλη της αγάπη.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Q Lazzarus: Tο τραγικό στόρι του θρυλικού κομματιού «Goodbye Horses».

Μουσική / Q Lazzarus: Tο τραγικό στόρι του θρυλικού κομματιού «Goodbye Horses»

Για χρόνια η Q Lazzarus του «Goodbye Horses», μία από τις πιο αδικημένες ερμηνεύτριες στην ιστορία της ποπ μουσικής, παρέμενε μια μυστηριώδης φιγούρα, τώρα όμως ένα μουσικό ντοκιμαντέρ φωτίζει τη ζωή της.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Eddie Dark: «Γράφω μουσική επειδή έχω σιχαθεί τα πάντα»

Μουσική / Eddie Dark: «Γράφω μουσική επειδή έχω σιχαθεί τα πάντα»

Από μικρός ένιωθε αποσυνάγωγος. Πιστεύει ότι τα κόμικς είναι η μόνη μορφή τέχνης που είναι τελείως αφιλτράριστη και πιστεύει ότι η γενιά του θα μείνει στην ιστορία ως η γενιά που έχασε τα καλά πράγματα στο τσακ. Ο μουσικός Eddie Dark είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
M. HULOT