Το Sónar Athens είναι η ελληνική εκδοχή του πρωτοποριακού, διεθνούς φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής και digital arts, με έδρα την Βαρκελώνη, που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά τον Οκτώβριο.

 

Ανάμεσα στα ονόματα του Jon Hopkins, του Paul Kalkbrenner και πολλών άλλων έρχονται να προστεθούν ακόμη 11 ονόματα, αυτά των Modeselektor, Acid Arab, DJ Koze, Boys Noize, HAAi, Patrick Topping, της contemporary avant-garde μουσικού Caterina Barbieri, του Tim Hecker, των Rival Consoles και του Shigeto.

 

Το 2019 οι Modeselektorτο ένα δεύτερο των Moderat και πιθανότατα το πιο ανοιχτόμυαλο DJ /producer δίδυμο του πλανήτη, κυκλοφόρησαν το πρώτο, νέο άλμπουμ τους έπειτα από 8 χρόνια: το “Who Else” αποδεικνύει τον πλουραλισμό των επιρροών τους και την άνεση τους να μεγαλουργούν σε κάθε εκδοχή της techno. Θα εμφανιστούν στην Αθήνα για πρώτη φορά.

Αυτή είναι η χρονιά του 
DJ Kozeτο “Knock Knock” του συμπεριλήφθηκε σε πάρα πολλές λίστες με τα καλύτερα άλμπουμ του 2018 και ψηφίστηκε “Best Electronica/Downtempo DJ” στα περίφημα DJ Awards.

Ο Patrick Topping πηγαίνει από επιτυχία σε επιτυχία, χτίζοντας το όνομά του ως το «πρόσωπο» της σύγχρονης βρετανικής house και techno. Θα εμφανιστεί επίσης για πρώτη φορά στην Αθήνα.


Οι Acid Arabτο γαλλικό ντουέτο που δημιούργησε ολόκληρο είδος μουσικής με τη μίξη ήχων της Μέσης Ανατολής με την acid house, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα.


Σε διαρκή αναζήτηση και χωρίς να μπορεί να κατηγοριοποιηθεί, ο Tim Hecker είναι ένας από τους πιο avant-garde καλλιτέχνες της εποχής μας, καθώς συνεχίζει να ερευνά τα όρια της ambient μουσικής εδώ και δύο δεκαετίες.


Έχοντας κερδίσει το BBC Essential Mix of the Year 2018 για το έξοχο leftfield techno και house mix τηςη HAAi έρχεται στην Αθήνα για πρώτη φορά. 

Ο Boys Noizeεπικεφαλής του διάσημου ομώνυμου label και ένας από τους «προστάτες» της πρωτοποριακής techno, ετοιμάζει την παρθενική του εμφάνιση στην Αθήνα.

Ο John Talabotδημιουργός του “ƒIN”, ενός από τα πλέον εντυπωσιακά άλμπουμ της τρέχουσας δεκαετίας, επιστρέφει στην Αθήνα έπειτα από πέντε χρόνια. 

Η Caterina Barbieri θα παρουσιάσει τα υπνωτικά, μινιμαλ μοτίβα τηςγια πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Time Blind a/v show της με τον Ruben Spini.

 

Ο Rival Consoles έχει την ικανότητα να δημιουργεί μουσική γεμάτη συναισθήματα. Το “Persona”, εμπνευσμένο από την ταινία του Ingmar Bergman, ήταν ένα από τα πιο ξεχωριστά της περασμένης χρονιάς. 

Ο Shigeto επιστρέφει στην Αθήνα έπειτα από έξι χρόνια για να παρουσιάσει το μοναδικό pastiche του από jazz, leftfield electronica και hip-hop.

 

Sonar Athens 2019: αυτά είναι τα νέα ονόματα του line-up
Acid Arab

 

Το line-up μέχρι στιγμής

ΑΝΝΑ

Foreign Beggars

HVOB

Jon Hopkins

Paul Kalkbrenner

Kölsch

Red Axes

Unkle

Worakls

Modeselektor

Acid Arab

DJ Koze

Boys Noize 

HAAi

Patrick Topping

Caterina Barbieri

Tim Hecker

Rival Consoles 

Shigeto

 

Info

Sónar Athens - 11 & 12 Οκτωβρίου 2019

3 stages: SonarClub, SonarHall, SonarLab

Εισιτήρια:

2ημερα: 75 €

VIP 2ημερα: 125 €

 

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται στα www.viva.grwww.public.gr, καταστήματα Public, SevenSpots, Wind, Reload, Ευρυπίδης.

Τα εισιτήρια VIP αφορούν υπερυψωμένο σημείο, με δικό του bar και τουαλέτες, περιορισμένες θέσεις καθήμενων και ξεχωριστή είσοδο στους χώρους διεξαγωγής.

Οι μεταπωλητές χρεώνουν κόστη διαχείρισης ανάλογα με το τιμολόγιο τους.

 

www.sonarathens.gr 

www.facebook.com/sonarfestivalATS

www.instagram.com/sonar.athens