Λίγο πριν από την εμφάνισή τους στο πρώτο Sonar Athens festival, οι Acid Arab μοιράζονται μαζί μας τα 10 πράγματα που θέλουν να ξέρουμε για εκείνους.

 

1.

Μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ τους με τον τίτλο «Musique de France» το 2016, η ομάδα των Acid Arab από το Παρίσι βάζει φωτιά σε κλαμπ και φεστιβάλ παγκοσμίως, έχοντας κάνει 260 εμφανίσεις σε 47 χώρες και 4 ηπείρους.


2.

«Jdid» (που σημαίνει «καινούργιο» στα αραβικά) είναι ο τίτλος του νέου τους άλμπουμ. Το «Jdid» είναι μια μεθυστική μείξη ηλεκτρονικής μουσικής από τη Δύση και ήχων της Ανατολής με ιδιαίτερα φωνητικά. Κυκλοφορεί από την Crammed Discs.

 

«Jdid» (που σημαίνει «καινούργιο» στα αραβικά) είναι ο τίτλος του νέου τους άλμπουμ. Το «Jdid» είναι μια μεθυστική μείξη ηλεκτρονικής μουσικής από τη Δύση και ήχων της Ανατολής με ιδιαίτερα φωνητικά. Κυκλοφορεί από την Crammed Discs.


3.

Το τρίτο τραγούδι του δίσκου, το «Nassibi», γράφτηκε κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους μέσα σε ένα λεωφορείο, κάτι που μάλλον εξηγεί τον «διακεκομμένο» ήχο του.


4.

Πριν κυκλοφορήσουν αυτά τα άλμπουμ, οι Acid Arab είχαν βγάλει μία συλλογή και 3 EPs στη θρυλική γαλλική δισκογραφική εταιρεία, Versatile.

 

5.

Οι Acid Arab είναι μια πενταμελής μπάντα που απαρτίζεται από τους Hervé Carvalho, Guido Cesarsky, Pierrot Casanova, Nicolas Borne και Kenzi Bourras.


6.

Ο Kenzi έπαιζε keyboards στο συγκρότημα του θρυλικού Αλγερινού τραγουδιστή Rachid Taha, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2018. Τα τελευταία 6 χρόνια είναι συνοδοιπόρος των Acid Arab στις περιπέτειές τους.

 

Οι Acid Arab αναμειγνύουν μοναδικά τους ήχους της Ανατολής με την ηλεκτρονική μουσική
Οι Acid Arab είναι μια πενταμελής μπάντα


7.

Οι Acid Arab διοργάνωσαν μια ειδική συναυλία στο Παρίσι, ώστε να καταφέρουν να φέρουν εκεί τους βοσκούς μουσικούς από την αφρικανική περιοχή του Sahel, Les Filles de Illighadad, και τον κιθαρίστα τους, Ahmoudou Madassane, για να ηχογραφήσουν μαζί ένα τραγούδι.


8.

Το άλμπουμ του Τυνήσιου/Βέλγου παραγωγού Amar 808 με τον τίτλο «Maghreb United» ήταν ένας από τους πιο αγαπημένους δίσκους των Acid Arab για το 2018.


9.

Στο «Jdid» οι Acid Arab συνεργάζονται με 9 guests: τους Αλγερινούς τραγουδιστές Radia Menel, Sofiane Saidi, Amel Wahby και Cheikha Hadjla, τον Τούρκο καλλιτέχνη Cem Yildiz, τον Σύριο keyboardist Rizan Said, τον Ammar 808 και τους Les Filles de Illighadad.


10.

Οι Acid Arab δεν έχουν παίξει ποτέ στην Αλγερία... Ελπίζουν να το καταφέρουν μέσα στο 2020.

 

 

Acid Arab - Stil

 

Info

Οι Acid Arab θα βρίσκονται στο SonarClub, στο πλαίσιο του πρώτου Sonar Athens, την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου.